Монтиране на предна камера Е39 седан
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Монтиране на предна камера Е39 седан
Знам,че я има тази опция,като "кит" който струваше някъде около 1700лв(само за самата камера)
,но как всъщност става монтажа
-къде точно се монтира камерата на предната броня
-как се свързва за да се активира и кога се задейства
На кола Е39 седан ,оборудвана със голямата навигация ,камера за обратно виждане ,преден и заден парктроник

-къде точно се монтира камерата на предната броня
-как се свързва за да се активира и кога се задейства

На кола Е39 седан ,оборудвана със голямата навигация ,камера за обратно виждане ,преден и заден парктроник
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Re: Монтиране на предна камера Е39 седан
ба, тва пък за чий е
съвсем като самолет да стане, управление само по уредите....предлагам и премахване на стъклата на фюзелажа 
но ми стана интересно, не знаех за подобна екстра

но ми стана интересно, не знаех за подобна екстра
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно

Следваща стъпка - монтиране на камери в страничните огледала и паркиране само по монитор

End of

А по темата, наистина за сефте чувам за предна камера на Е39, ама нищо чудно и да има

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
точно за тази тема и поста на Боби се сетих,но не можах да намеря предната камера в ЕТК-то.....и аз си мисля,че би следвало да се върже към предния парктроник за сигнал,НО при положение че автомобила е оборудван с камера за задно виждане,която се активира при вкл на задна предавка,трябва да се измисли вариант,нещо да спира видеото на предната камера когато се вкл задната(предполагам едно реле което да обръща-колко релета станаха в тая кола

Иво,така и си прав,но в един момент като усетиш че няма какво да сложиш на колата,а още не ти се продава,почваш да мислиш глупости.......а и камерата за предно виждане ще изведе София,една крачка пред Добрич

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
ivo1bg написа::OT:
Следваща стъпка - монтиране на камери в страничните огледала и паркиране само по монитор. Ще ги направим ние като F10 тия коли, ама да видим през какво ще минем
.
End of![]()
А по темата, наистина за сефте чувам за предна камера на Е39, ама нищо чудно и да има.
Ти се бъзикаш, но аз вече работя по въпроса с монтиране на камера в дясното огледало и активирането и от панела за управление на огледалата когато колата е на задна

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Предната камера е голяма екстра, особено за градове като Варна, с тесни улички и спрели коли отвсякъде. Гледах в някой чужд форум, че са сложили такава на предната броня с огледалца в самата камера и работи досущ като при новата 7—ца.
Монтажа според мен е лесен. Задната камера се захранва от кабела за задни светлини, а предната ще се захранва от постоянен +. Така с един бутон ще се актовира предната при нужда, а задната ще се включва само когато се включо задна.
Трябва само да се разтърся за такава камера с огледала в нея, които да са насочени наляво и надясно
Sent from my GT-P6200 using Tapatalk
Монтажа според мен е лесен. Задната камера се захранва от кабела за задни светлини, а предната ще се захранва от постоянен +. Така с един бутон ще се актовира предната при нужда, а задната ще се включва само когато се включо задна.
Трябва само да се разтърся за такава камера с огледала в нея, които да са насочени наляво и надясно

Sent from my GT-P6200 using Tapatalk
Според мен по-добрия вариант е предната камера да се вкл. автоматично при вкл на парктроника,когато обаче колата не е на задна предавка! Така ще се улесни използването и .За свързването вече имам някаква идея как ще стане,но за монтажа вече имам колебания......най-добре е наистина долу вдясно както на новата 7-ма.....но нямам идея как ще стои визуално и дали ще е красиво(не съм любител на неоригиналния тунинг) !
Камерата за задно виждане,е с доста добра видимост дори нощем...замислям се дали не може да се вгради и тя в употреба,предполагам оригиналната е подобна.....
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... m=1&itbs=1
Ето и оригиналната
http://www.xoutpost.com/attachments/x3- ... front1.jpg
Камерата за задно виждане,е с доста добра видимост дори нощем...замислям се дали не може да се вгради и тя в употреба,предполагам оригиналната е подобна.....

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... m=1&itbs=1
Ето и оригиналната
http://www.xoutpost.com/attachments/x3- ... front1.jpg
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Не ме разбра. Камерата за която говоря дава образ от ляво и от дясно, ето така:

Това е супер удобно, когато излизаш от някоя пресечка и не виждаш нищо, заради спрени коли.
Свързването ще е същото като задната камера, само дето няма да взема + от светлината за задна, а ще си го направиш с копче някъде вътре.

Това е супер удобно, когато излизаш от някоя пресечка и не виждаш нищо, заради спрени коли.
Свързването ще е същото като задната камера, само дето няма да взема + от светлината за задна, а ще си го направиш с копче някъде вътре.
- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
mad_presley написа:Не ме разбра. Камерата за която говоря дава образ от ляво и от дясно, ето така:
Направите ли го така ще ви призная

Малко извън темата, някой да има представа какво е необходимо за да се монтира камера на Е65? (задна)

Ами що направо не ги направите така http://sagabg.net/PCMagazine/article-1256.html , и да седите само на задната седалка 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Ако ще финансираш 

13 мнения
• Страница 1 от 1