подгряващи свещи-525да
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- naseto1969
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 d a
- Мечтае да кара: 535 d
- Детайли за колата: 525 d с чип
подгряващи свещи-525да
колеги как да тествам дали всички подгряващи свещи ми работят, че започна нещо по трудно да пали след подгряване сутрин. само да уточня ,че няма как да е закача на диагностика защото тука са едни олигофрени в тази област, ( не се намирам в софия (.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: подгряващи свещи-525да
На диагностика ще покаже какво е-свещи, реле, кажи откъде си все пак, може да те насочим към диагностик!
Чудно ми е че много хора колеги пишат че с 6 изгорели свещи палят на минусови температури а всъщност когато почнат да горят и сутрешното запалване е по трудно ама на...
Чудно ми е че много хора колеги пишат че с 6 изгорели свещи палят на минусови температури а всъщност когато почнат да горят и сутрешното запалване е по трудно ама на...

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
колега , проблема ти 100% не е от свещите , но щом искаш да ги провериш без диагностика се сещам за един начин ,
с една жица допираш единия край на плюса на клемата на двигатела , а другия край допираш на свеща отгоре и трябва да преискри , ако не преискри е свършила ! Проблема е че нямаш директен достъп до свещите без да свалиш колектора , затова отваряш бялата кутия под десния филтър на климатроника и търсиш шестте кабела на свещите и действаш по същия начин !
с една жица допираш единия край на плюса на клемата на двигатела , а другия край допираш на свеща отгоре и трябва да преискри , ако не преискри е свършила ! Проблема е че нямаш директен достъп до свещите без да свалиш колектора , затова отваряш бялата кутия под десния филтър на климатроника и търсиш шестте кабела на свещите и действаш по същия начин !
- naseto1969
- кандидат ентусиаст
-
е , ако не е от свещите накьде ме насочваш. в испания сам но в града в който сьм не знаят нищо повече от бмв -официален сервиз.
- nightdriver
- ентусиаст
-
интересно ми стана - ,,след подгряване,, - нали си комон рейл , по това време в испания какво подгряване при комон рейла ?
Възможно е някоя дюза да започва да се ебава...но свещите ги отпиши ! Иначе добре ли работи като запали , изпъва ли се ? Може и някоя помпа да си заминава ?
Възможно е някоя дюза да започва да се ебава...но свещите ги отпиши ! Иначе добре ли работи като запали , изпъва ли се ? Може и някоя помпа да си заминава ?
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Не съм сигурен, но подгревните свещи не работят ли на 5 волта? Така да ги пробва от клемата на акумулатора, може да е веднъж. Най-добре с мултимер.
- nightdriver
- ентусиаст
-
toni написа:Не съм сигурен, но подгревните свещи не работят ли на 5 волта? Така да ги пробва от клемата на акумулатора, може да е веднъж. Най-добре с мултимер.
12 волта са , няма страшно !
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
nightdriver написа: 12 волта са , няма страшно !
И по-точно 11v.

- naseto1969
- кандидат ентусиаст
-
абе студено е и тук, и сутрин за няколко секунди ми светва индикатора за подгряване.
- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F01 740d xDrive
Както колегата каза...
Като запали,работи ли си добре...В смисъл,да притриша или да има плякане(все едно дюза е заминала)...
Като запали,работи ли си добре...В смисъл,да притриша или да има плякане(все едно дюза е заминала)...
- naseto1969
- кандидат ентусиаст
-
а трудно ли се сменят, сам ще мога ли да се справя ?
- nightdriver
- ентусиаст
-
Сваляш смукателния колектор и те са под него , приготви си дълбок ,,камък,, номер 10 и развиваш като внимаваш да не скъсаш някоя !!! Аз лично предпочитам да развивам свещи на загрял двигател .
пс. гледам си автомат , използвай момента да премахнеш пеперудките от колектора !!!
пс. гледам си автомат , използвай момента да премахнеш пеперудките от колектора !!!
- naseto1969
- кандидат ентусиаст
-
мерси за пеперутките колега, махнах ги преди година, благодарение на колеги от този форум, така ,че и преди сьм го писал и сега ще го кажа- очаровам сьм от колегите.

13 мнения
• Страница 1 от 1