Запушва..

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Bmw e46 м3
Мечтае да кара: BMW е92 м3

Запушва..

Мнение от Асен Юруков » 29 Мар 2012, 18:41

Колеги , бензинка ми е колата , наскоро и сменях филтри , масло всичко... Обаче не смених горивния филтър . Като дам газ някъде запушва и веднага тогава се истрелва .. А преди когато дам газ директно си набираше без да запушва.. Попринцип и сипвам малко по 5-10 лева .. и някой път я карам и на дъно .. къде може да запушва , казаха ми че може да е горивния филтър да си сменя .. какви пари ще ми излезе тоя филтър?
Може също да е и катализатора защото гледам аспуха бая се е зачернил .. а преди месеци от аспуха изкарах влакна много черни изгорели.. трябва да си я закарам на майстор.. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d Sport '04
Мечтае да кара: 14 етажна панелка

Re: Запушва..

Мнение от aqa_boy » 30 Мар 2012, 0:43

Асен Юруков написа:Колеги , бензинка ми е колата , наскоро и сменях филтри , масло всичко... Обаче не смених горивния филтър . Като дам газ някъде запушва и веднага тогава се истрелва .. А преди когато дам газ директно си набираше без да запушва.. Попринцип и сипвам малко по 5-10 лева .. и някой път я карам и на дъно .. къде може да запушва , казаха ми че може да е горивния филтър да си сменя .. какви пари ще ми излезе тоя филтър?
Може също да е и катализатора защото гледам аспуха бая се е зачернил .. а преди месеци от аспуха изкарах влакна много черни изгорели.. трябва да си я закарам на майстор.. :bchug:

До колкото съм чел, и бензинките се замислят при ускорение при неизправен дебитомер.
Пробвай да го почистиш - супер лесно е и може да получиш "уау" ефекта.
От гъзария се умира!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Запушва..

Мнение от frizzante » 30 Мар 2012, 7:35

Сигурно имаш проблем с дебитомера, една диагностика ще ти покаже по-ясна картинка. Може с чистене да минеш, може с подмяна. Иначе колега замисли се как си подържаш колицата...меко казано несериозно ми се вижда да караш бмв и да си притеснен от цената на горивния филтър! Малко пари навреме може да ти спестят доста по-големи главоболия след време!
Последна промяна frizzante на 30 Мар 2012, 9:11, променена общо 1 път
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Мнение от landolin » 30 Мар 2012, 9:04

Да беше поне казал какъв ти е двигателя, че бензинки колкото искаш.

Това "запушване" може да е от хиляди неща - дебитомер, датчици на разпределителни валове, ламбда сонда/сонди, ДИСА клапа и т.н, така че прежали 20-30лв и ходи на диагностика, да не говорим че и тук във форума има доста колеги занимаващи се професионално с диагностика.

При мен колата имаше подобно поведение единия път при повреден датчик на изпускателния разпределителен вал, втори път при повредена ДИСА клапа, и сега за трети път от повреден датчик на всмукателния разпределителен вал, така че в твоя случай никой тук не може да ти каже точно какво ти е :dunno:

Ако продължаваш да караш на изпарения се приготви да сменяш скоро бензинова помпа - имай в предвид, че единственото охлаждане на помпата е от бензина и като караш с няколко литра в резервоара я натоварваш на максимум.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 02 Апр 2012, 20:00

Айде да е дебитомера :lol: читава диагностика и си 6 :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d Sport '04
Мечтае да кара: 14 етажна панелка

Мнение от aqa_boy » 02 Апр 2012, 20:49

S7 написа:Айде да е дебитомера :lol: читава диагностика и си 6 :yes:

За пореден път се убеждавам, че една наистина читава диагностика може да спести мнооооогоооо главоболия :yes:
От гъзария се умира!

Назад към E46