Питане за каре на полуоската

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d 99'

Питане за каре на полуоската

Мнение от mitev85 » 04 Апр 2012, 16:06

Колеги колата ми е 320д 136 кс, днес преглеждахме полуоските при един майстор и видяхме че на лявата полуоска външния маншон се е отделил от една планка (заградил съм я с червно) която попринцип трябва фабрично да е капсулована за маншона, проблема е че тази металната планка не се продава, продава се само маншона и незнам как може или дали изобщо може да се постави старата с нов маншон. Иначе карето си е здраво обаче като видях че се е отделил маншона от планката си мисля че вътре вече няма и грам грес и ще замине бързо карето, ако някой е имал такъв проблем нека да сподели как го е решил :help:

145.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Re: Питане за каре на полуоската

Мнение от koleto_78 » 04 Апр 2012, 18:19

Това е скобата на маншона.Продават се отделно такива скоби и грес.Ако не е скъсан твоя маншон си вземи само скоба и си готов.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 04 Апр 2012, 18:35

И аз бих ти препоръчал да напълниш маншона с грес (ако не е скъсан) и да си сложиш някаква скоба.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 04 Апр 2012, 19:21

Ами утре ще се пробва със скоба, но майстора каза че само със скоба едва ли ще стане, като се разглоби ще видим по добре аз съм купил нов маншон направо със скобите и грес, утре ще пиша какво е станало, благодаря за съветите колеги :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 05 Апр 2012, 18:40

Колеги днес свалихме полуоската, проблема не беше в тази скоба която държи маншона, а след маншона има една метална планка която фабрично е занитена за карето, тя се беше откъснала и в маншона нямаше никаква грес, майстора я завари внимателно след това я намаза със силикон и естесвено смених маншона, надявам се да съм му поудължил живота на каренцето :lol: а някой има ли си напредстава полуоската нормално ли е да има луфт в ляво и дясно? майстора каза че това е нормално :help:
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 05 Апр 2012, 18:42

mitev85 написа:Колеги днес свалихме полуоската, проблема не беше в тази скоба която държи маншона, а след маншона има една метална планка която фабрично е занитена за карето, тя се беше откъснала и в маншона нямаше никаква грес, майстора я завари внимателно след това я намаза със силикон и естесвено смених маншона, надявам се да съм му поудължил живота на каренцето :lol: а някой има ли си напредстава полуоската нормално ли е да има луфт в ляво и дясно? майстора каза че това е нормално :help:

да нормално е-лек луфт

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 05 Апр 2012, 22:45

martin_g60 написа:
mitev85 написа:Колеги днес свалихме полуоската, проблема не беше в тази скоба която държи маншона, а след маншона има една метална планка която фабрично е занитена за карето, тя се беше откъснала и в маншона нямаше никаква грес, майстора я завари внимателно след това я намаза със силикон и естесвено смених маншона, надявам се да съм му поудължил живота на каренцето :lol: а някой има ли си напредстава полуоската нормално ли е да има луфт в ляво и дясно? майстора каза че това е нормално :help:

да нормално е-лек луфт

Мерси колега :yes:
Изображение

Назад към E46