Няколко проблема с E46 318is
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Няколко проблема с E46 318is
До скоро карах E46 320d комби, но взеха, че я откраднаха 
Сега си купих E46 318is комби, но имам няколко проблема с нея и реших да се допитам до Вас, за съвет.
Проблемите са следните:
1. Не работи клаксона
2. Не пръска вода на задния прозорец
3. Не се отваря заден десен прозорец (електрически)
4. Грешка в airbag системата, заради сензора на дясната седалка - РЕШЕН, направих bypass на датчика, благодарение на колегата по-долу. "Ремонта" струва 10-20 стотинки (два резистора и един диод), и отнема 2-15минути. Недостатъка е, че при сблъсък се активира и пасажерския airbag, дори да няма пасажер.
Проверил съм всичките бушони и са ЗДРАВИ, също така за помпата на задните чистачки - при проверка с мултицет установих, че до там не достига напрежение (един седи и натиска лостчето отпред).
Ако имате идея от къде могат да идват гореспоменатите проблеми, моля да споделите с мен.
Благодаря за отделеното внимание.

Сега си купих E46 318is комби, но имам няколко проблема с нея и реших да се допитам до Вас, за съвет.
Проблемите са следните:
1. Не работи клаксона
2. Не пръска вода на задния прозорец
3. Не се отваря заден десен прозорец (електрически)
4. Грешка в airbag системата, заради сензора на дясната седалка - РЕШЕН, направих bypass на датчика, благодарение на колегата по-долу. "Ремонта" струва 10-20 стотинки (два резистора и един диод), и отнема 2-15минути. Недостатъка е, че при сблъсък се активира и пасажерския airbag, дори да няма пасажер.
Проверил съм всичките бушони и са ЗДРАВИ, също така за помпата на задните чистачки - при проверка с мултицет установих, че до там не достига напрежение (един седи и натиска лостчето отпред).
Ако имате идея от къде могат да идват гореспоменатите проблеми, моля да споделите с мен.
Благодаря за отделеното внимание.
Последна промяна mexus на 15 Апр 2012, 20:14, променена общо 1 път
- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d Sport '04
- Мечтае да кара: 14 етажна панелка
Re: Няколко проблема с E46 318is
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=287037
Изкушавах се да ти кажа да ползваш търсачката, все едно съм стар морски вълк, но се отказах

Това със бега е стар проблем, кантара му се преебавали връзките. Това го залъгва, че постоянно има човек в седалката
Изкушавах се да ти кажа да ползваш търсачката, все едно съм стар морски вълк, но се отказах

Това със бега е стар проблем, кантара му се преебавали връзките. Това го залъгва, че постоянно има човек в седалката
От гъзария се умира!
Благодаря колега, в скоро време ще пробвам този "fix", но мисля даже да сложа и един бутон, за времето когато карам сам.
Колега, няма такова нещо като Е46 318is
За клаксона провери бушон, ако е здрав виж дали стига ток до същинския клаксон и пиши за резултата.

За клаксона провери бушон, ако е здрав виж дали стига ток до същинския клаксон и пиши за резултата.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
s_max написа:Колега, няма такова нещо като Е46 318is![]()
Много интересен ИС има тука http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
Next написа:s_max написа:Колега, няма такова нещо като Е46 318is![]()
Много интересен ИС има тука http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Стопроцентово сигурно определено, феноменално, зашеметяващо няма животно като is при e46

P.S.
То и всяка кола е 100% запазена, безупречна, карана от бабата само в неделя до пазара и поддържана от сина ѝ, който е дилър на BMW
От гъзария се умира!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Това като го гледам ще да е някакъв суап... заводско Е46 с ИС-мотор май няма.. но определено ми стана интересно какво може тоя мотор в Е46... 

Si non confectus, non reficiat.
Може и да съм се объркал, отзад пише 318i, двигателя е 4 цилиндров 143 коня.
Проверил съм ВСИЧКИ бушони и са здрави и не липсват.
Проверил съм ВСИЧКИ бушони и са здрави и не липсват.
- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
А прозореца и от вратата и от управлението при скоростния лост ли не се отваря?
На моя му беше станало нещо с автоматичното отваряне, ама като отворих копчето и го почовърках се оправи.
На моя му беше станало нещо с автоматичното отваряне, ама като отворих копчето и го почовърках се оправи.
От гъзария се умира!
mexus написа:3. Не се отваря заден десен прозорец (електрически)
Свали кората на вратата и виж първо стига ли ток до моторчето като натискаш копчето за ел. стъклото.Кажи какъв е резултата и кажи за следващи инструкции

s_max написа:mexus написа:3. Не се отваря заден десен прозорец (електрически)
Свали кората на вратата и виж първо стига ли ток до моторчето като натискаш копчето за ел. стъклото.Кажи какъв е резултата и кажи за следващи инструкции
Торкса ми е къс и не мога да отвия два болта, за да сваля кората.
До бутона (този в задната врата) стигат ~7,5 волта?!!

Отворих кората, оказа се че моторчето е отвързано, като се свърже работи. Жилото което излиза от него виси във въздуха.
Какви части ми трябват и как се процедира от тук насетне?
Какви части ми трябват и как се процедира от тук насетне?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
12 мнения
• Страница 1 от 1