Спирачна течност- въпрос при смяната..?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Спирачна течност- въпрос при смяната..?
Момчета, имам едно питане: при смяна на спирачната течност, помпата на съединителя задължително ли трябва да се обезвъздуши( влиза ли и там въздух)? Ако се източва течността и от помпата на съеднителя ми е ясно, че трябва да се обезвъздуши и там, но ако не пипам нищо там при смяната как стоят нещата? Четох из форума обаче точен отговор не намерих.........
Re: Спирачна течност- въпрос при смяната..?
Една и съща тема за 12 минута различен юзър в различни подфоруми. Ако нямаш намеса по тази магистрала не пипаш нищо по нея . Ама що сменяш спирачна течност , ако се казваше течност за съединител дали щеше да смениш само неговата и тая за спирачната система да не я пипаш . Няма разлика "смуче" влага еднакво тъй че въпроса е малко ..... все пак течността е в един скачен съд . Успех .
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колегата пита дали като долее в главното казанче, да слезе под колата и да изпусне старата спирачна течност да изтече от работния цилиндър на съединителя.
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Еми ще трябва да източи и тази от съединителя, ако иска всичко да е както трябва - може и без канал, само на крик, свалена гума и с малко залягане под колата.
При мен течността от съединителя беше същата мътилка като от спирачните апарати (една идея по светла) така, че е по добре да се смени.
При мен течността от съединителя беше същата мътилка като от спирачните апарати (една идея по светла) така, че е по добре да се смени.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Ок пичове, мерси за отговорите! То малко глупава тема се получи, ама понеже не съм сменял досега сп. течност на кола с хидравличен съединител, реших да питам да знам каква е хавата.
А относно това, че е добре и на съединителя да се смени- напълно съгласен, кой знае каква мътилка е, 4г не е сменяна тая течност......... 

5 мнения
• Страница 1 от 1