Монтиране на предна камера Е39 седан

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Монтиране на предна камера Е39 седан

Мнение от meha » 06 Апр 2012, 14:06

Знам,че я има тази опция,като "кит" който струваше някъде около 1700лв(само за самата камера) :mhihi: ,но как всъщност става монтажа :confused:

-къде точно се монтира камерата на предната броня
-как се свързва за да се активира и кога се задейства :confused:

На кола Е39 седан ,оборудвана със голямата навигация ,камера за обратно виждане ,преден и заден парктроник
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Re: Монтиране на предна камера Е39 седан

Мнение от kraininski » 06 Апр 2012, 15:13

ба, тва пък за чий е :) съвсем като самолет да стане, управление само по уредите....предлагам и премахване на стъклата на фюзелажа :)

но ми стана интересно, не знаех за подобна екстра
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 06 Апр 2012, 16:35

:OT:
Следваща стъпка - монтиране на камери в страничните огледала и паркиране само по монитор :). Ще ги направим ние като F10 тия коли, ама да видим през какво ще минем :lol:.
End of :OT:
А по темата, наистина за сефте чувам за предна камера на Е39, ама нищо чудно и да има :dunno:.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Апр 2012, 20:51

Някак трябва да се върже към предния парктроник :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 06 Апр 2012, 21:24

Ето темата за камерите и предна и задна :yes:
:driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 07 Апр 2012, 8:41

gentata написа:Ето темата за камерите и предна и задна :yes:
:driving:

точно за тази тема и поста на Боби се сетих,но не можах да намеря предната камера в ЕТК-то.....и аз си мисля,че би следвало да се върже към предния парктроник за сигнал,НО при положение че автомобила е оборудван с камера за задно виждане,която се активира при вкл на задна предавка,трябва да се измисли вариант,нещо да спира видеото на предната камера когато се вкл задната(предполагам едно реле което да обръща-колко релета станаха в тая кола :mhihi: )......защото когато принудително пуснеш парктроника от копчето на конзолата PDC е активен както предния така и задния.....малко странно го обясних :lol:

Иво,така и си прав,но в един момент като усетиш че няма какво да сложиш на колата,а още не ти се продава,почваш да мислиш глупости.......а и камерата за предно виждане ще изведе София,една крачка пред Добрич :mhihi: :mhihi: :mhihi: :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 07 Апр 2012, 10:41

ivo1bg написа::OT:
Следваща стъпка - монтиране на камери в страничните огледала и паркиране само по монитор :). Ще ги направим ние като F10 тия коли, ама да видим през какво ще минем :lol:.
End of :OT:
А по темата, наистина за сефте чувам за предна камера на Е39, ама нищо чудно и да има :dunno:.

Ти се бъзикаш, но аз вече работя по въпроса с монтиране на камера в дясното огледало и активирането и от панела за управление на огледалата когато колата е на задна :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 07 Апр 2012, 11:35

Предната камера е голяма екстра, особено за градове като Варна, с тесни улички и спрели коли отвсякъде. Гледах в някой чужд форум, че са сложили такава на предната броня с огледалца в самата камера и работи досущ като при новата 7—ца.
Монтажа според мен е лесен. Задната камера се захранва от кабела за задни светлини, а предната ще се захранва от постоянен +. Така с един бутон ще се актовира предната при нужда, а задната ще се включва само когато се включо задна.
Трябва само да се разтърся за такава камера с огледала в нея, които да са насочени наляво и надясно :)

Sent from my GT-P6200 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 07 Апр 2012, 12:42

Според мен по-добрия вариант е предната камера да се вкл. автоматично при вкл на парктроника,когато обаче колата не е на задна предавка! Така ще се улесни използването и .За свързването вече имам някаква идея как ще стане,но за монтажа вече имам колебания......най-добре е наистина долу вдясно както на новата 7-ма.....но нямам идея как ще стои визуално и дали ще е красиво(не съм любител на неоригиналния тунинг) !

Камерата за задно виждане,е с доста добра видимост дори нощем...замислям се дали не може да се вгради и тя в употреба,предполагам оригиналната е подобна..... :confused:

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... m=1&itbs=1

Ето и оригиналната
http://www.xoutpost.com/attachments/x3- ... front1.jpg
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 07 Апр 2012, 13:26

Не ме разбра. Камерата за която говоря дава образ от ляво и от дясно, ето така:
Изображение

Това е супер удобно, когато излизаш от някоя пресечка и не виждаш нищо, заради спрени коли.

Свързването ще е същото като задната камера, само дето няма да взема + от светлината за задна, а ще си го направиш с копче някъде вътре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 750LI Xdrive

Мнение от jivko81 » 07 Апр 2012, 16:34

mad_presley написа:Не ме разбра. Камерата за която говоря дава образ от ляво и от дясно, ето така:
Изображение

Това е супер удобно, когато излизаш от някоя пресечка и не виждаш нищо, заради спрени коли.

Свързването ще е същото като задната камера, само дето няма да взема + от светлината за задна, а ще си го направиш с копче някъде вътре.

Направите ли го така ще ви призная :mhihi:
Малко извън темата, някой да има представа какво е необходимо за да се монтира камера на Е65? (задна)
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 07 Апр 2012, 18:50

Ами що направо не ги направите така http://sagabg.net/PCMagazine/article-1256.html , и да седите само на задната седалка :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 07 Апр 2012, 19:09

Ако ще финансираш :mhihi:

Назад към E39