халогени

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 д

халогени

Мнение от schuschu » 24 Фев 2012, 22:49

здравейте...имам следното питане...колата ми е седан, преди фейса. няма халогени...намерил съм си такива. нужно ли е на всяка цена да сменям лайт модула с такъв който има отделен бутон за предни халогени...не мога ли да използвам този за задните светлини за мъгла заедно с халогените...примерно на отделно реле, но да се светват и халогените и задните светлини с един бутон...?
някой ако е правил подобна маниполация да сподели...отчита ли се като грешка?
благодаря!

Потребител
Аватар
Кара: BMW X6

Re: халогени

Мнение от ball3r11 » 24 Фев 2012, 23:08

Днес направих същото ! Преди няколко дни си купих оригинални Хела Халогени , днес ми оправиха инсталацията и ми ги закачиха да светят на копчето за задните светлини за мъгла ! Стана СУПЕР ! Давай смело ! Няма смисъл да даваш още 60 лв за лайт-модул ,за да имаш 2 копчета халогени , става и само с едно ...

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 24 Фев 2012, 23:21

Да не бъркаш халогени с ксенонки?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 24 Фев 2012, 23:31

Трябва да смениш панела на лайт модула с такъв с 2 копчета. Също трябва да имаш инсталация за халогените :yes:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 25 Фев 2012, 0:03

schuschu написа:здравейте...имам следното питане...колата ми е седан, преди фейса. няма халогени...намерил съм си такива. нужно ли е на всяка цена да сменям лайт модула с такъв който има отделен бутон за предни халогени...не мога ли да използвам този за задните светлини за мъгла заедно с халогените...примерно на отделно реле, но да се светват и халогените и задните светлини с един бутон...?
някой ако е правил подобна маниполация да сподели...отчита ли се като грешка?
благодаря!

ще стане но ще трябва да хванеш сигнала след лайта т.е между лайт модула и светлината за мъгла и там ще трябва да сложиш реле и после инсталация до халогените и си готов, но колега ти е отговорил смени панела на лайта и си пусни кабели и ще си стане оригинално, не че и това което си замислил няма да стане въпрос на избор.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 25 Фев 2012, 11:42

И моята кола нямаше халогени /седан преди фейса/
Аз си сложих халогените и отдолу под малката жабка монтирах копче, от което да се пускат.
Така не са обвързани с дразнещата светлина на задните светлини и мога да карам само на халогени , а ако са вързани на задните трябва да включиш и късите задължително.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 26 Фев 2012, 12:33

Става колега ! аз също така направих .Вземаш реле с предпазител и вързваш к1м сигнала за задна светлина от снопа с кабелаците .
по принцип то халогените ако не ги използваш за гъзария и без това би следвало в лоши метео условия да ги пускаш заедно с задната светл. за мъгла .
Единствения недостатък е 4е ще ти светва само лампата на таблото за задна светл.за мъгла ( една оранжева) а др за халогени (зелената) не .
Това е .
Давай смело :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 16 Апр 2012, 19:31

да не отварям нова тема някои знае ли как се свързват халогените с бутона,щото си сложих халогени и мисля и бутон да слагам да стане както трябва но къде се връзват за да работи бутона и индикацията на таблото да свети незнам :dunno: и ако имам инсталация за халогени къде да я търся
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 16 Апр 2012, 19:44

unikalen88 написа:да не отварям нова тема някои знае ли как се свързват халогените с бутона,щото си сложих халогени и мисля и бутон да слагам да стане както трябва но къде се връзват за да работи бутона и индикацията на таблото да свети незнам :dunno: и ако имам инсталация за халогени къде да я търся

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 1&start=15
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 16 Апр 2012, 22:16

Next написа:
unikalen88 написа:да не отварям нова тема някои знае ли как се свързват халогените с бутона,щото си сложих халогени и мисля и бутон да слагам да стане както трябва но къде се връзват за да работи бутона и индикацията на таблото да свети незнам :dunno: и ако имам инсталация за халогени къде да я търся

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 1&start=15

и във двата линка колега е дадено халогените как се вързват към стоповете за магла,аз искам както си е с отделен бутон
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 17 Апр 2012, 0:19

Колегата Слави го е обяснил кратко и ясно как става. Аз го правих по неговия начин и стана просто, ако искаш снимки да гледаш виж в линковете.
Само да ти кажа като си вземеш лайт модул сменяш само лицевите им панели а не цялата част.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 17 Апр 2012, 7:48

благодар голека,значи в лаит модула има и управление за халогени само че на лицевия панел няма бутон-така ли да го разбирам
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 17 Апр 2012, 8:12

Точно така. :yes:
Като сложиш панела и натиснеш бутона за халогени, на таблото ще ти светне зелена лампа. Дори и да не си инсталирал халогените.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 18 Апр 2012, 10:28

да попитам нещо друго-релето за халогените заменяемо ли е с друго -от друг модел например от е 39,как точно работи лаид модула,дава постоснно ток на релето при включени халогени -или при включането дава единичен импулс и при изключането друг.търсих реле но ненамирам а за едно реле да минавам 100+ километра или 20-30 лева не си заслужава.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 19 Апр 2012, 16:26

Вземи някакво реле там от Е36, Е34, Е39, Е38...... все ще намериш да е за халогените.
Изображение

Назад към E46