"Духане" през капачката за масло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
"Духане" през капачката за масло
Здравейте!
Имам един съсед - възрастен господин, на който са поверили една служебна E46 320D (touring). Колата явно има някакъв проблем, но понеже нито той, нито аз сме много наясно - реших да питам тук.
Като се отвори капачката за наливане на масло докато работи двигателя - усеща се доста силно духане (не пръска масло).
Нещо подобно като на този клип (без маслото):
http://www.youtube.com/watch?v=vJtdR6ZylE4
Въпросът ми е: на какво се дължи това и голям проблем ли е? Проверих на моите коли - няма такова 'духане' през капачката.
Четох доста по тази тема и явно е нормално да 'духа' на празен ход. Все пак ако някой може да сподели нещо, специално за този модел БМВ ще съм благодарен.
Д
Имам един съсед - възрастен господин, на който са поверили една служебна E46 320D (touring). Колата явно има някакъв проблем, но понеже нито той, нито аз сме много наясно - реших да питам тук.
Като се отвори капачката за наливане на масло докато работи двигателя - усеща се доста силно духане (не пръска масло).
Нещо подобно като на този клип (без маслото):
http://www.youtube.com/watch?v=vJtdR6ZylE4
Въпросът ми е: на какво се дължи това и голям проблем ли е? Проверих на моите коли - няма такова 'духане' през капачката.
Четох доста по тази тема и явно е нормално да 'духа' на празен ход. Все пак ако някой може да сподели нещо, специално за този модел БМВ ще съм благодарен.
Д
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Re: "Духане" през капачката за масло
Въпросът ти е много общ, но чети в търсачката-КРКГ.
Няма как да го направя по-специфичен.
Капачката подскача като е отвита и оставена върху отвора.
Няма разлика в поведението на колата / пушене / т.н.
Ще го накарам да проверим дали има духане при подаване на газ.
Мерси за насоката за търсене за "Клапан за регулиране на картерните газове" (т.е. PCV).
Капачката подскача като е отвита и оставена върху отвора.
Няма разлика в поведението на колата / пушене / т.н.
Ще го накарам да проверим дали има духане при подаване на газ.
Мерси за насоката за търсене за "Клапан за регулиране на картерните газове" (т.е. PCV).
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Имах предвид това: ,,Колата явно има някакъв проблем''
Ах, ами това беше предположение
, защото проверихме на Е38 725TDS и E65 730D и няма такова нещо, затова предположих, че може да е проблем.
Едно време с по-простите коли така проверявахме най-лесно дали има проблеми по цилиндрите/бутала/сегменти, но BMW не е Лада или Застава. Затова питах дали при някой колега с E46 има такова нещо.
Утре ще пробваме с газ до 2500-3500 оборота - тогава би трябвало да няма такова духане.

Едно време с по-простите коли така проверявахме най-лесно дали има проблеми по цилиндрите/бутала/сегменти, но BMW не е Лада или Застава. Затова питах дали при някой колега с E46 има такова нещо.
Утре ще пробваме с газ до 2500-3500 оборота - тогава би трябвало да няма такова духане.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
После да почистите корите от масло..., че пръска малко 
Сменете и филтър картерни газове ако не е сменян...за да не сменяте на по-късен етап турбина

Сменете и филтър картерни газове ако не е сменян...за да не сменяте на по-късен етап турбина

Явно все пак има проблем, защото след засичане се оказва, че нивото на маслото се покачва, т.е. влиза нафта. Ще кара колата в сервиз - това му препоръчах и аз.
7 мнения
• Страница 1 от 1