Висок разход след мърдане на ГНП
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Re: Висок разход след мърдане на ГНП
при мен е добре ,с повечко гориво е по ''нервна''и особенно зимата под нулата мотора работеше шумно и пушеше, преди ми беше на 3,8,още в зимата я промених на 5,8-6 и колата си вървеше добре но не пушеше и определено мотора беше тих ....всеки сам решава,те майсторите я правят 4 защото мотора работи по спокойно и не вибрира ,но е в долната граница и ако има разтеглени вериги понякога записва грешка в dde че е извън стойностите,но аз избрах 5,8 за да компенсирам пушека и разхода в зимата и съшевремено да си върви -аз съм доволен
cls6666 написа:при мен е добре ,с повечко гориво е по ''нервна''и особенно зимата под нулата мотора работеше шумно и пушеше, преди ми беше на 3,8,още в зимата я промених на 5,8-6 и колата си вървеше добре но не пушеше и определено мотора беше тих ....всеки сам решава,те майсторите я правят 4 защото мотора работи по спокойно и не вибрира ,но е в долната граница и ако има разтеглени вериги понякога записва грешка в dde че е извън стойностите,но аз избрах 5,8 за да компенсирам пушека и разхода в зимата и съшевремено да си върви -аз съм доволен
Бладоря за отзива колега!
За ИНПА говорим нали, не за ДИС?
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Моята работи на 2,8 , не пуши и не трака, Илко така ми я остави и е самолет, е като за тдс

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

**Novobraneca написа:Моята работи на 2,8 , не пуши и не трака, Илко така ми я остави и е самолет, е като за тдс![]()
Колега , би ли споделил дигна ли ти се разхода с такава настройка щото е доста пък и е трудничко да работи добре с толкоз гориво което е показател на перфектна горивозапалителна система . То като чип му иде и барано ли е турбото в смисъл повишаване на максималния надув .Благодаря предварително , наистина ми е интересно като как го усещаш .
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
ogy написа:Мен толкова ми показва на ИНПА'та и се каня да бутам плочката с мисъл,
че е извън норми...
Чета тука и майсторите говорят за "3,5-4"?!
4-4,5 е нормалното без чип, за да върви качествено, без да пуши....много

Имайте предвид, че тези стойности се нагласят много трудно, защото само докато затягате болтовете на помпата, стойностите се менят

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
vladobate написа:**Novobraneca написа:Моята работи на 2,8 , не пуши и не трака, Илко така ми я остави и е самолет, е като за тдс![]()
Колега , би ли споделил дигна ли ти се разхода с такава настройка щото е доста пък и е трудничко да работи добре с толкоз гориво което е показател на перфектна горивозапалителна система . То като чип му иде и барано ли е турбото в смисъл повишаване на максималния надув .Благодаря предварително , наистина ми е интересно като как го усещаш .
На Драго колата е с чип доколкото знам ама нека той да си каже за какво става въпрос

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
**Novobraneca написа:Моята работи на 2,8 , не пуши и не трака, Илко така ми я остави и е самолет, е като за тдс![]()
Убава ,щи е плочката

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Тука май доста хора не правят разлика между гориво и аванс.
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
Правим и още как, аз казвам за горивото, за аванса е друга бира
, имам чип и испускателната ми генерация(ако може да се нарече така
) е 75мм тръба, турбото надува в пик до 1,6 бара, има и други неща, но ....... Май разбулих духовете тука

ПС: Разхода на гориво не е фиксирано нещо и всички го знаете
много зависи колко натискаш, след чипа при мен падна разхода, но при смачкване пуши зверски и разхода скача ДОСТА, абе като за печка разработена през края на 80-те и после мако модернизирана върви прилично. Поздрави

ПС: Разхода на гориво не е фиксирано нещо и всички го знаете

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Аз твоята я знам, че е "леко барната" 

- **Novobraneca
- ентусиаст
-
spacepl написа:Аз твоята я знам, че е "леко барната"

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 

Колеги не съм наясно много много с горивната система, но нека обясна ситуацията при мен.
Преди около 40-50 000км сменях вериги, обтегачи и т.н. Разбрах, че трябва да се донатегнат след 20 000км (както казаха по-горе), но не съм знаел и тея дни ще го направя. Обаче на меню 4.1 стойността, която ми показва се мени от 10 на 11 (разбрах, че трябва да е по малко
). Колата е с чип слаган при колега от форума (да не би заради чипа да са по високи)? Махнати са катализаторите и колата почти не пуши (като казвам почти - почти
). Като ми изгасне после трудно пали (гориво имам около 40 литра). На диагностика ми беше дала грешка за помпата в резервоара, но след изчистването й не се появи отново и мисля, че вариянта отпада ако е от нея
Четох, че ако е датчика на коляновия вал на диагностика няма да се хване (а симптомите си приличат понеже след като ми изгасне (когато тръгва да ми гасне разходомера отдолу отива до крайно дясно, оборотите се смъкват до под нормалните, връщат се и мотора си работи нормално и след секунда-две гасне. Опитвам се да я запаля и върти доста трудно, пали и след 10тина мин пак същото (педала на газта не реагирва изобщо) Да спомена само, че нито ми светва DDE, нито нищо. Как може да разбере от къде е тоя проблем, защото направо откачам, а нямам възможност да я оставя за повече време да я човъркат, защото ми трябва. Също така да кажа, че помпата съм я сменял (пиербург) преди по малко от година, резервоара е изчистен тогава и не вярвам да е от помпата, но кой знае - тая кола всеки ден ме изненадва с мнението си

Преди около 40-50 000км сменях вериги, обтегачи и т.н. Разбрах, че трябва да се донатегнат след 20 000км (както казаха по-горе), но не съм знаел и тея дни ще го направя. Обаче на меню 4.1 стойността, която ми показва се мени от 10 на 11 (разбрах, че трябва да е по малко

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
ozBMW написа::shock: А аз само питах за разходакойто още си седин на 15л/100
Пробвай на празен резервоар да сипеш 20л от Ромпетрол и пак пиши как е разхода.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Оправи се,карах я на дълго и се оправи
А да питам ГНП от Е34 ще стане ли на Е39?

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3