Помагайте

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320D 2004г.

Помагайте

Мнение от plammm » 14 Апр 2012, 17:21

От 10-тина дни съм горд собственик на БМВ 320 Д 2004.Когато го вземах всичко беше наред, но след няколко дни отпред от дясно започна да се чува едно ромолене.Отидох на майстор и той отсече лагер на главината.Съгласих се ,НО ето какво се получава.Когато при движение натисна съвсем леко спирачката, ромоленето изчезва.Когато завивам волана наляво или дясно (дори много леко)ромоленето пак изчезва.Ако е лагер на главината би трябвало да се чува постянно(според мен)Ако някой се сблъсквал с такъв проблем моля за помощ.Ако питането ми не е поставено на правилното място,посочете къде да чета ,че от много четене ми се изпотиха очилата.

Аватар

Re: Помагайте

Мнение от s_max » 14 Апр 2012, 20:41

Имаш предвид, че се чува само когато караш направо, правилно ли съм разбрал?

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 14 Апр 2012, 23:45

Тук ти е мястото, покарай още малко без високи скорости и опитай да уточниш проблема- влияе ли се от скоростта и настилката, само при право движение ли е и т.н. Не е лошо да вземеш и второ мнение от друг майстор.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 15 Апр 2012, 7:45

колега по пътя на логиката има вероятност да е лагер-то друго кво може да румоли-ако я дигнеш на крик и завартиш джантата няма ли да се разбере,а не би ли трябвало да има луфт в лагера :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Апр 2012, 11:32

Не е задължително да има луфт с лагера. То това си е краен случай вече. Вдигни колата и завърти гумата. Ако е заминал лагера се чува ясно ромолене. Завърти и другата гума за съпоставка. По принцип ако е лагер би трябвало на ляв завой виенето да се засили, защото гумата се натоварва. Но ти казваш, че дори при леко кривване с волана ромоленето спира... Най-добре се посъветвай и с друг майстор, който да се качи с теб в колата и да чуе за какво става дума. Тоя първия майстор не го ли направи това? Ако ти е поставил диагнозата възоснова на твоето обяснение само, бягай от него.

Потребител
Аватар

Мнение от plammm » 15 Апр 2012, 15:33

Майстора беше с мен,дори той караше,когато го чу и ми заостри вниманието върху проблема.Странното е ,че тогава се чуваше доста тихо.Повдигнахме колата на крик(незнам дали това е правилната дума)на 2м от земята ия разглеждах отдоло повече от 1/2 час.Тогава въртяхме и колелетата ,но нищо за което да се хванем.Впоследствие за около ден два това ромолене се засили и в момента е доста неприятно.Когато карам на право независимо от настилката се чува.Кривна ли волана дори съвсем малко изчезва за около 10-12 секунди и пак се появява,чукна ли спирачката,също.Дали е възможно някоя от накладките да чука по супорта.Търся някой с подобен проблем,за да не сменям напразно главина.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Апр 2012, 17:12

Няма как да е накладка според мен, защото те са си хванати много добре в скобата. Потърси мнението и на друг майстор. Тук не можем да ти кажем много, предвид и че не можем да чуем въпросното ромолене.

Потребител
Аватар

Мнение от plammm » 26 Апр 2012, 14:49

Проблема е решен.След смяна на двама трима майстори, много разходки и качвания на подемника, се оказа ,че ИМА РАЗХЛАБЕНИ 3 0Т 5 БОЛТА НА ДЯСНАТА ДЖАНТА.Направо да умреш.Почти бях готов да сменям главина.Поне научих цените на някой резервни части

Назад към E46