Oптегач на колана на задна седалка ?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525d M-Sport

Oптегач на колана на задна седалка ?

Мнение от tazzboy » 05 Апр 2012, 20:51

Купих колата с спукан ляв еърбаг. Смених го с нов и после диагностиката и триене на грешки една грешка ми се появи пак. ''right rear seat belt pretensioner'' или ''дясен затегач на колана на задна седалка''. Когато купувах колата на това место (задно дясно) имаше детска седалка (незнам дали е това важно?! Moже е изклучен заради детето :conf: ). Значи мајстора ми каза да си проверам джака на тои затегач да не е изклучен. Интересира ме каде се намира този джак и дали трябва да исклучам акумулатора преди да превклуча джака (ако това излезне да е проблема)??
Колата е 525д 2001
Мерси

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Re: Oптегач на колана на задна седалка ?

Мнение от cls6666 » 06 Апр 2012, 7:21

ако е това го търси като кабелче към съответната ключалка на колана или в колана ,най малкото трябва да вдигнеш седалката ама се съмнявам да е буксата или ''жака'' по вероятно да е гръмнал пиропатрона в ключалката -сменя се с друг.... виждал съм го на друга марка ,въпреки че не виждам по снимките такива системи отзад.....дай повече данни за колата
п.п.видях че си писал в друг форум за обтегача ,та сигурно си разбрал че са го направили да смениш и колана ,то има смисъл де,а иначе свети ли ти лампата на таблото,ако не ти свети карай така ,ако свети и не се трие освен да се смени централата за друго не се сещам
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tazzboy » 06 Апр 2012, 11:00

Лампата ми свети. Поглеждал съм назад под седалката за друго, но какото и да е не видях някви хаварии там на прв оглед. Днес ще погледна по подробно за този проблем и ще пиша. Мене ме смнява да не има нещо (пиропатрон или някъкв сенсор) горе на колана кадето се завива. И да, писах и на друг форум, там ми рекоха назад нема пиропатрони. Незнам какво да пиша повече за колата.. 525д 2001 ноември, има пълен М пакет, М седалки следствено три колана назад :mrgreen: незнам кво друго да пиша :bchug: п.п колата е имала лек удар одпред ляво (фара е леко спукан) за това е грмнал левия еърбег а десния заден колан хммм

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 06 Апр 2012, 18:52

предполагам си видял картинката от реалоем в задните колани няма нищо с ток,проблема най вероятно е свързан с запаметена крашдата в централата -мое мнение,незнам как стоят нещата ако решиш да сложиш употребявана от друга кола...най малкото ще трябва да се прекодира нека по запознатите колеги кажат
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tazzboy » 06 Апр 2012, 20:40

Bиждал съм реалоема няма нищо свързано с ток там. Bидях и колата сега и няма никакви кабъли под задната седалка. Коланите си работат нормално. Незнам дали има нещо горе на колана кадето се завива (пиропатрон или някъкв сенсор) ако няма, тогава няма кво да е освен това дето казваш проблем във компютера. :( Някоя идея?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 06 Апр 2012, 21:58

С каква диагностика я видяхте тази грешка?
Виях ти темата и тук http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... ?p=6750908 , но е важно да кажеш с каква диагностика си я прочел тази грешка.

Както ти казахме тук и в bimmerfest, няма пиропатрони на задните седалки, което ме хвърля в силни съмнения към диагностиката, която ползваш.

М/у другото имам силни съмнения, че това е записана краш дата в еърбег модула ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tazzboy » 06 Апр 2012, 22:51

mad_presley написа:С каква диагностика я видяхте тази грешка?
Виях ти темата и тук http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... ?p=6750908 , но е важно да кажеш с каква диагностика си я прочел тази грешка.

Както ти казахме тук и в bimmerfest, няма пиропатрони на задните седалки, което ме хвърля в силни съмнения към диагностиката, която ползваш.

М/у другото имам силни съмнения, че това е записана краш дата в еърбег модула ;)

Незнам с каква програма ми правеше диагностиката мајстора, ще пробвам да научам. ако е записана краш дата в модула какво се прави по този въпрос?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 06 Апр 2012, 23:13

tazzboy написа:
Незнам с каква програма ми правеше диагностиката мајстора, ще пробвам да научам. ако е записана краш дата в модула какво се прави по този въпрос?

Може да се изтрие или на програматор или с BMW Scanner 1.4 (това последното не съм го пробвал, но така го рекламират :) ).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tazzboy » 07 Апр 2012, 0:34

mad_presley написа:
tazzboy написа:

Може да се изтрие или на програматор или с BMW Scanner 1.4 (това последното не съм го пробвал, но така го рекламират :) ).

:yes:

Назад към E39