Проблем със скоростите
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Проблем със скоростите
Здравейте колеги, в неделя си сменях съединителя със един приятел и ми излезнаха още непредвидени неща за ремонт.Първо като я качихме на канал видяхме как от опашката на СК тече масло от семеринга.след свалянето на СК имаше лек луфт на вала който излиза от СК и влиза в маховика,моя приятел твърди ,че не е нормален този луфт и трябва да се смени лагера на първичния вал.Аз си мисля (или поне се успокоявам) ,че е плаващ вал и е нормално да има луфт.)После свалихме съединителя и се оказа,че и лагера на маховика е тръгна(това пак по негови думи)за мен си е добре.Както и да е ще трябва пак да се сваля пак СК,поразрових се из нета и намерих семеринга за опашката на СК намерих и лагери за скоростите,но са много и не знам кои да взема,също така има и лагер за маховика.Дотук добре сега се чудя как да свия тези толкова коментирани пружинки на съединителя като нямам преса и такъв ключ.Лесно ли се сменя лагерите на СК и мога ли сам да си ги сменя или си трябва майстор(ако някой знае добър нека препоръча)как точно се сменя лагера на маховика трябва ли скоба за избиването му или не.
новият ми номер: 0877787835
- marto853.
- ентусиаст
-
Re: Проблем със скоростите
за лагера..
бая тежи тази кутия, не знам дали сам ще се справиш, но за самия лагер те съветвам да го смениш по-скоро
аз късно го хванах и се радвам, че няма последствия
бая тежи тази кутия, не знам дали сам ще се справиш, но за самия лагер те съветвам да го смениш по-скоро
аз късно го хванах и се радвам, че няма последствия
- marto853.
- ентусиаст
-
За кой лагер,този на СК или този на маховика.
пп.Няма никога да се навия сам да я правя тази процедура.
пп.Няма никога да се навия сам да я правя тази процедура.
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
marto853. написа:Никой ли няма да вземе участие по темата.
Участие до толкова, че просто ще споделя с каква мъка съм сменял съединител на друга кола, пак така с приятел - майстор колкото съм и аз

Сменихме го, но повече не бих се хващал с тази работа .... Иначе + 1 за лагера

на ск. кутия
при запалена кола, като натискаш докрай съед. и отпускаш излез от колата и слушай долу да не чука леко
принципно аз така го хванах, в началото съвсем леко после повечко :-)
при запалена кола, като натискаш докрай съед. и отпускаш излез от колата и слушай долу да не чука леко
принципно аз така го хванах, в началото съвсем леко после повечко :-)
колеги, от къде намерихте резервни части (лагери) за скоростната кутия
Аз минах през това миналата година като сменях маховик и съединител, казаха ми, че и ск кутия е тръгнала да си заминава и решиха да я ремонтират. Само че я счупиха и на всичкото отгоре се оказа, че няма лагери и резервни части за нея и не могат да я сглобят. и така се наложи да купувам кутия втора употреба
Така че живо ме интересува къде сте решили или сте ги ремонтирали

Аз минах през това миналата година като сменях маховик и съединител, казаха ми, че и ск кутия е тръгнала да си заминава и решиха да я ремонтират. Само че я счупиха и на всичкото отгоре се оказа, че няма лагери и резервни части за нея и не могат да я сглобят. и така се наложи да купувам кутия втора употреба

Така че живо ме интересува къде сте решили или сте ги ремонтирали

сега погледнах в рийлоем и за бензинките (погледнах за 320и) дават резервни части за СК... остава въпросът къде ги ремонтирахте значи 

- marto853.
- ентусиаст
-
Не знам вече не се чува нищо нямам и никакви оплаквания но като свалихме СК този вал който излиза от нея и влиза в маховика има луфт така ли трябва да е не знам.
Лагери намерих от колега от форума за повече информация на лично да не става реклама.
Лагери намерих от колега от форума за повече информация на лично да не става реклама.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Вала на скоростната кутия има лек луфт. Купувал съм скорости втора ръка, свалял съм и моите. И двете кутии имаха такъв минимален луфт, който приемам за нормален, тъй като и майсторите ми не казаха нищо, а са ми добри познати.
- marto853.
- ентусиаст
-
Горе долу колко мм е луфта.Може ли да се смени семеринга на опашката на скоростите без да се свалят.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
marto853. написа:Горе долу колко мм е луфта.
Ми забравил съм - може би към 1-3мм. Но и с двете кутии не съм имал никакви проблеми в това отношение.
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Колега карай си колата и не се занимавай с простотии...не съм сигурен какъв е лагера вала при кутиите на бмв ,защото се занимавам кутии основно на мерцедес и то на камиони...имаш 2 варианта ако е конусен лагера подлежи на реглаж т.е задава му се луфт дори и да имаш движение на оста не е болка за умиране,стига да не е прекомерен...а ако лагера не е конусен ,луфта е нормален...ако нямаш виене и каквито или да е било други ядове не се филмирай 

- marto853.
- ентусиаст
-
Ето такова мнение чаках да видя.
Не знам какъв е ако е този който си мисля download/file.php?id=163362&t=1 май не е конусен аз имам луфт на този вал който влиза в маховика.Иначе нямам никакви проблеми с скоростите ни то влизат трудно нито вие лагер нищо.

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
marto853. написа:Ето такова мнение чаках да видя.Не знам какъв е ако е този който си мисля download/file.php?id=163362&t=1 май не е конусен аз имам луфт на този вал който влиза в маховика.Иначе нямам никакви проблеми с скоростите ни то влизат трудно нито вие лагер нищо.
И аз се поинтересувах...не е конусен не го мисли...карай си и не го мисли ,а и доколкото ми казаха ( незная дали е истина) части за 6-степенната кутия нямало

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2