Dynavin със DSP
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Dynavin със DSP
Колеги здравейте,
Във момента имам оригинална навигация 16/9 със ДСП и искам да сложа dynavin.
Изчетох доста по въпроса и по други форуми. Видях, че има варианти да се използва ДСП'то с dynavina.
Търся човек който го е правил и може да ми помогне със цялата тази манипулация?
Изчетох доста по въпроса и по други форуми. Видях, че има варианти да се използва ДСП'то с dynavina.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Dynavin със DSP
Много силни съмнения имам, че динавина ще управлява ДСП усилвателя. Там управлението не е просто включено/изключено, има 8 корекции на звука, ехо, руум ефект, фейдър, баланс и всичко се управлява по I-bus. Не че е невъзможно, но доста съмнително китайците да са стигнали до там. Дай някакъв линк на динавин със ДСП.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Ето тук някакво обяснение за хулигана http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1553862 но лично аз смятам, че няма как да се управлява DSP-то.
Колкото повече чета тази тема (http://www.m5board.com/vbulletin/e39-m5 ... me-11.html), толкова повече си променям мнението.
Започвам да се замислям просто да сложа някакъв хубав плеар и да го вържа към тв тунера, който чете всички формати и да си запазя ДСП'то.....
Започвам да се замислям просто да сложа някакъв хубав плеар и да го вържа към тв тунера, който чете всички формати и да си запазя ДСП'то.....
mad_presley написа:Ето тук някакво обяснение за хулигана http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1553862 но лично аз смятам, че няма как да се управлява DSP-то.
mad_presley, четох и този материал който ми показа, ама някак си нещата стават прекалено сложни ако си махна ДСП...
Също така, в момента съм супер доволен от качеството на звука в колата ми, най вероятно няма да преживея звука да ми се влоши....
Доста хора в US ползват като workaround някакъв усилвател на Пайнер - 5 канален вместо ДСП но цената му е 900 долара.....
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
наскоро разглеждах въпросното устрйство монтирано на мястото на 16/9 монитора. това което ми направи впечатление беше, че се управлява от волана... което значи,че подържа I-BUS прдполагам , че може да подържа и DSP.недостатъци:груби копчет,като пуснеш фаровете не регулира яккоста на дисплея и подсветката на на бутоните(няма DIMER), ужасна резолюция.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Има поддръжка за мулти волана и някакъв борд компютър - показва разходи, средни скорости и още няколко и край, няма друго. Просто слуша буса за отделни телеграми.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
NAPSTERS написа:наскоро разглеждах въпросното устрйство монтирано на мястото на 16/9 монитора. това което ми направи впечатление беше, че се управлява от волана... което значи,че подържа I-BUS прдполагам , че може да подържа и DSP.недостатъци:груби копчет,като пуснеш фаровете не регулира яккоста на дисплея и подсветката на на бутоните(няма DIMER), ужасна резолюция.
Управлението от мултиволана идва от адаптер, който чете точно определени команди по iBUS и това е всичко. Тези, които поакзват БК данни са с андроид, а там цената е баснословна.
Дори и Dynavin D99 с Andoid 2.2 не поддържа DSP http://jandtdistributing.com/dynavinsol ... 9-android/
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
честно казано оригиналното вграждане е много по добро от тази ч*кия. мое мнение,но всеки си има вкус 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
Бях се засилил преди няколко месеца да слагам такова, но добре, че ми мина
http://www.dynavin.com/products/product_dnv_e39a.php на около 1200-1300 лева може да се намери в България.

http://www.dynavin.com/products/product_dnv_e39a.php на около 1200-1300 лева може да се намери в България.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
spacepl написа:Бях се засилил преди няколко месеца да слагам такова, но добре, че ми мина![]()
Е това е яко мога да ти кажа. С андроида освен всички благинки, получаваш и диагностика с живи данни в реално време.
Не знам обаче, от къде си го намерил на такава цена, след като китайците го продават за по 1200-1300$.
И въпреки всичко, няма лесен начин да се подкара с DSP

- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
Dynavin със DSP
mikipora написа:Колеги здравейте,
Колега не си писал какво точно искаш да просвирваш в колата, но ако желанията ти се изчерпват с mp3 и wma си намираш един чейнджър от х5 който чете тези формати (щото има и такива дето не четат) и си готов. И аз не исках да махам дсп-то защото като теб си харесвам звука в колата и това ми реши проблема. Единственото условие е да имаш новия радио модул (BM54 ако се не лъжа), щото стария взима сигнал по различен начин.
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз бих казал, че ако колегата иска да слуша качествена музика с DSP-то, да забрави МР3 формата. Знам че е тегаво, но какъв звук излиза от чейнджъра от едно AUDIO CD записано с flac или ape и какъв от конвертирани МР3-ки, аз лично знам. Обаче въпреки че не мога да наблъскам 120 песни на едно CD, предпочитам да чуя 15 и да усетя истинския звук.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- muleshkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е87 118Д
В крайна сметка dinavin d99 Може ли да управлява дсп или не
Решил съм както други колеги да сменям системата в момента съм с 16/9 навигация със радио модул ВМ 54 тв тунер и т.н но искам всичко в едно (тъчскрийн брато)
Каква е процедурата ако динавина неподържа дсп как се изолират модулите,трябва ли да се сменят говорителите понеже знам че дсп е с по висок импеданс и т.н каква е тайната на инсталацията
Решил съм както други колеги да сменям системата в момента съм с 16/9 навигация със радио модул ВМ 54 тв тунер и т.н но искам всичко в едно (тъчскрийн брато)
Каква е процедурата ако динавина неподържа дсп как се изолират модулите,трябва ли да се сменят говорителите понеже знам че дсп е с по висок импеданс и т.н каква е тайната на инсталацията
- rocki1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 530д
- Детайли за колата: Е 39 530д комби 2000г
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2