Мерак

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 13 Юни 2006, 7:48

типтроник си е нормална автоматична кутия с джамбазно превключване на скорости ако ти се иска. в реалност, ВОНИ и никога не бих дал пари за тaзи глупост.

до сега една не съм намерил един дето работи както го рекламират.

само ще си преебеш кутията с това ръчно ровене, защото, то си е прост автомат и не обича смяна в ниски предавки на високи обороти...

не бива да се забравя как автомата губи повече кончета до колета така че ако имаш слаб мотор, едва ли ще ти се хареса. но ако почнем да говорим 200кс+, доста си е добре, с няколко изключения (повечето японски...)

300кс+ няма и да погледнеш ръчна. това си е.
имах бмв, но си купих мерцедес преди доста време... предадох ви!!!

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 13 Юни 2006, 9:46

Мда, в грешка съм. . . явно и Порше все още се излагат от към фронта на скоростните кутий.

А за това че няма да погледна ръчна при 300+ к.с. грешиш ти. . . тва автоматичната скоростна кутия в спортна кола може само за австралия или за америка да го измислят. Боли ме х** че оня с автомата е 0.2 секунди по бръз до 100. . . аз ще се кефя 3 пъти повече с ръчката и амбряжа. . . и да знам 100% какво точно ще се случи като настъпя педала на газта, а не да се чудя сега на 3та ли ще е? на 4та ли ще е?
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 14 Юни 2006, 12:15

WeiSTD написа:Мда, в грешка съм. . . явно и Порше все още се излагат от към фронта на скоростните кутий.

А за това че няма да погледна ръчна при 300+ к.с. грешиш ти. . . тва автоматичната скоростна кутия в спортна кола може само за австралия или за америка да го измислят. Боли ме х** че оня с автомата е 0.2 секунди по бръз до 100. . . аз ще се кефя 3 пъти повече с ръчката и амбряжа. . . и да знам 100% какво точно ще се случи като настъпя педала на газта, а не да се чудя сега на 3та ли ще е? на 4та ли ще е?

карал ли си такава? щото мога да те уверя че изобщо няма да те интересува каква е кутията при тези кончета. газ и то се движи. европейските коли по начало са смешни като се говори за "мощтност"

тоест, нямат такова нещо поради 10 лева за литър бензин. жалко но това е истината.

Аватар
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit

Мнение от WeiSTD » 14 Юни 2006, 16:26

Брато, аз съм на 21 години. Трябва ми нещо да ръчкам имаче заспивам. Въпроса не е за ускорението. . . въпроса е в чувството, а това да имам лост за скорости и съединител ми доставя много удоволствие . . . иначе все едно се возя . . . било то и бързо.

И другото нещо е чувството че двигателя е твърдо свързан с гумите (за предпочитане задните), което при СМГтата го има но при автоматите не. А за вървене, с 300 коня, с всякаква скоростна кутия ще върви.

Може като остарея и помъдрея да ми се промени мнението, но ще видим.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 15 Юни 2006, 3:24

аз не съм особено по стар от тебе :о

мился че идва до как човек кара. в момента аз ям и пия на път за работа така че ми трябва автомат. просто нямам време да седна нормално. не си представям да сменям скорости и да правя всичко останало.

Аватар
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit

Мнение от WeiSTD » 15 Юни 2006, 6:18

Аз не обичам да правя нищо докато карам. Имам си там синия зъб за телефона, а за 20 минути нема да умра от глад . . . такаче когато карам, правя само това.

Друг е въпроса че с мойта кола мога да стигна от нас до университета с точно 3 смяни на скорости ако ми се наложи. Въртящ момент му е майката :lol:
БИАД Авто-Пазар Тийм

Предишна

Назад към Основен Форум