е39 530д няма мощ в ниските
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- BIRNIKA
- Потребител
-
- Кара: синя каруца
- Детайли за колата: е39 530д
е39 530д няма мощ в ниските
Здравейте колеги имам 530д 2000г 184кс и имам проблем при ниските обороти.Преди 2 седмици оставих колата в гаража и ходя само да я паля да поработи малко и си трагвам.Но снощи я изкарах и покарах не забелязах нищо всичко си работи нормално .Пих 1 кафе при приятел и като си трагнах я срачках и до 2500обр няма никой после като че ли се отпушва.Оборотите до 2500 се вдигат бавно не може да се направи старт много е мудна след като мина този диапазон всичко иглежда нормално но до там имам чувството че карам голф 2 чист дизел.А двигателя си работи нормално няма никакви индикации на борда като че ли турбото го няма и изведнаж се появява.Ако някой има инфо ще сам му благодарен да сподели.
„Има трима верни приятели: стара съпруга, старо куче и пари в брой.“ Бенджамин Франклин
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: е39 530д няма мощ в ниските
Започваш с най-елементарното и най-евтиното - диагностика. 

- BIRNIKA
- Потребител
-
Dimitroff написа:Започваш с най-елементарното и най-евтиното - диагностика.

„Има трима верни приятели: стара съпруга, старо куче и пари в брой.“ Бенджамин Франклин
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Може би дебитомер.. Разхода как е?
На място форсира ли се или пак муднее?
Като я четете вижте и налягането на помпата под седалката и тая за високото налягане.
Пуши ли?
На място форсира ли се или пак муднее?
Като я четете вижте и налягането на помпата под седалката и тая за високото налягане.
Пуши ли?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- BIRNIKA
- Потребител
-
на място си се форсира и след 2500обр всичко си е нормално като че ли по малко чувам турбото четенето ще се усъществи идния четвартак за тогава ми е часа
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Провери си вакумното маркуче , което командва турбината да не е излезло или скъсано , сцепено...всички вакумни маркучета виж. Може и геометрията да е запекла , ама преди да идеш на диагностика ги виж тези маркучи !
Колега имам същия проблем. Забелязах го вчера и особено днес като минавах пътя Варна - Бургас.
Не може да наеме настъпал съм педала до доло, но едва мърдат оборотите. Мине ли 2500-2800 и колата се изтрелва, все едно нищо не е било.
Ако разбереш къде е проблема при теб моля да споделиш, аз ако разбера преди теб ще ти кажа какво съм направил.
Не може да наеме настъпал съм педала до доло, но едва мърдат оборотите. Мине ли 2500-2800 и колата се изтрелва, все едно нищо не е било.
Ако разбереш къде е проблема при теб моля да споделиш, аз ако разбера преди теб ще ти кажа какво съм направил.
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
По прегледах някой друга тема след като спомена за дебитомера, и проблемите ми точно описват проблеми с него. Дали да ида на диагностика или има ли друг начин да разбера дали е здрав? Или направо да си купувам нов/?:)
sisk0 написа:... Дали да ида на диагностика или има ли друг начин да разбера дали е здрав? Или направо да си купувам нов/?:)
Направи една диагностика и ако имаш възможност да намериш друг за проба първо опитай преди да купуваш нов.
- dmxl
- младши ентусиаст
-
като начало откачи буксата на дебитомера,ако колата тръгне направо си търси нов дебитомер
- BIRNIKA
- Потребител
-
sisk0 написа:Колега имам същия проблем. Забелязах го вчера и особено днес като минавах пътя Варна - Бургас.
Няма проблем колега ще споделя днес мислех да откача дебинометара но заваля дъжд и не можах но утре ако не вали ще го откача да видя дали е от него а да попитам ако е дебинометар не трябва ли някаква лампа да светне
- dmxl
- младши ентусиаст
-
не свети нищо при заминал дебитомер,в повечето случаи проблема е като при теб колата е "спъната",дори и с диагностика не всеки път излиза като проблем
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
dmxl написа:не свети нищо при заминал дебитомер,в повечето случаи проблема е като при теб колата е "спъната",дори и с диагностика не всеки път излиза като проблем
Не излиза като грешка, но ако диагностика е читав и гледа живите данни - ще го хване

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3