проблем с най вероятно автоматичната скоростна кутия
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- nnnikolov1983
- Потребител
-
проблем с най вероятно автоматичната скоростна кутия
Здравейте колеги.
Днес се появи странно тупкане чува се от към скоростана кутия. Колата е Е46 1998 2000 кубика 6 цинилиндара двоен ванус 150 коня.
На пътя от сл. бряг към Бургас със скорост 90-100 се чу странно блъскане за около 10 секунди и спря. След два часа каране без проблем после пак се чу същото тупкане със същата скорост, след това половин ден каране градско и извън градско никакви проблеми но от там на татаквзе да става доста по често. Колата я карам само на директна на типтроник не съм пробвал как е. Заедно с тупкането се осеща и савсем леко придърпване отпускам газта и спира после давам газ и трагва без проблем до следващия път. Някакви идеи? благодаря предварително
Днес се появи странно тупкане чува се от към скоростана кутия. Колата е Е46 1998 2000 кубика 6 цинилиндара двоен ванус 150 коня.
На пътя от сл. бряг към Бургас със скорост 90-100 се чу странно блъскане за около 10 секунди и спря. След два часа каране без проблем после пак се чу същото тупкане със същата скорост, след това половин ден каране градско и извън градско никакви проблеми но от там на татаквзе да става доста по често. Колата я карам само на директна на типтроник не съм пробвал как е. Заедно с тупкането се осеща и савсем леко придърпване отпускам газта и спира после давам газ и трагва без проблем до следващия път. Някакви идеи? благодаря предварително

- nnnikolov1983
- Потребител
-
Re: проблем с най вероятно автоматичната скоростна кутия
Здравейте ходих на сервиз за този проблем, момчетата покараха колата около десетина километра и казаха, че най вероятно е от деференцяла защото скоростната кутия си включвала идеално и се чувало някаде към задницата. Най вероятно другата седмица ще я карам да я отварят. Също така ми казаха, че сервото заминава дайте ми съвет ново ли да купувам или старо, е да ясно че новото си е ново но цената е огромна. Възможно ли е от това серво на студен мотор да тресе малко дето испуска налягането да бърка работата на дрос.клапата? Лек и спорен ден колеги.
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Не ми е ясно защо име е трябвало 10
километра .. както и да е . Сервото може да го рециклираш, ново е към 600 кинта, а старо - не е ясно колко живот ще има. Възможно е да прави мизерии с оборотите, но при този мотор аз нямам познания
Това което може да ти кажа с голяма убеденост за скоростната кутия е да провериш сам проблема като я вкараш в ръчен режим . Когато се появи проблема с тупкането и придърпването сменяш на ръчен и сваляш една надолу. Ако така проблема изчезва, най-вероятно хидротрансформатора прави мизерии ..

- nnnikolov1983
- Потребител
-
Благодаря за отговора, ще опитам така както ми казваш. Само да допълня в сервиза ми казаха да опитам да исключвам тракшъна и наистина след като го исключа няма тупкане.
4 мнения
• Страница 1 от 1