Избирам BMW, защото е сигурен автомобил...
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: Избирам BMW, защото е сигурен автомобил...
BadAngel написа:steeN написа:точно в една друга тема стана въпрос дали трябва да пускаш волана преди катастрофа и бях пуснал едно видео от последната дейтона 500. там пилота си ги беше кръстосал на гърдите. мен това ми изглежда по-правилно (което направи даника), особено ако си в кола с въздушна възглавница ?
кое ти се струва по-правилно? да се хванеш за главата ли? според мен това е грешно, защото по този начин увеличаваш въздействието на инерционите сили над тялото си
пък и възглавницата си е проблем, ако се отвори може да потроши нещо, знаеш, мерят се две педи от волана като сядаш, а когато държиш главата лактите застават по-близо
Това с инерционните сили нещо не го разбрах при ръце,предпазвайки главата ?!

Иначе отварял ли ти се е бега на теб при катстрофа (дано никога и не ти се налага) ? На мен се е отварял и бях без колан - не очаквах ,че ще се отвори...

Ако се интересуваш от Ф1 ,предполагам си забелязал че пилотите имат протектор ,който се поставя на раменете им точно с цел да редуцира претоварванията на главата и врата при евентуален страничен удър. Това в шосейна кола няма как да стане ,разбира се и с вдигането на ръцете се търси подобна цел ... Ето нагледно за какво говоря -->

О, да се хванеш за главата е правилно защото главата е най- лошо ускоряващата се част от тялото хваната за тялото с най- слабите мускули. Та ръцете укрепват главата и пазят врата пт претоварване... До някаква степен разбира се. А като се удрям просто вдигам ръце на 9 и 3 часа. Може би трябва да се хващам за главата ама... Не съм се сещал в такива моменти. Пък и на писта обикновено си със ханс шина та врата е запазен по- добре така или иначе.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
plradev написа:Това с инерционните сили нещо не го разбрах при ръце,предпазвайки главата ?!![]()
Иначе отварял ли ти се е бега на теб при катстрофа (дано никога и не ти се налага) ? На мен се е отварял и бях без колан - не очаквах ,че ще се отвори...![]()
като хванеш главата увеличаваш тежестта на тялото си в горната част
по този начин постигаш по-голямо ускорение при удъра,
когато ръцете са ти кръстосани пред тялото, тяхната тежест попада в зоната, където те държи колана
No bling at the Ring
- plradev
- старши ентусиаст
-
Торса ти е хванат с колан до раменете и там и бронежилетка да си облечеш ,колана го държи
Главата реално е незащитена от претоварване по никакъв начин и ако вникнеш по-дълбоко в предишния ми пост ,че схванеш какъв е смисъла от това да я прикрепиш с ръце.Говорим за шосейни инциденти с нормални автомобили и седалки,нали. За притесненията от чупене на кокали от бега или старнична завеса,мисля ,че ясно се изразих също в горното си мнение ...

plradev написа:Торса ти е хванат с колан до раменете и там и бронежилетка да си облечеш ,колана го държи![]()
идеята на ръцете пред тялото не е да ти пази торса, а да не ти се разхвърчат при удъра
много силно се съмнявам, че при удър ще може човек да си задържи главата така, че да предпази вратните си прешлени
а и е безмислено, нали бега за това се отваря, да ти задържи муцуната

във Ф1 слагат яки, защото нямат бегове
No bling at the Ring
не дей, темата е интересна и според мен си струва да се обсъди
това, че не съм на твоето мнение, не означава че греша
ако трябва да споделям опит имам само 1 по-сериозна катастрофа с около 120, но имах и спирачен път, така че самата колюзия е била примерно със 70-80
спрях в канафката, бях с колан и не съм правил никакви пинизи, седях стегнат като дърво
имах лека болка във врата, но ми нямаше нищо, не съм отварял бегове
това, че не съм на твоето мнение, не означава че греша
ако трябва да споделям опит имам само 1 по-сериозна катастрофа с около 120, но имах и спирачен път, така че самата колюзия е била примерно със 70-80
спрях в канафката, бях с колан и не съм правил никакви пинизи, седях стегнат като дърво
имах лека болка във врата, но ми нямаше нищо, не съм отварял бегове
No bling at the Ring
- plradev
- старши ентусиаст
-
Айде да поставя тогава въпроса по друг начин .. Коментираме случая с клипа ,който е пуснал алх на предишната страница,но променяме малко условията ,а пък ти си прецени. Не караш наскар или рали автомобил с легени и четириточкови колани ,а средностатистически седан само с бег на волана . Изгубваш контрол над колата и се пързаляш 50м с ясната представа,че удара в дувара (идентичен с тоя от клипа-страничен) е неизбежен и имаш достатъчно време да прецениш къде да си сложиш ръцете и какво да жертваш. Щото по принцип време за реакция и оценка на ситуацията няма.Действа се инстиктивно. Та ,вариантите :
Вариант 1: Силно натъртени вратни прешлени , наранена глава след удар в страничната колонка и съхранени ръце ?
Вариант 2: Слабо натъртени вратни прешлени (естествено ,че ръцете не могат да са толкова ефективни като рейсинг яка) ,непокътната глава и наранени ръце от това ,че са се "разхвърчали" и едната се е ударила в колонката вместо главата?
Ти избираш
Вариант 1: Силно натъртени вратни прешлени , наранена глава след удар в страничната колонка и съхранени ръце ?
Вариант 2: Слабо натъртени вратни прешлени (естествено ,че ръцете не могат да са толкова ефективни като рейсинг яка) ,непокътната глава и наранени ръце от това ,че са се "разхвърчали" и едната се е ударила в колонката вместо главата?
Ти избираш

- roshav
- Потребител
-
- Кара: тийнейджърка с M42B18 под полата...
- Мечтае да кара: Е92 М3
- Детайли за колата: Montrealblau Metallic E36 Coupe СА6577КС
Пичове, отклонихме се от основната тема... Истината е, че аз като вляза в 16-годишната си таратайка (Е36-ца) и затворя вратата, съм сигурен, че ако не дай Боже нещо се случи, имам една идея по-голям шанс от тоя във FIAT-а от 2006-та година отсреща
а мацката с децата трябва да дава курбан всяка година на тая дата 

Колата трябва да е немска,
Жената - блондинка,
Ракията - силна, а виното - червено.
Телефонът може и да е Nokia...

Жената - блондинка,

roshav написа:Пичове, отклонихме се от основната тема... Истината е, че аз като вляза в 16-годишната си таратайка (Е36-ца) и затворя вратата, съм сигурен, че ако не дай Боже нещо се случи, имам една идея по-голям шанс от тоя във FIAT-а от 2006-та година отсрещаа мацката с децата трябва да дава курбан всяка година на тая дата
Не бъркаш, ще се размажеш като гъз
http://www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_1997/15.aspx.
http://www.euroncap.com/tests/fiat_bravo_2007/281.aspx
Новите коли колкото и евтина марка да са - са имат по-добра сигурност. Така че ако ще целиш фиати гледай да са по-стари от тебе

Tool - Fear Inoculum
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Emooo написа:roshav написа:Пичове, отклонихме се от основната тема... Истината е, че аз като вляза в 16-годишната си таратайка (Е36-ца) и затворя вратата, съм сигурен, че ако не дай Боже нещо се случи, имам една идея по-голям шанс от тоя във FIAT-а от 2006-та година отсрещаа мацката с децата трябва да дава курбан всяка година на тая дата
Не бъркаш, ще се размажеш като гъз
http://www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_1997/15.aspx.
http://www.euroncap.com/tests/fiat_bravo_2007/281.aspx
Новите коли колкото и евтина марка да са - са имат по-добра сигурност. Така че ако ще целиш фиати гледай да са по-стари от тебе
+1
по добре избягвай въобще да целиш нещо
roshav написа:Пичове, отклонихме се от основната тема... Истината е, че аз като вляза в 16-годишната си таратайка (Е36-ца) и затворя вратата, съм сигурен, че ако не дай Боже нещо се случи, имам една идея по-голям шанс от тоя във FIAT-а от 2006-та година отсрещаа мацката с децата трябва да дава курбан всяка година на тая дата
Предполагам се шегуваш, имаш интересно чувство за хумор, дано не ти се налага да изпробваш колко не надежден е всъщност 16 годишният ти подвижен ковчег

Точно с такива курници като твоя се изтрепа маса народ, а хората от статията просто са имали помощ с висше

Mладо момче си, опичай си акъла ...
THINK POSITIV
- iliyapavlov
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i
- Мечтае да кара: Ролс Ройс
- Детайли за колата: BMW 318i 2000 куб. 2007г.
С моята стара тройка уцелих едно Пежо от /най малките,за 1-2 хил./ лева и моята я бракуваха, за Пежото не знам. Споделям , че БМВ - то си е БМВ и с него се чуствам добре и сигурен /макар, че в един оторизиран сервиз на БМВ ме направиха на глупак и почти ме убедиха, че съм си купил не кола, а боклук/. Карам по правилник и трезвен, защото знам, че всичко е по Божи промисъл, както пише по горе онези от снимките са оцелели благодарение на милост с Више. 

- roshav
- Потребител
-
- Кара: тийнейджърка с M42B18 под полата...
- Мечтае да кара: Е92 М3
- Детайли за колата: Montrealblau Metallic E36 Coupe СА6577КС
Днес пробвах Е36-цата с един бус (сравнително нов, на 1-2 години). Удар отпред вляво - всичко е здраео - освен ламарината, явно и пластмасата държи 

Колата трябва да е немска,
Жената - блондинка,

Жената - блондинка,

Като цяло винаги от BMW са отделяли бая време и за сигурността на автомобила не може да сравняваме другите европейски коли с BMW особено когато и двете коли са на едни години.BMW са винаги една идея напред! 

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3