Светна лампата на DSC и за ръчната

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Светна лампата на DSC и за ръчната

Мнение от iv4o9999 » 31 Яну 2012, 14:47

Въпроса е много уместен, кой е сервиза?

:OT: бих попитал и за братовчедката :mhihi: но ще се въздържа

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 03 Фев 2012, 16:02

ganjs написа:Колата е е46, дизел, 2003 година. Светнаха сутринта след паленето лампата на ДСЦ(тази в средата) и тази на ръчната спирачка. Спирачна течност има. Сутринта запали много трудно - възможно ли е да набие грешки от слаб акумулатор и те не трябва ли да изчезнат след 2-3 натискания на спирачката?
В момента колата е в сервиз, където се обадиха и казаха, че е преебан някакъв датчик, който много често гърмял при БМВ и светвали точно тези лампи. Питах каква е грешката, но не казаха. Датчика струвал 500 лв в Дару Кар, но те щяли да го направят за 250 и след като се сложи нов датчик, ЕКУ-то на колата трябва да се препрограмира, за да работи с новия датчик. Се пак аз не съм расъл в саксия, не карам особено много БМВ, но искам да питам има ли изобщо такъв филм... има ли такъв датчик дето толкова сдава багажа и трябва да се препрограмира после компютъра на колата, за да сработи с него и тн.

Също така, кажете според Вас, каква може да е причината за проблема. Слабият акумулатор възможен причинител ли е?

Благодаря предварително! ;) :bchug:

При мене светнаха абсолютно същите 2 лампи. Причината - слаб акумулатор. След като го заредих и покарах на следващото палене всичко беше наред и нищо не светеше :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d Sport '04
Мечтае да кара: 14 етажна панелка

Мнение от aqa_boy » 08 Фев 2012, 1:36

И при мене светеха така двете лампи, след като майстора смени накладките и дисковете, угаснаха, но през време пак даваха фира, и след няколко паления самички се угасяваха. При диагностика изскочи датчик за налягане на DSC 1 - след като се поразрових малко по английските форуми, намерих няколко теми, в които пишеше че тройките са с DSC на Terves, което имало навика да му гори нещо вътре и да дава грешка в този сензор, и че можело да се ремонтира - колко е истина не знам, само споделям какво съм прочел, дано му е полезно на някой.
P.S.
Според мен, ако има изгорял датчик за скорост на колелетата ще свети и лампата на ABS, защото е основна част в действието му.
От гъзария се умира!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 08 Фев 2012, 11:13

Aз пък искам да разбера за кой сервиз говорим! Писнало ми е от крадци и мошеници, които масово и здраво лъжат хората, които не разбират. Тва го нема никъде!!! Тва по сервизите 200-300 лв. вече ги немат за нищо, даже съвсем резонно си стана да те излъжат, не може да продължава така. Въпросът е да се иска документ, за да има какво да докаже човек. Всяка диагностична програма поддържа принт за грешките. Изисквайте поне разпечатка и ако се навият гъзовете да дадат резолюция, за да има за кво да ги хванеш и да си потърсиш правата. С удоволствие бих пуснал жалба в комисията за защита на потребителите срещу някой сервиз и да им праснат една глоба от няколко хиляди, която със сигуност ще ги върне в 1ви клас поне за известно време! :) Трябва да има противодействие за неправдата, не мислите ли???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aqa_boy » 09 Фев 2012, 20:25

slitter написа:Aз пък искам да разбера за кой сервиз говорим! Писнало ми е от крадци и мошеници, които масово и здраво лъжат хората, които не разбират. Тва го нема никъде!!! Тва по сервизите 200-300 лв. вече ги немат за нищо, даже съвсем резонно си стана да те излъжат, не може да продължава така. Въпросът е да се иска документ, за да има какво да докаже човек. Всяка диагностична програма поддържа принт за грешките. Изисквайте поне разпечатка и ако се навият гъзовете да дадат резолюция, за да има за кво да ги хванеш и да си потърсиш правата. С удоволствие бих пуснал жалба в комисията за защита на потребителите срещу някой сервиз и да им праснат една глоба от няколко хиляди, която със сигуност ще ги върне в 1ви клас поне за известно време! :) Трябва да има противодействие за неправдата, не мислите ли???

