Прецакано виско?
Модератор: Технически модератори
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Re: Прецакано виско?
Не е загрявала толкова мн пъти а и веднага съм я охлаждал с каране.Не мисля че е проблем.
Я кажете като обезвъздушавам от пробката капачката на казанчето трябва ли да е махната задължително?
Я кажете като обезвъздушавам от пробката капачката на казанчето трябва ли да е махната задължително?

Трябва разбира се,нали трябва да доливате отнякъде течност!Двигателя да е загрял,но не прегрял,оставяте го на тихи обороти,махате капачката за доливане на охладителната течност,развивате пробката за обездушаване наполовина или нацяло,доливате постоянно течност като гледате да е на необходимото ниво,през това време гледате кога ще текне течност без мехурчета през отвора на пробката,и когато текне това е момента на завиването и,без пренатягане само докато и скръцне гумичката,доливате до едно деление повече от нормалното,завивате капачката и сте готов.Следите два дена поне по-внимателно стрелката да не мърда и ако мърда и на милиметър от центъра процедурата се повтаря отново.Ако не мърда само след ден - два се проверява ниво на охладителната течност и ако е необходимо само се долива.Това е от мен и безаварийно шофиране! 

Радвам се колега че успокои топката. Ама как в цял Плевен си единствения с тоз матор не разбрах пък не като да е малък град , а . Сега друг филм идва май като откъде се взе тоз въздух че се стигна до необезвъздушена система . Или имаш теч или преди 15000км не е обезвъздушена кат хората , каква е била причината да не пишеш след 5000км пак. Май това е също толкоз важно .
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Чудя се как ви се пишеха ПЕТ страници!!! Уж всеки път наритвате някого и му казвате да почне от най-евтиното. А сега забравихте. Или е умишлено? Онзи ден 34ката започна да погърмява на газ. И според вас какво направих? Втурнах се да сменям бобини? Свещи? Реглаж на ГУ за 20+ кинта? Ами не, направих най-евтиното - измих въздушния филтър с Мельо(5 лв. шишето, изхарчил съм за 20 ст. сигурно). И сега не гърми. Толкова ли беше трудно да му кажете на колегата още на първа страница: Пич, ОБЕЗВЪЗДУШИ си колата!!! Ама не, графомани се извъдихте. 

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
vladobate написа:Радвам се колега че успокои топката. Ама как в цял Плевен си единствения с тоз матор не разбрах пък не като да е малък град , а . Сега друг филм идва май като откъде се взе тоз въздух че се стигна до необезвъздушена система . Или имаш теч или преди 15000км не е обезвъздушена кат хората , каква е била причината да не пишеш след 5000км пак. Май това е също толкоз важно .
Аз знам от къде е

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
TheBoss написа:Чудя се как ви се пишеха ПЕТ страници!!! Уж всеки път наритвате някого и му казвате да почне от най-евтиното. А сега забравихте. Или е умишлено? Онзи ден 34ката започна да погърмява на газ. И според вас какво направих? Втурнах се да сменям бобини? Свещи? Реглаж на ГУ за 20+ кинта? Ами не, направих най-евтиното - измих въздушния филтър с Мельо(5 лв. шишето, изхарчил съм за 20 ст. сигурно). И сега не гърми. Толкова ли беше трудно да му кажете на колегата още на първа страница: Пич, ОБЕЗВЪЗДУШИ си колата!!! Ама не, графомани се извъдихте.
Ми колега, то и такова нещо ли трябва да се напомня вече

- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
Марто внимавай при обезвъздушаването да не счупиш пробката . При леко по-силно пренавиване се отделя '' главата '' и от основата и после е един филм . 

Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

TheBoss написа:Чудя се как ви се пишеха ПЕТ страници!!! Уж всеки път наритвате някого и му казвате да почне от най-евтиното. А сега забравихте. Или е умишлено? Онзи ден 34ката започна да погърмява на газ. И според вас какво направих? Втурнах се да сменям бобини? Свещи? Реглаж на ГУ за 20+ кинта? Ами не, направих най-евтиното - измих въздушния филтър с Мельо(5 лв. шишето, изхарчил съм за 20 ст. сигурно). И сега не гърми. Толкова ли беше трудно да му кажете на колегата още на първа страница: Пич, ОБЕЗВЪЗДУШИ си колата!!! Ама не, графомани се извъдихте.
Ами аз си сменям въздушния филтрър на 4 месеца примерно значи ли че трябва да се обезвъздушава охл. система на смяна на масло или филтър да речем . Не мисля примера е аналогичен. Д а има предписание за смяна на антифриз на две години щото са усреднили пробег ( съответно работочасове на двигателя ) и са решили че си губи в голям процент и смазочните качества , но никой не съветва обезвъздушаване при Незагуба на охл. течност и Неразхерметизирана система , а то си пише 5 страници назад никъде не се споменава нещо от тез три неща.

