Въпрос за охладителната система на тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за охладителната система на тдс
Здравейте колеги,въпросът ми към вас е свързан с казанчето за антифриза.Автомобила ми е 525 тдс 99 ,и охлаждащата система е доста капризна както знаете..забелязах 4е между черния капак и бежовото казанче пропуска антифриз,мога ли да отлепя капака на цяло и да го залепя на ново с препоръчано лепило от вас което ще издържи на температурата,или да не рискувам с това и да си закупя друго казанче.Мерси за обърнатото внимание .
Re: Въпрос за охладителната система на тдс
avradjiev написа:Здравейте колеги,въпросът ми към вас е свързан с казанчето за антифриза.Автомобила ми е 525 тдс 99 ,и охлаждащата система е доста капризна както знаете..забелязах 4е между черния капак и бежовото казанче пропуска антифриз,мога ли да отлепя капака на цяло и да го залепя на ново с препоръчано лепило от вас което ще издържи на температурата,или да не рискувам с това и да си закупя друго казанче.Мерси за обърнатото внимание .
За номер 2 и номер 1 от схемата ли говориш http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... sion_tank/ , че аз за друго не се сещам . Капака е капачка и е на резба отвива се ако има нужда отвън на казанчето си личи докъде е охл. течност и при нужда се долива през отвора след отвиването на "капака" . То и двигателя е претенциозен ако не му сменяш маслото . Таз кола ако не е била при истински "доктор" бегай преди да се е стоплило съвсем щото думичката претенциозна ще ти се стори умалителното на зверски-разнебитваща

Става въпрос само за позиция 1,тя е от две части залепена от производителя, не знам от каква полиетиленова сплав е ,но от снадката изпуска въздух и течност ..капачката си е наред
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
А най-вероятно не изпуска от капачката а от малката тръбичка за обратната вода, намираща се в основата на капачката. Ако е от там може да се залепи. Но по-добър вариант е с друго здраво казанче да се смени това.

avradjiev написа:Става въпрос само за позиция 1,тя е от две части залепена от производителя, не знам от каква полиетиленова сплав е ,но от снадката изпуска въздух и течност ..капачката си е наред
Да колега разбрах те , но късно. Наистина ако си сигурен , че мястото на изпускане е точно там където описваш по-добре друго казанче иначе ако искаш да си правиш опити поксипол изпробвано лично пък и ми бе препоръчано , но не в тази снадка . Има обаче нещо по-обезпокоително , причината да пропусне оттам , а тя може да е повишено налягане в системата съсвсем пресен случай с мой познат , същия теч и след смяна на казанче мъркучите твърди кат камък. Бъди по-внимателен и след като си херметизираш охл. система обърни внимание на обезвъздушаване , ниво антифриз и проверявай маркучите ей така за собствено спокойствие.
Сменена е водната помпа и термостата, радиатора е нов ,а на колегата от какво са му се втвърдили тръбите..каква излезе диагнозата
6 мнения
• Страница 1 от 1