Повдигане на задницата.
Модератор: Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Re: Повдигане на задницата.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
мойте ги купувах от елит кар до колкото се сещам пружината беше около 35лв синя на цвят.А за амортисъорите не помня цена.Това дали стават от е36 може и да са на вид същите но гаранция че параметрите им са различни.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Oт Е36 абсолютно НЕ стават !
Няма смисъл да са от Е39, със сигурност са по-скъпи. Никой ли не е сменявал задни амортисьори да даде цена и мнение за марка?
Лесно е да се жертваш за приятел, но е трудно да намериш приятел, за когото да се жертваш!
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Колега, много добре е станало. Поздравления, резултата е повече от задоволителен

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Joro2004 написа:Няма смисъл да са от Е39, със сигурност са по-скъпи. Никой ли не е сменявал задни амортисьори да даде цена и мнение за марка?
У форума има 10000000 е39-ки на части едва ли ще са толкова скъпи

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Преди две седмици правихме на един колега тука- колата му стана "нова"..
Задните амортисьори ги правихме, по 20 лв бройката ги пълнят, като всеки си преценява за тва- аз съм с такива вече втора година и не са мръднали. А на пружините отдолу му нахлузих два гьонови жигулски тампона от по 5 лв и общо му излезна 50 лв. Разликата видимо е доста осезаема, стойката се оправи, а и поведението не пострада, тъй като амортисьорите подлежаха на ремонт и майстора ги направи как си трябва. Та, на фона на по 50 лв за пружина, мисля тея пари за целия ремонт са си доста добре. Колата се ползва за возене, държа да отбележа, че мноо дрифтари дават акъл после, като прочетат че не са купени части от не знам колко хиляди лева. Ако колегата, пуснал темата а и не само той- иска да си направи колата и да се вози, а не му се пръскат луди пари- тва е успешен вариант.
Безаварийни километри на всички колеги.
Задните амортисьори ги правихме, по 20 лв бройката ги пълнят, като всеки си преценява за тва- аз съм с такива вече втора година и не са мръднали. А на пружините отдолу му нахлузих два гьонови жигулски тампона от по 5 лв и общо му излезна 50 лв. Разликата видимо е доста осезаема, стойката се оправи, а и поведението не пострада, тъй като амортисьорите подлежаха на ремонт и майстора ги направи как си трябва. Та, на фона на по 50 лв за пружина, мисля тея пари за целия ремонт са си доста добре. Колата се ползва за возене, държа да отбележа, че мноо дрифтари дават акъл после, като прочетат че не са купени части от не знам колко хиляди лева. Ако колегата, пуснал темата а и не само той- иска да си направи колата и да се вози, а не му се пръскат луди пари- тва е успешен вариант.
Безаварийни километри на всички колеги.

Последна промяна Stoqnov_ на 01 Апр 2012, 19:06, променена общо 1 път
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
oт е32 си сложи много ще се дигне колата!

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
Аз слагах нови пружини, но нямаше резултат. После си купих едни гумени подложки от опел мисля че бяха. Размера е същия като нашите, които са под пружините, само че с 5-6см. по-високи. Струват 5 лв бройката и стават идеално. Тези дето се слагат м/у навивките се болшава работа.
Тоя вариант с пълненето отпада. Няма да пълня амортесьори на 20год. Исках просто някой да ме ориентира в цените ама като гледам няма кой. Ще трябва пак да откривам топлата вода. Но ме учуди това, че е нямало разлика с нови пружини. Странно. Ще сложа и подложки ако трябва. Но ще сменя всичко. Ако някой е купувал нови части нека сподели откъде, марки, цени.
Лесно е да се жертваш за приятел, но е трудно да намериш приятел, за когото да се жертваш!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
със нови пружини и амортисъори си има доста голяма разлика.Има и усилен вариант на тия задните пружини така че не виждам каква топла вода трябва да откриваш.Правено е многократно и колегите споделиха че се вдига а и аз също съм ги сменял поради тази причина и разликата е огромна.Е все пак зависи и колко е бела паднала надолу преди смяната.Аз купувам само от елиткар за другите не знам.
поздрави
поздрави
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
Пружините ги купувах за по 65 кинта парчето, с намаление ги взимам. Може и моите да не са били за смяна, но при мен ефект нямаше. Сега оригиналните са на възстановителни процедури и като умрат тея, ще си ги сложа обратно. От тампоните съм много доволен. Преди с двама по 120кг отзад гумата се скриваше, а сега е на ръба на калника.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Тя мойта преди да ги сменя без двама х 120кг се скриваше гумата.Отзад беше кат немска овчарка 

- ivanofff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136к.с.
D_U_D_E_ написа:Аз слагах нови пружини, но нямаше резултат. После си купих едни гумени подложки от опел мисля че бяха. Размера е същия като нашите, които са под пружините, само че с 5-6см. по-високи. Струват 5 лв бройката и стават идеално. Тези дето се слагат м/у навивките се болшава работа.
Това е истината проверено и е за 20 минути работа,Който иска да му се вдигне колата с по-малко от 5-6 см. при стругар да ги намали малко и готово!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Joro2004 написа:Тоя вариант с пълненето отпада. Няма да пълня амортесьори на 20год. Исках просто някой да ме ориентира в цените ама като гледам няма кой. Ще трябва пак да откривам топлата вода. Но ме учуди това, че е нямало разлика с нови пружини. Странно. Ще сложа и подложки ако трябва. Но ще сменя всичко. Ако някой е купувал нови части нека сподели откъде, марки, цени.
Колега, аз мога да ти кажа цена за кони спорт и ейбах пружини - 1700лв за комплект 4 бр и от двете.
Не слушай какво ти говорят, че нямало разлика ново/старо. Какви ли не щуротии съм чел тук

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3