- TheBoss
- Полковника
-
Владо, само не разбрах как направи връзка между филтър и обезвъздушаване?
Колкото до въздх в системата без да е паднала течността в казанчето, помисли какво би станало, ако имаш газова и изпарителят е монтиран от "специалисти", т.е. на десния калник, над тръбите на климатроника. Къде ходел въздуха? Май беше в най-високата точка на системата?

Колкото до въздх в системата без да е паднала течността в казанчето, помисли какво би станало, ако имаш газова и изпарителят е монтиран от "специалисти", т.е. на десния калник, над тръбите на климатроника. Къде ходел въздуха? Май беше в най-високата точка на системата?

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
TheBoss написа:Владо, само не разбрах как направи връзка между филтър и обезвъздушаване?![]()
Какво имаш в предвив че не можах да стопля за изпарителя

MaxMeyer написа:Реших да те послушам и отидох и купих една 10 литрова туба с дестилирана вода.Почнах да доливам и обезвъздушавам и побра към 4 литраА преди това казанчето си имаше до половината пълно.След процедурата на два пъти обезвъздушаване с предницата нагоре в баир...Я държах 15 минути с пуснат климатроник и стрелката не мръдна от 12 без 1
![]()
![]()
Междувременно днес по рано поръчах термостат,капачка,датчик,уплътнения... за 100лвИ бях решил да сменя всичко
Смятай в какъв филм щях да се вкарам.Не че психически не си бях в филма особенно след приказките за глава...Мн спекох
Радвам се, че веднъж и аз съм бил полезен, колега.

Никога не го подценявайте това. Трябва да е първото нещо за проверяване, все пак е най-евтино.

А са, за да си седиш още във филма

ПП Следи и за течове, както някой каза. За да е избягала, значи вероятно има пробойна. Или миналия път да не е обезвъздушено като хората. Мойта лично от водната помпа беше протекла, като я смених заспа.

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Ей кви сте съдисти,не ми давате спокойствие
Колко време да я следя и след колко време или километра ако всичко е ок мога да спра да се притеснявам?М/у другото няма ли да се прецакат и лагери ако попадне антифриз в маслото и му се изгубят смазочните качества?Аз писах че съм имал теч на който не обърнах много внимание и от там е изтекъл антифриза...

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
MaxMeyer написа:Ей кви сте съдисти,не ми давате спокойствиеКолко време да я следя и след колко време или километра ако всичко е ок мога да спра да се притеснявам?М/у другото няма ли да се прецакат и лагери ако попадне антифриз в маслото и му се изгубят смазочните качества?Аз писах че съм имал теч на който не обърнах много внимание и от там е изтекъл антифриза...
Правилно -прецакват се лагерите -биелни и основни и то за отрицателно време.100 -на км и е готов окотен мотора.Дори в таблиците на производителите на лагери там където са показани симптомите на различни повреди има и такава позиция ..антифриз в маслото..
А за това което питаш проверявай по често известно време за да си спокоен .Друго не виждам какво може да се прави.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- TheBoss
- Полковника
-
MaxMeyer написа:TheBoss написа:Владо, само не разбрах как направи връзка между филтър и обезвъздушаване?![]()
Какво имаш в предвив че не можах да стопля за изпарителя
Ако е монтиран високо при появата на въздух, то той се задържа там. Обикновено изпарителят е вързан на малкия кръг. Обикновено обръщаш на газ когато колата почне да загрява. Обаче въздухът е вече в малкия кръг и уж всичко е нормално, ама не е.

TheBoss написа:Владо, само не разбрах как направи връзка между филтър и обезвъздушаване?![]()
Май станахме много Владовците ама първото изречение е за мен. Не връзка ами съпоставка с идеята че не ми се струва задължително или препоръчително да се прави обезвъздушаване щом 15000км не е имал проблем и не е отварял системата или идеи да е засмукала въздух и затова не сме го подсетили да направи добро обезвъздушаване( доста по-назад в темата спомена колегата за теч който е имал ). Това ми беше мисълта . А за вероятното задържане на въздух в изпарителя сте абсолютно прави поне доколкото мнгогратно е споменавано щото лично с бензинови мотори не съм имал вземане даване. Успех на всички.