BMW организира специален шофьорски тест

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 12 Юни 2006, 23:24

BMW-X5 написа:Ние сами се пуснахме :mhihi: :mhihi:
Определено колата можеше още ,но и риска нарастваше ... ;)
Пък и някой каза ама не мога да се сетя точно кой беше :mhihi: ,че ще караме с малко над разрешената скорост от закона :twisted:

:uups: сега в Бургас нацелих полицай .. Лично моя километраж показваше 240 км/ч, за да направя място на всички да се засилят, съотвено пръв минах през полицайте мигайки и бибиткайки им, а след мен 11 BMW-та със скорост от около 200км/ч.
Ако някой от бургаските полицай чете форума - съжалявам!
Просто държах да видя приблизително 30 човека ухилени до уши след тази отсечка и пълни с емоция като стигнахме обратно в шоуруума на Бова Кар.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 13 Юни 2006, 8:32

Turturelo написа:
BMW-X5 написа:Ние сами се пуснахме :mhihi: :mhihi:
Определено колата можеше още ,но и риска нарастваше ... ;)
Пък и някой каза ама не мога да се сетя точно кой беше :mhihi: ,че ще караме с малко над разрешената скорост от закона :twisted:

:uups: сега в Бургас нацелих полицай .. Лично моя километраж показваше 240 км/ч, за да направя място на всички да се засилят, съотвено пръв минах през полицайте мигайки и бибиткайки им, а след мен 11 BMW-та със скорост от около 200км/ч.
Ако някой от бургаските полицай чете форума - съжалявам!
Просто държах да видя приблизително 30 човека ухилени до уши след тази отсечка и пълни с емоция като стигнахме обратно в шоуруума на Бова Кар.

Добре де не можете ли да си изкарате разрешение за "бързо каране" както в другите държави? Или това могат да ви го дадат ако карат само професионални шофъори ?
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Юни 2006, 10:07

BraZeN написа:ХЕХЕ Милене ти ше изкараш че бъдещите купувачи на тия коли трябва да ни благодарят заради " огромните усилия които положихме и заради отвратителното изживяване което бяхме принудени да търпим " :mhihi: :mhihi: Ех как искам по - често да ни принуждават да се подлагаме на такива " мъчения "

Разбира се, че трябва да са ни благодарни :arrow: колите ще бъдат качествено разработени след тея тестове :mhihi: А и не са малки усилията, то не е лесно да караш нови коли :arrow: тъкмо свикне човек на едната и трябва да се мята на друга :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ако някой се нуждае от помощ за разработването на новият си автомобил да ни потърси- работата се върши качествено и в най-кратки срокове :arrow: има-няма три дена и колата е минала през такава употреба, че e по-добре да не знаете kak e "разработвана" :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3

Мнение от Гецата » 13 Юни 2006, 16:53

ms написа: Да отбележа само, че във Варна колите бяха на по около 1100-1200 км.

В Плевен бяха по на 700-800 :lol:
Изображение
"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 13 Юни 2006, 20:00

Вие от Плевен имате най-голяма заслуга за състоянието на гумите .. :mhihi: Високоскоростните упражнения на едрата настилка на летището им взе акъла като цяло.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 13 Юни 2006, 20:08

MaXimal написа:Добре де не можете ли да си изкарате разрешение за "бързо каране" както в другите държави? Или това могат да ви го дадат ако карат само професионални шофъори ?

такова разрешение като цяло в България няма, силно се съмнявам, че и на запад съществуват! Знам от къде ти е дошла идеята,но силно ме съмнява това, което писаха тук по вестниците! Трябва или полицейски кортеж или патрулка поне отпред.
По принцип ако трябва да съм напълно честен, това е много неразумно и дори опасно, защото нямам представа кой как кара, какви реакции има и на каква дистанция ще се движи от колата пред него. Съответно като налетяхме на полицайте в Бургас някой от хората скочиха на спирачките инстиктивно и на последните няколко човека в колоната очите им станали на компакт дискове виждащи 3-4 екстремно спиращи коли отпред, а те идват с 200 отзад. Като водеща кола трябва да карам значително по-бързо от останалите, за да им направя място, съответно да стресирам всичко живо, което има намерения да се изнася за изпреварване.
Във Варна примерно имахме на разположение магистрала (2 много широки ленти и аварийно), в Бургас обаче пътя беше само две ленти и то не толкова широки, като в едната имаше коли и избутаните в него платно от мен ме хранеха активно :winky:
В Плевен с повече от 170 почти не сме карали, но пък те бяха превилегировани от към упражнения.
Последна промяна Turturelo на 13 Юни 2006, 20:10, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 13 Юни 2006, 20:09

Turturelo написа:Вие от Плевен имате най-голяма заслуга за състоянието на гумите .. :mhihi: Високоскоростните упражнения на едрата настилка на летището им взе акъла като цяло.

