Странен проблем 320д!!!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 530d 2003

Странен проблем 320д!!!!

Мнение от DNS » 12 Апр 2012, 22:04

Колата е 320д 136 коня ! става въпрос за охладителната система ! карам си колата температурата ми седи на 12ч вечер ми истива на 11ч но парното си ми е перфектно ! на следващия ден маркучите са меки но отворя ли капачката на радиатора ми излиза водата и посли ми седи на 12ч темп. но духа хладко ! смених водна помпа и капачката на радиатора от дару и продължава да го прави ! ако сутрин преди да отворя капачката отворя пропката за обезвъздушаване излиза въздух и после отварям капачката и всичко е ок ! въпроса ми е от какво може да е ???? не ми пипа масло ! антифриза е на максимума . при отворена капачка на празен ход на двигателя съвсем леко на надига водата без мехурчета ! маркучите са ми меки при каране на колата . но ми прави впечатление че раз.съд не цирколира водата ! отгоре на раз.съд има малък отвор през които според мен трябва да цирколира водата а то почва до цирколира като и подам газ само ! върнох старата водна помпа и пак същото!! нямам загоби на антифриз или масло също така и мириз на картерни газове във водната система ! колата е със печка ! от какво може да е и как да го отстраня ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Странен проблем 320д!!!!

Мнение от unikalen88 » 13 Апр 2012, 8:59

за да работи коректно-тъи наречената сртуика трябва да е бая силна,да няма запушване някаде по системата,щом си с нова водна помпа.пробваи да обезвъздушиш системата хубаво докато спре да излиза въздух,има няколко пробки за обезвъздушаване-някаде до печката има термостата на агр и тои има,от всички места и си долеи антифриз ако е нужно.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 530d 2003

Re: Странен проблем 320д!!!!

Мнение от DNS » 15 Апр 2012, 19:57

проблема е напът да бъде разрешен ! при разкачени маркучи от радиатора към мотора и източени 4литра от общо 7л раз. съд плувката показва че е на максимум и ме надява че проблема е във запушен радиатор

Назад към E46