халогени
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- schuschu
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 д
халогени
здравейте...имам следното питане...колата ми е седан, преди фейса. няма халогени...намерил съм си такива. нужно ли е на всяка цена да сменям лайт модула с такъв който има отделен бутон за предни халогени...не мога ли да използвам този за задните светлини за мъгла заедно с халогените...примерно на отделно реле, но да се светват и халогените и задните светлини с един бутон...?
някой ако е правил подобна маниполация да сподели...отчита ли се като грешка?
благодаря!
благодаря!
- ball3r11
- Потребител
-
- Кара: BMW X6
Re: халогени
Днес направих същото ! Преди няколко дни си купих оригинални Хела Халогени , днес ми оправиха инсталацията и ми ги закачиха да светят на копчето за задните светлини за мъгла ! Стана СУПЕР ! Давай смело ! Няма смисъл да даваш още 60 лв за лайт-модул ,за да имаш 2 копчета халогени , става и само с едно ...
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Да не бъркаш халогени с ксенонки?
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Трябва да смениш панела на лайт модула с такъв с 2 копчета. Също трябва да имаш инсталация за халогените 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
schuschu написа:здравейте...имам следното питане...колата ми е седан, преди фейса. няма халогени...намерил съм си такива. нужно ли е на всяка цена да сменям лайт модула с такъв който има отделен бутон за предни халогени...не мога ли да използвам този за задните светлини за мъгла заедно с халогените...примерно на отделно реле, но да се светват и халогените и задните светлини с един бутон...?
благодаря!
ще стане но ще трябва да хванеш сигнала след лайта т.е между лайт модула и светлината за мъгла и там ще трябва да сложиш реле и после инсталация до халогените и си готов, но колега ти е отговорил смени панела на лайта и си пусни кабели и ще си стане оригинално, не че и това което си замислил няма да стане въпрос на избор.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
И моята кола нямаше халогени /седан преди фейса/
Аз си сложих халогените и отдолу под малката жабка монтирах копче, от което да се пускат.
Така не са обвързани с дразнещата светлина на задните светлини и мога да карам само на халогени , а ако са вързани на задните трябва да включиш и късите задължително.
Аз си сложих халогените и отдолу под малката жабка монтирах копче, от което да се пускат.
Така не са обвързани с дразнещата светлина на задните светлини и мога да карам само на халогени , а ако са вързани на задните трябва да включиш и късите задължително.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Става колега ! аз също така направих .Вземаш реле с предпазител и вързваш к1м сигнала за задна светлина от снопа с кабелаците .
по принцип то халогените ако не ги използваш за гъзария и без това би следвало в лоши метео условия да ги пускаш заедно с задната светл. за мъгла .
Единствения недостатък е 4е ще ти светва само лампата на таблото за задна светл.за мъгла ( една оранжева) а др за халогени (зелената) не .
Това е .
Давай смело
по принцип то халогените ако не ги използваш за гъзария и без това би следвало в лоши метео условия да ги пускаш заедно с задната светл. за мъгла .
Единствения недостатък е 4е ще ти светва само лампата на таблото за задна светл.за мъгла ( една оранжева) а др за халогени (зелената) не .
Това е .
Давай смело

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
да не отварям нова тема някои знае ли как се свързват халогените с бутона,щото си сложих халогени и мисля и бутон да слагам да стане както трябва но къде се връзват за да работи бутона и индикацията на таблото да свети незнам
и ако имам инсталация за халогени къде да я търся

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
unikalen88 написа:да не отварям нова тема някои знае ли как се свързват халогените с бутона,щото си сложих халогени и мисля и бутон да слагам да стане както трябва но къде се връзват за да работи бутона и индикацията на таблото да свети незнами ако имам инсталация за халогени къде да я търся
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 1&start=15
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
Next написа:unikalen88 написа:да не отварям нова тема някои знае ли как се свързват халогените с бутона,щото си сложих халогени и мисля и бутон да слагам да стане както трябва но къде се връзват за да работи бутона и индикацията на таблото да свети незнами ако имам инсталация за халогени къде да я търся
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 1&start=15
и във двата линка колега е дадено халогените как се вързват към стоповете за магла,аз искам както си е с отделен бутон

- Next
- старши ентусиаст
-
Колегата Слави го е обяснил кратко и ясно как става. Аз го правих по неговия начин и стана просто, ако искаш снимки да гледаш виж в линковете.
Само да ти кажа като си вземеш лайт модул сменяш само лицевите им панели а не цялата част.
Само да ти кажа като си вземеш лайт модул сменяш само лицевите им панели а не цялата част.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
благодар голека,значи в лаит модула има и управление за халогени само че на лицевия панел няма бутон-така ли да го разбирам

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Точно така.
Като сложиш панела и натиснеш бутона за халогени, на таблото ще ти светне зелена лампа. Дори и да не си инсталирал халогените.

Като сложиш панела и натиснеш бутона за халогени, на таблото ще ти светне зелена лампа. Дори и да не си инсталирал халогените.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
да попитам нещо друго-релето за халогените заменяемо ли е с друго -от друг модел например от е 39,как точно работи лаид модула,дава постоснно ток на релето при включени халогени -или при включането дава единичен импулс и при изключането друг.търсих реле но ненамирам а за едно реле да минавам 100+ километра или 20-30 лева не си заслужава.

- Next
- старши ентусиаст
-
15 мнения
• Страница 1 от 1