Катализатор

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Катализатор

Мнение от iv4o9999 » 03 Апр 2012, 14:54

Нормално е да се чува все пак турбината завихря въздуха минаващ от изгорелите газове и дори на място се чува, защото катализаторите заглушават шума, мен звука ми харесва, и се чува до 2к оборота, на около 1500 малко наподобява компресор на бензинка или поне така ми се струва.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 03 Апр 2012, 15:26

Кажете в Пловдив или Стара Загора къде мога да изкормя моите?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 03 Апр 2012, 21:01

Здравейте колеги, изчетох темата и преобладаващото мнение е за махане на катализаторите :roll:
аз съм пред дилема да ги свалям превантивно или да не ги бутам, т.к. колата не ми прави проблем, нито пуши, нито във вървежа се усеща, но знам ли.....
Притесненията ми са ,че шума ще стане по силен в купето и турбината много свирела и от екологична гледна точка дали може да ми направят проблем извън БГ ако ги сваля, излизам с нея в ЕС ?
Има ли някой сериозен минус без катализатори все пак не са сложени случайно ?
Благодаря предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d 99'

Мнение от mitev85 » 03 Апр 2012, 21:24

BMW_1914 написа:Здравейте колеги, изчетох темата и преобладаващото мнение е за махане на катализаторите :roll:
аз съм пред дилема да ги свалям превантивно или да не ги бутам, т.к. колата не ми прави проблем, нито пуши, нито във вървежа се усеща, но знам ли.....
Притесненията ми са ,че шума ще стане по силен в купето и турбината много свирела и от екологична гледна точка дали може да ми направят проблем извън БГ ако ги сваля, излизам с нея в ЕС ?
Има ли някой сериозен минус без катализатори все пак не са сложени случайно ?
Благодаря предварително.

Колега, понеже аз ги махнах скоро, аз съм на мнение че и с тях е добре и без тях е добре всичко е въпрос на гледна точка - аз обмислям ремап и затова ги махнах, също така не се знае кога някой от двата ще се задъни и започва да ти тормози турбината.. но мисля че ако се задъни ще се усети (поправете ме ако греша). Относно звука.. аз я направих с тръби без резонатори и гарантирам че шума от мотора не се променя изобщо, само турбото започва да свисти.. и то го чуваш само на отворен прозорец.. и е доста приятно за ухото аз вече няколко дена карам на леко отворен прозорец :lol:

а относно пътуването в чужбина.. аз другата седмица заминавам и аз за чужбината и се надявам даняма проблем, даже съм убеден на 99% че няма да има, все пак ти си имаш редовен преглед в БГ, все пак сме EU държава, друг е въпроса че едва ли някой ще те спре на пътя за да ти замери изгорелите газове :lol: така че действаи смело :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xD M

Мнение от Soultaker » 03 Апр 2012, 22:48

Всичко относно катализаторът тук: http://www.autoreview.bg/advice/technic ... remahvane/
Доста полезна статия

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 04 Апр 2012, 10:17

Аз съм собственик на 320д 150кс. от 3г. и от половин година забелязвам че от зад мирише на развалени яйца и е повишен разхода малко.
Та съм решил да махам катализатора и да си го запазя в мазето а на негово место да сложа резонантно гърне.
Само се чудя кой от двата да махна.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 04 Апр 2012, 19:37

колеги и вашето турбо ли се чува така след махане на катализаторите - http://www.youtube.com/watch?v=YySwZ1PsZW8&feature=youtu.be нещо ми се струва, че много свири, а преди го нямаше това...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d 99'

Мнение от mitev85 » 04 Апр 2012, 19:48

bioz написа:колеги и вашето турбо ли се чува така след махане на катализаторите - http://www.youtube.com/watch?v=YySwZ1PsZW8&feature=youtu.be нещо ми се струва, че много свири, а преди го нямаше това...

да същото е при мен :yes: и съм или с ново турбо или със рециклирано, защото като купих колата и докато я обслужвах забелязахме че тутбината изглежда чисто нова :lalala:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 04 Апр 2012, 19:50

колега напълно нормално е така да се чува а и нали само катализаторите сте махали,кво да му стане на турбото за да свири,просто вече генерацията е празна и няма кво да го заглушава :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330D Touring
Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring

Мнение от LoS BanditoS » 04 Апр 2012, 19:53

bioz написа:колеги и вашето турбо ли се чува така след махане на катализаторите - http://www.youtube.com/watch?v=YySwZ1PsZW8&feature=youtu.be нещо ми се струва, че много свири, а преди го нямаше това...

Първо чети темата и вече ако не си си отговорил на твоя въпрос, тогава питай!!! Отговора ти се намира в началото на тази страница даже.

И да не е спам да нормално е. След като се махне катализатора турбината завихря въздуха от изгорелите газове и се получава този свистящ звук.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 04 Апр 2012, 20:17

LoS BanditoS написа:

Първо чети темата и вече ако не си си отговорил на твоя въпрос, тогава питай!!! Отговора ти се намира в началото на тази страница даже.

И да не е спам да нормално е. След като се махне катализатора турбината завихря въздуха от изгорелите газове и се получава този свистящ звук.

Колега прочел съм темата и много добре знам, че звука от турбото ще се засили, целта на клипа е да сравня звука с колегите, както и да е....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dreamland_1 » 10 Апр 2012, 21:48

Колеги не съм много наясно с катализаторите и искам да попитам.Колко са катализаторите,един или два?Как са хванати с болтове или са заварени и трябва да се режат?Може ли да се почистват или нещо подобно (един приятел ми каза че неговия катализатор от мерцедес го е почиствал с пароструйка :) ) Карам Е46 99 г.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 328ci e46
Мечтае да кара: X5

Мнение от relogin » 10 Апр 2012, 23:18

Колеги при бензиновия двигател с колко мм се издърпват сондите назад за да няма проблеми ? Става въпрос за M52B20TU

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Апр 2012, 0:32

dreamland_1 написа:Колеги не съм много наясно с катализаторите и искам да попитам.Колко са катализаторите,един или два?Как са хванати с болтове или са заварени и трябва да се режат?Може ли да се почистват или нещо подобно (един приятел ми каза че неговия катализатор от мерцедес го е почиствал с пароструйка :) ) Карам Е46 99 г.

Е46 99та година не ни говори много.... ;) Дай малко повече подробности.
relogin написа:Колеги при бензиновия двигател с колко мм се издърпват сондите назад за да няма проблеми ? Става въпрос за M52B20TU

Обикновенно ги дръпват с по около сантиметър.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 328ci e46
Мечтае да кара: X5

Мнение от relogin » 11 Апр 2012, 0:36

Мерси колега утре ако ми остане време ще действам :)

ПредишнаСледваща

Назад към E46