Съгласен съм с тебе - мене един майстор ми каза, че имам 3 изгорели подгревни - смених 4 за 170 кинта - никаква разлика, сега можело и да бъде реленце.
Даже след като смених свещите в сервиз/магазин го питах дали всички работят ми каза (от него купих новите бошки, защото каза че имали 1 година гаранция), че съм му платил да ги смени, не да ги проверява :banghead:
Ама то при мене са 2 майстори и не се знае дали следващия път като ми потрябва майстор няма да оплеска нещо :ranting:
От гъзария се умира!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

Мнение от TRR » 10 Фев 2012, 20:48

ganjs написа:Светнаха сутринта след паленето лампата на ДСЦ(тази в средата) и тази на ръчната спирачка.
Също така, кажете според Вас, каква може да е причината за проблема. Слабият акумулатор възможен причинител ли е?

Какво стана с тази кола? Оправи ли се?
И мен ме споходи същото тази вечер. Сутринта си беше добре, вечерта малко след като потеглих и светнаха. Рестартирах няколко пъти, но няколко секунди след запалване лампите пак светват. ABS имам, но DSC не работи - колата буксува.
Имам съмнения за слаб акумулатор - Exide Premium 85 Ah на четири месеца, но напоследък карам на много къси разстояния и май трябва да го заредя. Утре сутрин ще видя с мултицета какво му е положението, а след това ще ходя на диагностика. Ще пиша какво е станало.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330xi
Мечтае да кара: F25 X3 35i

Мнение от slavyan5 » 11 Апр 2012, 20:57

Колеги, при мене е подобен проблема, но светят три лампи в жълто - DSC, ABS и ръчна. Зимата в големите студове 4-5 пъти падаше акумулатора и на 5тия път ми писна и го свалих и го прибрах вкъщи. 2 месеца не бях палил колата, сега като се постопли, заредих акумулатора и го сложих и почнаха да светят тези лампи. Странното е че 1 от 10 пъти примерно не светват, обаче почти винаги си светят и колата няма нито ABS и DSC, че дори и скоростомера ми не работи. Знаете ли какво може да е, и ако е ABS датчик, можете ли да ми дадете съвет от къде мога да го намеря евтино и за колко? :roll:
Изображение --- Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Мнение от SaRsEmA » 11 Апр 2012, 23:45

slavyan5 написа:Колеги, при мене е подобен проблема, но светят три лампи в жълто - DSC, ABS и ръчна. Зимата в големите студове 4-5 пъти падаше акумулатора и на 5тия път ми писна и го свалих и го прибрах вкъщи. 2 месеца не бях палил колата, сега като се постопли, заредих акумулатора и го сложих и почнаха да светят тези лампи. Странното е че 1 от 10 пъти примерно не светват, обаче почти винаги си светят и колата няма нито ABS и DSC, че дори и скоростомера ми не работи. Знаете ли какво може да е, и ако е ABS датчик, можете ли да ми дадете съвет от къде мога да го намеря евтино и за колко? :roll:

При теб колега си мислп че е датчик на някой от накладките или АБС-ите. А за всички останали колеги имал съм го същия проблем на диагностика ми излизаше датчик кормилен ъгал.Калибрирах го и ве4е половин година нямам проблеми.При мен ту си светеха двате лампи ту изгасяха.1 година са ми светили след това без да изгасват.Купих си кабелче за диагностика и си реших проблема.Успех на всички.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aqa_boy » 15 Апр 2012, 17:43

slavyan5 написа:Колеги, при мене е подобен проблема, но светят три лампи в жълто - DSC, ABS и ръчна. Зимата в големите студове 4-5 пъти падаше акумулатора и на 5тия път ми писна и го свалих и го прибрах вкъщи. 2 месеца не бях палил колата, сега като се постопли, заредих акумулатора и го сложих и почнаха да светят тези лампи. Странното е че 1 от 10 пъти примерно не светват, обаче почти винаги си светят и колата няма нито ABS и DSC, че дори и скоростомера ми не работи. Знаете ли какво може да е, и ако е ABS датчик, можете ли да ми дадете съвет от къде мога да го намеря евтино и за колко? :roll:

Датчик скорост на колело (wheel speed sensor)
От гъзария се умира!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slavyan5 » 15 Апр 2012, 17:52

aqa_boy написа:

Мерси, а би ли могъл да ме посъветваш от къде мога да го намеря, и някой дали има представа каква е приблизително цената му?
И някой знае ли му парт номера на това, за да мога да го потърся тук там?
(колата е Е46 facelift sedan 330xi)
Изображение --- Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aqa_boy » 16 Апр 2012, 14:30

slavyan5 написа:
aqa_boy написа:

Мерси, а би ли могъл да ме посъветваш от къде мога да го намеря, и някой дали има представа каква е приблизително цената му?
И някой знае ли му парт номера на това, за да мога да го потърся тук там?
(колата е Е46 facelift sedan 330xi)

Колега, от къде не мога да те посъветвам, тъй като не ми се е налагало да търся. Знам че са по около 200 лева. Номера на частта би трябвало да е 34526756382, но най добре сам си провери с номера на шасито в RealOEM, там търси "Pulse generator ABS".
Понякога едно добро почистване и се оправя. Най-много да те посъветвам да гледаш да е оригинално, за да си нямаш ядове после с важна система като електронната стабилност. Не знам втора ръка колко е добър вариант.

Виж в "Продава" - има няколко колеги, които се занимават с части, масла и такива работи
P.S.
Ама не мисли да сменяш каквото и да е без да си минал през диагностика :yes:
От гъзария се умира!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slavyan5 » 03 Май 2012, 11:33

Ходих на диагностика и се оказа, че баш задния ляв, който отговаря за скоростомера е изгорял. В realOEM парт номера е 34526756383, и в DaruCar това е 261 лева, което както и да го погледнем са си доста пари. Майстора ми каза, че ми трябва просто заден сензор от някое Е46 със синя букса. За това се поразрових и намерих това, за 45 лева, което си е доста сериозна разлика от 215 лева, и може би поне си струва да пробвам, понеже гледам, че е описано че става, и този има добър рейтинг. Въпроса дали си струва обаче е, какви са рисковете? Тоест ако го взема този освен да не тръгне има ли шанс да стане друг проблем. Тоест възможно ли е да си тръгне и да ми изгаснат лампите ама системата да не работи коректно и когато дойде време да ме стабилизира, тя вместо това да ме завърти примерно, или има ли опасност да го сложа това и да ми изгори целия модул? Или просто ако не става, лампите ще продължат да светят както сега с изгорелия и точка?
:banghead:
Това намерих:
http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E46-316-3 ... 2444wt_952

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 03 Май 2012, 12:36

Този датчик няма да стане, защото на Х-а датчиците са различни.
Демек ти трябва датчик само от Х, който не е като на не Х Е46-ца.
А по номера, които е дал този в обявата, този датчик не е за Х.

Иначе ако намериш като за теб слагай смело. Ако е повреден датчика нищо няма да ти навреди. Или ще тръгне или няма да тръгне. Повече щети няма да направи...
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 2.0d 99'

Мнение от IvaN66 » 18 Май 2012, 9:18

При мен светнаха също лампите.На диагностика показа заден десен датчик.Разминах се само с почистване на буксата,която е в една пластмасова кутийка.Беше цялата пълна с кал.Напръсках клемите с контактен спрей,изчистих грешката и всичко за момента е ОК.
Относно цена на датчиците най-евтин вариант е на делфи.
За ориг.номер 34521164651 аналог на делфи е SS20040(508mm дължина) 67.20лв.
34521164652 заден ,номер на делфи SS20043(1006mm дължина) 73.30лв.
Има и варианти на ТRW,които са над120 лв и са с по-дълги кабели.

Потребител
Аватар
Кара: на нафталин
Мечтае да кара: Нещо с М преди цифрата
Детайли за колата: Има си кастфон,жанти туй-онуй.

Мнение от the__bull » 26 Май 2012, 17:11

Колеги има ли чалъм някакъв при ваденето на ABS датчика(заден ляв),или трябва да съм груб и безотговорен?Моя се е заварил в гнездото си от ръжда.

ПредишнаСледваща

Назад към E46