Имаш ли представа къде ще се състоят тестовете в Пловдив?
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 13 Юни 2006, 21:15

честно казано - не. Преди час се обадих да потвърдя, че няма да мога да водя мероприятието в Пловдив, защото заминавам извън БГ.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 13 Юни 2006, 23:40

Малеее чак сега видях темата,поразгледах снимки,попрочетох ...
Гледам снимка на Владо,Тошко X5-цата,Краси "чакала" и бат'Миленчо "ms" :arrow: доволни,доволни ехаааааа :angel:
Браво,много се радвам за положителните емоции :D :D

Никой нищо не каза за "лоша кола" 535d ... :roll: :roll:
Никой ли не усети бууста бе :shock: :?:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharpshooter » 13 Юни 2006, 23:48

Пак съм изтървал :( така е който не чете

Искам да попитам Turturelo в Бургас на кой път се е провел този шофьорски тест :?: ...и дали ще се повтори :roll:
Изображение
:bowdown: S50B32 :bowdown: :bowdown: Honda CBR 900RR FireBlade :bowdown:
House Music... Extazy is gonna make it allright tonight

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Гецата » 14 Юни 2006, 0:15

Turturelo написа:Вие от Плевен имате най-голяма заслуга за състоянието на гумите .. :mhihi: Високоскоростните упражнения на едрата настилка на летището им взе акъла като цяло.

Аз затова не обичам много да ходя с мойта кола на летището ;)

Penchev написа: Никой нищо не каза за "лоша кола" 535d ... :roll: :roll:
Георги Пенчев

Абе усетих го бууста ама след това като се качих на 330xi и забравих за всички други..... ама на мен сами слабост троиките и мие простено ;)
Изображение
"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 14 Юни 2006, 0:31

GECATA BMW написа:

Аз затова не обичам много да ходя с мойта кола на летището ;)

Penchev написа: Никой нищо не каза за "лоша кола" 535d ... :roll: :roll:
Георги Пенчев

Абе усетих го бууста ама след това като се качих на 330xi и забравих за всички други..... ама на мен сами слабост троиките и мие простено ;)

а 330хd не ти ли се стори по-вървежно
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Гецата » 14 Юни 2006, 1:02

Sharo написа:а 330хd не ти ли се стори по-вървежно

Точно след 330xi се качих на 330xd и чесно дати не мисе стори да е по вървежно :roll:
330xi е с М-пакет и според мен това е от голямо значение а и звукъ на 6-така е невероятен :D
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 14 Юни 2006, 9:13

Sharpshooter написа:Пак съм изтървал :( така е който не чете

Искам да попитам Turturelo в Бургас на кой път се е провел този шофьорски тест :?: ...и дали ще се повтори :roll:

Основно пътя беше от Бургас към Варна. Тръгване от дилъра на BMW - Бова Кар, кръговото на излизане към Варна, после се отбиваш от дясно и минаваш под един мост, полигон, където бях направил две упражнения, отново включване в Бургас-Варна пътя, покрай Сл.Бряг, Влас, на Ханска Шатра - кафе, торти и обратно до Бургас.

Принципно всяка година има Road Show. Така, че и до година сигурно ще има. Отделно се правят разни тестове и през годината, но това се организира от вносителя (Камор Ауто). Не мога да ти кажа кога и къде, защото не работя за тях вече, ако ме наемат като инструктор отново ще работя в България с тях, ако не .. здраве :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 14 Юни 2006, 9:29

Penchev написа:...Никой нищо не каза за "лоша кола" 535d ... :roll: :roll: Никой ли не усети бууста бе :shock: :?:...

Ще ти отговоря така :arrow: и преди бях карал 535d, бууста ПРАВИ впечатление :lol:, НО при рязко подаване на газ тракшън контрола полага неимоверни :mhihi: усилия да се справи с твърде сериозният въртящ момент на задните колела и колата едва доловимо се забавя (и един жълт индикатор премигва често на таблото :mhihi: )... Затова (поне за мен) тръпката да впрегнеш тази мощ в ускорение при ниски скорости (до към 60-70 км/ч - сиреч градско каране) не е толкова блазнеща ;). Имайки предвид предназначението на машината, това НЕ е условие и недостатък за нея, защото при извънградско каране и по-високи скорости нещата са много фъннн :D !

На този тренинг за пръв път имах възможност да карам по-бързичко :winky: 530xd и да направя паралел м/у него и "лошото момче" 535d
:arrow: като резултат мога да кажа, че X-машината спечели симпатиите и адмирациите ми :driving: :yes:, най-вече по отношение на ускорение + поведение при рязка смяна на посоката :!: Описаното по-горе "замисляне" и затруднение при 535d да се "сложи" мощта на асфалта просто липсва при Екс-а 8), особено осезаемо при неравен участък и по-лошо сцепление на пътя :!: Ускорението е мноого по-равномерно и същевременно всички в купето усещат по гърбовете и задниците си как четирите колела устремно те изстрелват напред (а и жълтурчето на таблото си почива на воля :mhihi: ) :yes: :driving: Като цяло, според мен при 5-та серия Х-колата стои по-солидно и сигурно на пътя, мощта се използва по-ефективно, а и усмивките са гарантирани :D :!:

За съжаление не успях да изпробвам подобаващо 330xi и 330xd :( (а точно тях имах желание да карам...) и затова не мога да споделя впечатления :confused: , но нека колегите споделят своите :idea:
Последна промяна THUNDER на 14 Юни 2006, 9:34, променена общо 1 път
Live and let Die!

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум