Въпрос л.джанти-реплика

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X1 F48 Xdrive 18d xLine 2018г.
Мечтае да кара: Lamborghini Huracan Performante

Въпрос л.джанти-реплика

Мнение от jigga » 11 Апр 2012, 17:35

Колеги,харесал съм си едни лети джанти тип м-ки но са реплика продават се в един магазин за авто аксесоари мисля че са италянско производство,и са 16-ки,искам летните гуми да ги сложа на тях ако ги взема а сегашните ми 16 цолови джанти да сложа зимните гуми....но се претиснявам тези реплика джанти да не се кревят лесно,затова искам да ви питам колеги който карат с реплика джанти какво вие мнението за тях,имате ли проблеми като цяло с тях,и какво бихте ме посаветвали за тях. :wave: :idea:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Въпрос л.джанти-реплика

Мнение от Zagy » 11 Апр 2012, 21:30

Общо-взето репликите са по-слаби от оригиналните БМВ джанти. Нямам добро впечатление от реплики - по-добре малко по-невзрачна (но БМВ джанта), отколкото някаква италианска кашкавалена гъзария.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d

Мнение от banansko » 12 Апр 2012, 0:59

Напълно съм съгласен с колегата. А и да ти кажа за парите с които ще си земеш нова реплика, може да си земеш 2 ръка оригинална. Да не говорим и ,че оригиналното си стои най-добре ;)

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0sd
Мечтае да кара: по често

Мнение от RuM6n » 12 Апр 2012, 21:19

Zagy написа:Общо-взето репликите са по-слаби от оригиналните БМВ джанти. Нямам добро впечатление от реплики - по-добре малко по-невзрачна (но БМВ джанта), отколкото някаква италианска кашкавалена гъзария.

Глупости, и репликите и оригиналите се кривят , особено по нашите пътища, щом си ги харесал вземай ги , не робувай на чужди мнения.

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 14 Апр 2012, 10:15

И репликите, и оригиналните се кривят, НО репликите се кривят доста по-лесно И не се знае к'во ще им се случи като тръгнеш да ги изправяш, а оригиналните винаги могат да се направят като ги осереш, колкото и да са криви...
Изображение

I wanna leave you far behind....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0sd
Мечтае да кара: по често

Мнение от RuM6n » 14 Апр 2012, 13:02

TsvetanVR написа:И репликите, и оригиналните се кривят, НО репликите се кривят доста по-лесно И не се знае к'во ще им се случи като тръгнеш да ги изправяш, а оригиналните винаги могат да се направят като ги осереш, колкото и да са криви...

И вдвата случая се пукат и после се заваряват, не ме питай от къде знам.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Апр 2012, 13:20

незнам ма с джантите от подписа ми оригинални 17ки за 3 години по наща лунна настилка беше леко кривена предна само 1 път в началото и то щото гумата изпускаше и стоеше на 1 бар без да разбера.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е90 320d

Мнение от sa6opetkov » 14 Апр 2012, 23:34

Колега почти съм сиг коя реплика си харесал и искам да ти кажа че много се криват, найстина много.Аз съм с такава реплика 17' За същите пари има 2ра употреба оригинални бмв джанти, много по-качествени. Репликите са като кашкавалки, всеки сезон ще ги изправяш и е неприятно когато ти бие на волана от кривините по тях, а прецакват и гумите. Моите ги махам при първа възможност! Весели празници

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 17 Апр 2012, 12:09

TsvetanVR написа:И репликите, и оригиналните се кривят, НО репликите се кривят доста по-лесно И не се знае к'во ще им се случи като тръгнеш да ги изправяш, а оригиналните винаги могат да се направят като ги осереш, колкото и да са криви...

:yes:

зависи и от репликите, но реално разликата в цената я даваш за изправяне.... познат мой си взе преди време реплики 18ки за 500лв май бяха и даде още 300 в рамките на год и половина за изправяне... :mhihi: Продаде ги и си купи оригинални ;)
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X1 F48 Xdrive 18d xLine 2018г.
Мечтае да кара: Lamborghini Huracan Performante

Мнение от jigga » 17 Апр 2012, 13:02

Колеги,от отговорите и мненията се обеждавам че наистена не е добра идея да си взема реплика м-джантите,да не си имам после проблеми с тях с изправения и т.н.....един от колегите спомена че за същите пари ще си взема оргинални м-ки,и сигурно ще е така,но оргинални м-ки 16 цола няма или аз досега не съм виждал :dunno: ,а аз споменах че искам да бъдат 16-ки за да си сложа на тях летните гуми а на сегашните ми лети джанти-зимните гуми.

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 17 Апр 2012, 21:43

Ами ако са от репликите които продават повечето големи сервизи за гуми е нормално да се кривят като кашкавал, защото са от най долните китайски ламарини. Много ми е смешно като видя е90 с 16'' реплики на стил 167, направо ми се :puke:

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 18 Апр 2012, 16:25

xerial написа:

зависи и от репликите, но реално разликата в цената я даваш за изправяне.... познат мой си взе преди време реплики 18ки за 500лв май бяха и даде още 300 в рамките на год и половина за изправяне... :mhihi: Продаде ги и си купи оригинални ;)

За 550лв си взех оригинални 18-ки V-spoke от E46 M3 в добро състояние с гуми на тях...е к'ъв е смисълът да купува някой реплики изобщо!? :D
Изображение

I wanna leave you far behind....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 19 Апр 2012, 21:43

TsvetanVR написа:
xerial написа:

За 550лв си взех оригинални 18-ки V-spoke от E46 M3 в добро състояние с гуми на тях...е к'ъв е смисълът да купува някой реплики изобщо!? :D

ами и тия реплите бяха М :mhihi: :mhihi:

Именно!
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D
Мечтае да кара: м5
Детайли за колата: черна печка

Мнение от kunaa » 07 Яну 2013, 13:20

Само оригинал!Ядох х.. с едни риплики преди време.Купих ги чисто нови.Ето тези:Сега съм с оригинални М-кови и нямам ядове повече по този въпрос-ДЖАНТИ.
28122011_003.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Алкохол ДА шофьорлък НЕ

Потребител
Аватар
Кара: X Style

Мнение от bajo_m » 15 Яну 2013, 21:03

Да попитам дали джанти от X5 20' цола могат да се монтират на такъв модел БМВ е90 ? :)

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93