колеги, Имам следния проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

колеги, Имам следния проблем

Мнение от kastelo » 01 Апр 2012, 9:18

колеги, Имам следния проблем (е46 2002г 150 коня комби гуми 225/45/17) на волана се усещат всички неравностти от пътя ако не държа здраво волана когато трябва да изпреварвам трябва да внимавам да не изхвърча от пътя до преди няколко дена бях с зими гуми пак същият размер на тях се усещаше по малко сега съм с предни пирели граифер 3-4 мм и задни гудиар почти чисто нови усеща се и вибрация на волана когато съм на място но тя е малка .посъветжаха ме да си сменя тампоните на двигателя но аз не виждам никаква логика ако някои поже да помогне

Аватар

Re: колеги, Имам следния проблем

Мнение от s_max » 01 Апр 2012, 17:28

Тампоните на носачите ти да не са полиоретанови?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Апр 2012, 17:54

kastelo написа:колеги, Имам следния проблем (е46 2002г 150 коня комби гуми 225/45/17) на волана се усещат всички неравностти от пътя ако не държа здраво волана когато трябва да изпреварвам трябва да внимавам да не изхвърча от пътя до преди няколко дена бях с зими гуми пак същият размер на тях се усещаше по малко сега съм с предни пирели граифер 3-4 мм и задни гудиар почти чисто нови усеща се и вибрация на волана когато съм на място но тя е малка .посъветжаха ме да си сменя тампоните на двигателя но аз не виждам никаква логика ако някои поже да помогне

3-4мм гуми :nono: = без гуми
Нормално да усещаш неравности,отделно ако ти бяга колата,си погледни предницата - нищо чудно ,някой тампон да е отишъл..
Отделно за вибрациите на място - това е относително,но ако се усещат като "масаж" в седалките - евентуално тампони на мотора,което няма нищо общо с това,че колата ти "бяга" при резки изпреварвания ,отделно много зависи и как изпреварваш ...но с тези предни гуми :no:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d Sport '04
Мечтае да кара: 14 етажна панелка

Мнение от aqa_boy » 01 Апр 2012, 18:02

Колега, пробвай с по-малки гуми - от рода на 205/55/16.
И аз като съм с летните 18" все едно колата има дявол, дето я дърпа наляво-надясно, а със зимните е като скала.
От гъзария се умира!

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 01 Апр 2012, 18:19

Аз не мога да разбера защо почти чисто новите гуми си ги сложил за задни, а отпред си с 3-4мм грайфер? Започни първо с това да ги размениш и виж как е поведението.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Апр 2012, 18:35

aqa_boy написа:Колега, пробвай с по-малки гуми - от рода на 205/55/16.
И аз като съм с летните 18" все едно колата има дявол, дето я дърпа наляво-надясно, а със зимните е като скала.

Малко несериозно е по-тесни и малки гуми на кола 1.5 тона да са като скала...225/50(55)/16 е страхотна гума като размер за Е46 и то комби..разликата е фрапантна ,колата е с пъти по-стабилна от 205/55/16..казвам го като човек минал над 40к км с Е46 комби....а камо ли с 18-ки предполагам 235...
В завои и изпреварвания широката гума няма как да е по-зле от тясната и висока такава
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe

Мнение от Jorjinio » 01 Апр 2012, 18:51

kastelo написа:колеги, Имам следния проблем (е46 2002г 150 коня комби гуми 225/45/17) на волана се усещат всички неравностти от пътя ако не държа здраво волана когато трябва да изпреварвам трябва да внимавам да не изхвърча от пътя до преди няколко дена бях с зими гуми пак същият размер на тях се усещаше по малко сега съм с предни пирели граифер 3-4 мм и задни гудиар почти чисто нови усеща се и вибрация на волана когато съм на място но тя е малка .посъветжаха ме да си сменя тампоните на двигателя но аз не виждам никаква логика ако някои поже да помогне

Колега земи размени преди със задни гумите не си прави маитап с живота ти.. аз сега съм с такива гуми с никвия граифер и като изпреварвам колата си прави квот си иска буквално.. ако има цепка,неравност,коловоз на асвалта тя си тръгва по него.. а за павирани улици и дума да не става...До скоро бях с други гуми с по-читав граифер и просто.. няма нищо общо
;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 01 Апр 2012, 19:17

Gqbriel написа:

Малко несериозно е по-тесни и малки гуми на кола 1.5 тона да са като скала...225/50(55)/16 е страхотна гума като размер за Е46 и то комби..разликата е фрапантна ,колата е с пъти по-стабилна от 205/55/16..казвам го като човек минал над 40к км с Е46 комби....а камо ли с 18-ки предполагам 235...
В завои и изпреварвания широката гума няма как да е по-зле от тясната и висока такава

Изобщо не е несериозно! Проблема се проявява именно при по-широки гуми и то не защото колата става нестабилна при по-широка гума, ами защото пътищата ни са като правени от пластелин. Този проблем се проявява само при неравен асфалт. В Германия примерно този проблем няма да го имаш със същата тази кола и тези гуми. И все пак гума с 3-4мм. грайфер е за кофата. Както те посъветваха колегите размени задните нови гуми с предните галоши.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d Sport '04
Мечтае да кара: 14 етажна панелка

Мнение от aqa_boy » 01 Апр 2012, 19:24

Gqbriel написа:

Казвам от опит, че лично на мене волана ми се отклоняваше повече при изпреварване и по-висока скорост в сравнение със зимните.
Не знам на какво се дължи и дали е несериозно - въпрос на усещане, само давам идея, която може сравнително лесно да се провери.
P.S.
със стил 72 съм - предните са 225, а задните са по-широчки
От гъзария се умира!

Потребител
Аватар

Мнение от kastelo » 01 Апр 2012, 19:43

на зимните гуми също се усещаше а те бяха нови слизам в гаража да ги сменя предните с задните и ще замеря колко е граифера

Потребител
Аватар

Мнение от kastelo » 01 Апр 2012, 20:40

dido0o``` написа:Аз не мога да разбера защо почти чисто новите гуми си ги сложил за задни, а отпред си с 3-4мм грайфер? Започни първо с това да ги размениш и виж как е поведението.

миналата седмица като ми сменяваха гумите ми казаха че тия с по малко граифер ще ги сложат от зат така било по добре.току що превъртях гумите пак е същото като чукна спирачката кога как изка носи на ляво носи на дясно преди седмица смених маслото и филтрите прегледахме навсякъде няма нищо разбито .поръчах си тампоните на двигателя понеделник или вторник ще ги получа от бмв уригинални по 70 евро парчето ако нее тампони ще сменям колата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 01 Апр 2012, 22:15

С широки гуми, когато пътя е неравен, се получава точно такова дърпане вляво или вдясно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 01 Апр 2012, 22:27

mitaka7 написа:С широки гуми, когато пътя е неравен, се получава точно такова дърпане вляво или вдясно.

Точно това ти е проблема колега - като са широки гумите и почва да бяга. И да сменяш, и да не сменяш предни със задни - все ще е същото...
Но винаги си слагай по-добрите гуми отпред, че...някой ден няма да можеш да спреш :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe

Мнение от Jorjinio » 01 Апр 2012, 23:57

mitaka7 написа:С широки гуми, когато пътя е неравен, се получава точно такова дърпане вляво или вдясно.

аз съм с 205/65/15 сега и дърпа.. преди тва бях с 205/55/16 и нямах проблем,но гумите бяха по-добри
;)

Потребител
Аватар

Мнение от kastelo » 03 Апр 2012, 19:42

днес смених тампоните левия беше скъсан и на гумената час имаше щампа 01 на новите щампата е 11 и според мен съм сменил оригиналните .колата си се носи по пътя като преди утре ще ходя да ми проверят предницата да не би да е отворена или затворена и ако нее и това ще гледам кормилната кутия

Следваща

Назад към E46