Почистване фарове?????

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...

Re: Почистване фарове?????

Мнение от Wolfeye » 16 Апр 2012, 22:46

Предпазните стъкла, които са на фаровете се свалят и нямат общо със самия фар. Държат се на няколко щипки.. 3 горе, 3 долу и отстрани имаше, до колкото си спомням. За да стане по-лесно, без риск от счупвания на щипки се маха първо мигача, след това лайсната под самия фар( ако имате система за миене на фаровете е малко филм, докато му хванеш цаката и ако има течност в казанчето след махане на пръскалката изтича всичката :mrgreen: )
Така се освобождава поле за действие и се маха въпросния капак от фара. Аз лично го почистих с вода и чиста кърпа, местата с петънца ги махнах с веро, не съм ползвал някакви специални препарати. Предложението на Zagy звучи добре, но аз тогава слагах овнешки очи и нямах на разположение подобна козметика. От около година вече и след прекараната зима няма зацапване, запотяване или каквото и да е замъгляване на фаровете. След системно отстраняване на мърсотията отпред( от въшната страна,която контактува с околкота среда) си бляскат като нови. :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 16 Апр 2012, 23:11

Колега, просто така ти изглежда, че е отвътре.
Матирали са от външната страна.
И моите бяха така и един приятел ми ги полира и вече година и нищо им няма.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 17 Апр 2012, 9:12

makaveli316 написа:Колега, просто така ти изглежда, че е отвътре.
Матирали са от външната страна.
И моите бяха така и един приятел ми ги полира и вече година и нищо им няма.

Всъщност доста често матират и отвътре...да не говоря за самия рефлектор - с по-дълго каране с 50 ватови халогенни крушки например си потъмнява стабилно!

Вариант е първо да се погледне и после да се реши какво да се направи, за да се върне към приличен вид.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 17 Апр 2012, 10:15

Zagy написа:Полирпаста на 3М + парцалче + търкане и стават чудеса.

Това съм го пробвал на вътрешната част на стоповете и в началото ефекта е доста добър. След няколко месеца пак се захабяват.
Предполагам, че с фаровете ще е същата работа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е60 М54

Мнение от stuci_ir » 17 Апр 2012, 10:26

С полиране дори и професионално направено, ефекта е добър, но не като на новото стъкло. Стъклата мисля, че някой ги продаваше в раздел купува,продава. Цената ми се върти към 115лв май бяха. Ако цената на полирането е до към 30-40лв на фар си струва, но ако е по висока, направо нови джамове :smoke:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 17 Апр 2012, 10:39

stuci_ir написа:С полиране дори и професионално направено, ефекта е добър, но не като на новото стъкло. Стъклата мисля, че някой ги продаваше в раздел купува,продава. Цената ми се върти към 115лв май бяха. Ако цената на полирането е до към 30-40лв на фар си струва, но ако е по висока, направо нови джамове :smoke:

Aз като търсех тия капаците отпред, помня, че цената на Бош за фейските беше по-голяма.
Беше някъде около 50 евро на бройка, ако не се лъжа, което е смешно за 2 парчета пластмаса.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 17 Апр 2012, 10:42

makaveli316 написа:
stuci_ir написа:С полиране дори и професионално направено, ефекта е добър, но не като на новото стъкло. Стъклата мисля, че някой ги продаваше в раздел купува,продава. Цената ми се върти към 115лв май бяха. Ако цената на полирането е до към 30-40лв на фар си струва, но ако е по висока, направо нови джамове :smoke:

Aз като търсех тия капаците отпред, помня, че цената на Бош за фейските беше по-голяма.
Беше някъде около 50 евро на бройка, ако не се лъжа, което е смешно за 2 парчета пластмаса.

100-а лв са 2-те стъкла - полиране и т.н освен ако няма някакво фолио,лак или препарат който да действа,като фабричното такова на стъклата - просто няма смисъл,полирал съм предните (полираха ми ги) светнаха - но потъмняват бързо...едни 100-а лв и после се радваме...ако някой е навит на мен ми трябва дясно да си делнем пакет :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 17 Апр 2012, 11:17

Gqbriel написа:
makaveli316 написа:

100-а лв са 2-те стъкла - полиране и т.н освен ако няма някакво фолио,лак или препарат който да действа,като фабричното такова на стъклата - просто няма смисъл,полирал съм предните (полираха ми ги) светнаха - но потъмняват бързо...едни 100-а лв и после се радваме...ако някой е навит на мен ми трябва дясно да си делнем пакет :mhihi:

Щом 2та са 100 кинта няма смисъл от тва полиране, на дали някоя автомивка ще ги полира за по малко от 40 кинта на фар...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 17 Апр 2012, 11:25

Ако в Бг са 100 кинта, направо ги взимай.
Сега гледам в ибей.де най-евтините са 38 евро бройката и не са на Бош.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 17 Апр 2012, 11:32

makaveli316 написа:Ако в Бг са 100 кинта, направо ги взимай.
Сега гледам в ибей.де най-евтините са 38 евро бройката и не са на Бош.

Не съм споменал Бош - качеството никога няма да евтино...но все си мисля,че ще изкара поне 2-3 години и на това ще се радвам
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е60 М54

Мнение от stuci_ir » 17 Апр 2012, 15:44

Опа. Пропуснал съм да напиша. 115лв е бошовски брой

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 17 Апр 2012, 16:09

Ако искате да си освежите рефлекторите мога да ви препоръчам http://www.ewertlak.com/
Стават като нови, а процедурата излиза около 40-50лв барабар с куриерските разходи :yes:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 17 Апр 2012, 19:17

Днес в новия магазин за стройтелство Баухаус случайно попаднах на кит за полиране на фарове. В комплекта имаше 3-4 вида шкурки и паста, цената беше към 15лв. Някой пробвал ли е подобно нещо и заслужава ли си?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 17 Апр 2012, 20:13

минават се с водна -първо едра -после по-ситна,след това 3 вида паста и стават като нови,,ако някои иска да си ги полира да пише на лист за повече инфо за Пловдив за да не правя реклама.моите им сложих лупи и светеха на некви петна-след процедурата фара светна в пъти по-силно и ясно :yes:
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 17 Апр 2012, 21:04

bioz написа:
Gqbriel написа:
makaveli316 написа:

Щом 2та са 100 кинта няма смисъл от тва полиране, на дали някоя автомивка ще ги полира за по малко от 40 кинта на фар...

Габриеле, в грешка си, друже...на теб са ти ги полирали, но преди това трябва да се пастират - едва тогава има дълготраен ефект...за справка - моето едното стъкло е чисто ново, другото го е полирал и пастирал Васко...преди повече от година - да си виждал някаква разлика между двете ? :)

Цената на Васко за 2те стъкла е смешна - 20 лева ! :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E46