BMW E61

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

BMW E61

Мнение от samuil.machkov » 04 Апр 2012, 16:05

Привет на всички ...
Аз сам поредния фен на колите с марка БМВ и от доста време мечтая да стана собственик на любимата марка.Ето че наи после момента настапи и си купих БМВ 530 Д Е61 2005 година М пакет и всички вазможни екстри и сега сам изправен пред парвия проблем.Колата е автоматик с 6 степена скоростна котия но когато я карам от време на време влиза в някакав режим и започва да сменя скоростите на 3000 3500 оборота което никак не ми харесва.Аз винаги карам бавно и около 2000 оборота колата си сменя всяка скорост но зашто се случва нямам представа от време на време да го прави на високи обороти.Сашто така когато стоя на едно место и пусна спирачката и подам плавно газ се случва колата да се замисля и след секунди трагва.Ако някои има представа моля за помощ.Ходил сам в БМВ те казват че нищо и няма и ако има проблем с скоростите ще светне червена лампа на дисплея и тогава трябва да се озова веднага в сервиз.

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Re: BMW E61

Мнение от B U L L I » 04 Апр 2012, 16:15

добре дошъл сред нас колега :yes:
местя ти мнението в подфорума създаден за твоят автомобил
viewforum.php?f=114
упс,изпревариха ме
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 04 Апр 2012, 16:38

всички вазможни екстри
Тука ме изгуби :mhihi:

но все пак...

това с превключването на 3500 оборота да не би да е защото включваш на спортен режим? Колегите да кажат дали при регенерация на ДПФ това е възможно да се случи?
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 04 Апр 2012, 18:06

М пакет и всички вазможни екстри

И аз имам същата реакция :mhihi: ето една тема относно екстрите, за да няма изгубени в превода.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=275172
Иначе за превключването на по-високи обороти, общо взето колкото повече ти е натиснат педала на газта на по-високи обороти превключва автоматика. Също важи и при рязко натискане на газта. Най-вероятно не си свикнал с боравенето с педала на газта. Той е електрически, т.е. нямаш директна връзка с двигателя и той самия има едно забавяне при изпращане на сигнала до вдигателя. Нещо като лагнат фабрично. При леко подаване на газ педала има съответната бърза реакция, но при рязко натискане има това забавяне, за време не знам колко е точно, но примерно е 1-1.5 сек. Също и на място като натиснеш до край или почти до края педала, се получава това забавяне от 1-1.5 сек. докато почнеш да ускоряваш. Така че не се притеснявай и просто свиквай с колата.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 04 Апр 2012, 21:28

Явно,колегата няма правилна представа за всички възможни екстри.. :D ,дано поне има хед ъп,найт вижън и масаж на седалките за да им се наслаждава!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 04 Апр 2012, 21:32

Emooo написа:Колегите да кажат дали при регенерация на ДПФ това е възможно да се случи?

не мисля, поне при мен го няма. включва на 2100-2400 оборота.

замислянето от място идва от това че конвертора на въртящия момент е направен да се деактивира на светофар за да пести гориво. та му трябва време да включи. това е при рязко тръгване след известна пауза. може да се изключи деактивирането на конвертора ако много му пречи на шофьора със спортен дух. :lol:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 04 Апр 2012, 21:49

da6ip написа:
замислянето от място идва от това че конвертора на въртящия момент е направен да се деактивира на светофар за да пести гориво. та му трябва време да включи. това е при рязко тръгване след известна пауза. може да се изключи деактивирането на конвертора ако много му пречи на шофьора със спортен дух. :lol:

Хмм това не го знаех... може би това обяснява когато се получава един удар от скоростната кутия точно преди спиране на място.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 04 Апр 2012, 22:27

Emooo написа:Хмм това не го знаех... може би това обяснява когато се получава един удар от скоростната кутия точно преди спиране на място.

А! Точно такъв удар има и при мен и се чудех дали е нормално? Някой да има повече инфо, моля?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 04 Апр 2012, 22:33

Коментирали сме го и явно хората с по-стари 5ци го имат всички. Не е проблем от амортизация а по-скоро софтуерен.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 750LI Xdrive

Мнение от jivko81 » 04 Апр 2012, 22:36

da6ip написа:
Emooo написа:Колегите да кажат дали при регенерация на ДПФ това е възможно да се случи?

Как се изключва това колега?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 05 Апр 2012, 8:45

Emooo написа:Коментирали сме го и явно хората с по-стари 5ци го имат всички. Не е проблем от амортизация а по-скоро софтуерен.

Taка е, всички го имат. Това не се изключва. Смяна на масло помага малко, но като цяло "its a feature, not a bug" :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 05 Апр 2012, 8:45

jivko81 написа:
da6ip написа:

Как се изключва това колега?

довечера ще изровя кода колега

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 05 Апр 2012, 11:29

da6ip написа:
Emooo написа:Коментирали сме го и явно хората с по-стари 5ци го имат всички. Не е проблем от амортизация а по-скоро софтуерен.

Taка е, всички го имат. Това не се изключва. Смяна на масло помага малко, но като цяло "its a feature, not a bug" :mrgreen:

Благодаря! Това е една от малкото добри новини за колата ми откакто я купих наскоро :) След като вчера на комп. диагностика излезна, че километрите "не са това, което са" вече не знам какво да очаквам, но това е друга тема - сори за :OT:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 05 Апр 2012, 13:28

noiseless написа:
da6ip написа:

Благодаря! Това е една от малкото добри новини за колата ми откакто я купих наскоро :) След като вчера на комп. диагностика излезна, че километрите "не са това, което са" вече не знам какво да очаквам, но това е друга тема - сори за :OT:

случва се колега, да не говорим че повечето коли в бг са така.

но това е просто още една причина да обръщаш сериозно внимание на поддръжката на колатаспрямо реалното и състояние, а не да се осланяш че е "на малко км" :yes:

между другото и ъпдейт на софтуера помогна с това ритане при почти спряла кола.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 05 Апр 2012, 18:31

:OT:
noiseless ако не е тайна на колко е сега колата и на колко реално излезе че е?
Tool - Fear Inoculum

Следваща

Назад към Е60/Е61