Проблен с мощността на Е46 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- stariapirat
- Потребител
-
- Кара: Е 91 330хи
Проблен с мощността на Е46 320д
Здравейте колеги, нов съм във форума и за това моля да ме извините ако бъркам някъде. Карам Е46 320д- 150к.с. от около 4 години и за пръв път имам такъв проблем. Колата я няма никаква във ниските обороти, все едно е без турбо, а като мине 2800-3000 си варви като преди. Ходих на диагностика и ми казаха че е заседнал калпана на променливата геометрия на турбото и трябва да се изчисти. Мой приятел раздвижи лостчето и каза че клапаните се джижат свободно и не е от тях. Съответно аз ходих пак на диагностика и човека ми каза че е от тях, били заседнали и не се движат, турбото надувало 0,1 бар а трябва да е 1,0 бара. Има ли някакъв шанс да не е турбо? Аз лично се съмнявам за дебитомера и мисля да взема друг и да пробвам, да видя какво ще стане.
Ако някой може да помогне- моля, защото напражо не я познавам тази кола така.

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: Проблен с мощността на Е46 320д
Опитай и на друго място за диагностика,а пуши ли като и дадеш зор?
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
stariapirat написа:Здравейте колеги, нов съм във форума и за това моля да ме извините ако бъркам някъде. Карам Е46 320д- 150к.с. от около 4 години и за пръв път имам такъв проблем. Колата я няма никаква във ниските обороти, все едно е без турбо, а като мине 2800-3000 си варви като преди. Ходих на диагностика и ми казаха че е заседнал калпана на променливата геометрия на турбото и трябва да се изчисти. Мой приятел раздвижи лостчето и каза че клапаните се джижат свободно и не е от тях. Съответно аз ходих пак на диагностика и човека ми каза че е от тях, били заседнали и не се движат, турбото надувало 0,1 бар а трябва да е 1,0 бара. Има ли някакъв шанс да не е турбо? Аз лично се съмнявам за дебитомера и мисля да взема друг и да пробвам, да видя какво ще стане.
ами колега маистора като спори че е от клапана кажи му да го изчисти и да го оправи -като излезе че не е от него поне ще ти е чист и си отиваш на друг маистор

Най-добре да я диагностицира човек с качествен софтуер, който си разбира от работата.Много вероятно е проблема да не е механичен според мен.
- stariapirat
- Потребител
-
- Кара: Е 91 330хи
S7 написа:Опитай и на друго място за диагностика,а пуши ли като и дадеш зор?
Да пуши и то доста, черен пушек.
Колкото до читенето добре ама човека ми иска минимум 150лв. за да го направи и каза че не било сигурно. Ако не станело ще ми трябва ново турбо или рециклиране на старото. А не искам да давам пари напразно.
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
Може проблема да е от селоноидния клапан който управлява лостчето за променливата геометрия. Няма да е лошо да се проверят маркучетата на входящия вакуум и на управлението. Имал съм случаи както със пробити маркучета, така и със запушени. Успех, колега!!!
:):)

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Огледай вакуумните маркучи да не е откачен или спукан някой, можеш да смениш клапана на егра с този на турбото и да разбереш дали е от клапана.
колега аз съм със същият проблем и ми казаха че е от гарнитурите на колекторите и на турбото ели ми е спукан колектора но на мене се чува едно свирене като надуе торбината са порачах гарнитури и ще ги сменям ще пиша ако е от тях
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Може и да е пробив по турбопътищата.
Si non confectus, non reficiat.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Каквото каже Zagy,съм и аз за него 

- Jimmy_ns
- Потребител
-
- Кара: Е46 320d
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150HP (M47N) 2004г
Здравейте, при мен се появи абсолютно същия проблем. Странното е, че почна да се появява след рециклиране на турбината и смяна на филтър за картерни газове. Моля ви, кажете къде може да се направи необходимата качествена диагностика?
Колеги аз иимам същия проблем.Не го прави винаги но най чеесто е на вискоите предавки и на нагорнища когато искам да ускоря.казах ми или моторче на турбо или дебитомер но искам да знам точно защото да давам пари за "или" не ми се иска.от известно врреме търся решение и чета из форума но все още незнам.доори съм пуснал тема в която колеги помагат с опита си
- Edifice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46d 150hp
Ако е заминал дебитомера се хваща на диагностика, ако там не излезе, че е заминал проблема е някъде другаде. На мен ми направи подобен проблем, когато отстраних "пеперудките", нужно беше да откача няколко вакум маркучета и явно си бе загубила вакума или нз точно какво стана но до 2100 оборота я нямаше никаква, а след това ми чупеше врата
. Разбрах че няма вакум след като видях че ЕГР- то не се движи. Поработи малко на место и се оправи, ЕГР-то започна да работи и сега в ниските си се държи прилично добре!

13 мнения
• Страница 1 от 1