Странен наклип по капачката на двигателя
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Странен наклип по капачката на двигателя
Здравейте колеги имам странен наклип по капачката на двигателя който много ми наподобавя на ръжда и нз трябва ли да си притеснявам нещо сериозно ли ще е и какво да правя, иначе двигателя работи добре преди 2 дена смених маслото и вече е кафяво сигорно в понеделник ще отида да го сменя още веднъж защото колата я купих наскоро и на пръв поглед ми се стори че това по капачката е просто нагоряло масло. Та въпроса ми е в правилна посока ли сам се ориентирал с промиването на двигателя или трябва да прибегна към някакви по краини мерки
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Re: Странен наклип по капачката на двигателя
Снимай и мотора през отвора на капачката. Разгледай снимките от сайта:
http://auto.fishki.net/comment.php?id=106271
Преди седмица гледах перфектно работещо БМВ с масло сигурно на 50 000км. Като махнах капачката
- с пръста през дупката можеш да събера едно бурканче мармалад. Ако тая гняс е много само с промиване трудно се получава. Добре е да свалиш капака на клапаните и картера за една промивка.
http://auto.fishki.net/comment.php?id=106271
Преди седмица гледах перфектно работещо БМВ с масло сигурно на 50 000км. Като махнах капачката

Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Не мога да разбера тея руснаци защо пишат и маслото какво е. В смисъл, че е некачествено ли....как да го разбирам тоя налеп.
- overclock
- младши ентусиаст
-
Винаги има ментета на дадената марка масло, имаше и една снимка с две чаши уж един и същ Кастрол, но с коренно различен цвят. Другото нещо е факта, че производителите дават 25 000км сервизен интервал, което е безумие, но все пак гаранцията която дават е 100 000км и двигателя все пак ги изкарва, но какво става вътре
.
Масло Castrol 0W40 пробег без замены 30 000 (межсервисная рекомендация) автомобиль BMW дилерское обслуживание.

Масло Castrol 0W40 пробег без замены 30 000 (межсервисная рекомендация) автомобиль BMW дилерское обслуживание.

- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Баси, тия снимки са зверски, а аз си мислех че имам много гняси в мотора 
Колега, не е до марката масло, а до това колко е истинско (не всички да карат с кастроли купени на цената на приста
)
Чудя се каква ли е картинката при тези, които сменят масло през 15-20к и повече километри

Колега, не е до марката масло, а до това колко е истинско (не всички да карат с кастроли купени на цената на приста

Чудя се каква ли е картинката при тези, които сменят масло през 15-20к и повече километри

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
къв кастрол кви 5 лева
ако жиевеех в америка щех си купя ма тука никога.

ако жиевеех в америка щех си купя ма тука никога.
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
Ето я и цялата тема, чета я вече няколко пъти и се чудя какво масло да слагам. Интересно ми е само, защо масово се продава на безценица масла на Кастрол и Мотул, а на други марки - не
Чудя се вече какво масло да слагам, защото като купих колата, двигателя беше пълен с гняс и си имах доста проблеми от това. Кога и ние ще заживеем в нормална държава и като отида да си купя нещо, да е качествено , а не турско както са повечето масла.
http://www.2112.ru/showthread.php/23726-Фотографии-двигателей-после-использования-различных-масел

http://www.2112.ru/showthread.php/23726-Фотографии-двигателей-после-использования-различных-масел
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
divvakka написа:Ето я и цялата тема, чета я вече няколко пъти и се чудя какво масло да слагам. Интересно ми е само, защо масово се продава на безценица масла на Кастрол и Мотул, а на други марки - неЧудя се вече какво масло да слагам, защото като купих колата, двигателя беше пълен с гняс и си имах доста проблеми от това. Кога и ние ще заживеем в нормална държава и като отида да си купя нещо, да е качествено , а не турско както са повечето масла.
Пазарувай в нета от други държави или ако имаш познати да ти носят.
Аз бих карал по-спокоен с най-евтиния немски бълвоч от колкото големия Кастрол в Бг.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- guiltyboy86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323i
супер мизерия басии ментетата
- overclock
- младши ентусиаст
-
Проблема не е само в ментетата. На е46 сервизния интервал е 25000км. Преди година за приятел докарах Е46 Компакт, закупено от официален представител на БМВ-Ерфурт (KELLNER) с гаранция 1год. Колата беше като от магазина във всяко едно отношение, 90 000км и пълно сервизно обслужване. Взех я със чисто нови накладки, филтри, масло, свещи ..., абе напълно обслужена. Смениха ни и чистачките с нови, в момента в който разбраха, че ни чакат 1700км до БГ. След 20000км колата започна да прекъсва все едно работи на 2 цилиндъра. Диагностики, дебитомери, глупости.... нищо не помага. след смяна на маслото колата заработи като нова. Вътре изглеждаше почти като на снимките по-горе. Масления филтър се беше разложил и в сервиза го вадиха с пръстите като фиде от супа
. Въпросния пич сега иска да си сменя маслото на 8000км
.
Както казваше старшината в казармата "след 10 000км маслото става на пикня"

Както казваше старшината в казармата "след 10 000км маслото става на пикня"

11 мнения
• Страница 1 от 1