Реални километри

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Re: Реални километри

Мнение от stilko » 28 Мар 2012, 13:02

iv4o9999 написа:за мен километрите не са никаква база за заключение, мн е важно как е карана и как е поддържана, една кола е скапва стоенето на едно място, лошата поддръжка с некачествени консумативи и гарнитурата между волана и седалката. Проблема е че не знаеш на какво ще се натъкнеш и какво от изброените ще е било фактор точно при тази кола. За волани педали и скоростни лостове веднага давам пример - човек който кара колата нормално качва се не пуши вътре, пази я най-общо - 200 000 волана е като нов, скоростите също, пепелника нее ползван, обратното немърлив с мръсни ръце, пушещ кара с кални крака, най-общо кара я като служебна- колата на 100 000 е за нов салон, волан, топка на скороастите, пепелника е пробит от цигари.

А как изглежда кола на 700 000км или на 1 200 000км? Вчера закачах колата на един колега (530d Е60 2005г) от Германия с 183 000км на таблото. Сменили и салона, волана, педалите, скоростния лост и даже лайсните на праговете. На вид и ги даваш километрите, но реално е на 700 000км. И това не е единствената близо милионка, а има и по над милион.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 28 Мар 2012, 13:29

stilko написа:
iv4o9999 написа:за мен километрите не са никаква база за заключение, мн е важно как е карана и как е поддържана, една кола е скапва стоенето на едно място, лошата поддръжка с некачествени консумативи и гарнитурата между волана и седалката. Проблема е че не знаеш на какво ще се натъкнеш и какво от изброените ще е било фактор точно при тази кола. За волани педали и скоростни лостове веднага давам пример - човек който кара колата нормално качва се не пуши вътре, пази я най-общо - 200 000 волана е като нов, скоростите също, пепелника нее ползван, обратното немърлив с мръсни ръце, пушещ кара с кални крака, най-общо кара я като служебна- колата на 100 000 е за нов салон, волан, топка на скороастите, пепелника е пробит от цигари.

А как изглежда кола на 700 000км или на 1 200 000км? Вчера закачах колата на един колега (530d Е60 2005г) от Германия с 183 000км на таблото. Сменили и салона, волана, педалите, скоростния лост и даже лайсните на праговете. На вид и ги даваш километрите, но реално е на 700 000км. И това не е единствената близо милионка, а има и по над милион.

Точно за това говоря, километрите не са фактор при качествена поддръжка говоря разбира се за техническа изправност, относно волана, моята е на 200 и единствено долу където е ръба и се снаждат кожите на волана е леко протрито, скоростния лост е в същото състояние, по принцип волана е направен добре и съм виждал сравнително изхабен и меко казано съсипан на почти "нови" горублянски 3ки на по 120-150 , и тук идва въпроса бе как на горубляне и в дупница масово са на по 145 хил . :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 28 Мар 2012, 13:40

iv4o9999 написа:
stilko написа:

Точно за това говоря, километрите не са фактор при качествена поддръжка говоря разбира се за техническа изправност, относно волана, моята е на 200 и единствено долу където е ръба и се снаждат кожите на волана е леко протрито, скоростния лост е в същото състояние, по принцип волана е направен добре и съм виждал сравнително изхабен и меко казано съсипан на почти "нови" горублянски 3ки на по 120-150 , и тук идва въпроса бе как на горубляне и в дупница масово са на по 145 хил . :mhihi: :mhihi:

Твоята е на 200 000км с какъв волан е?И няма грам протрито?И не е сменян волана?Защото и моята е на 200к но волана си е като кола на 200к - пак казвам ,извън градско е едно ,градско е друго :yes: волан,седалки,таван не са особен фактор - всичко се сменя :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 28 Мар 2012, 14:01

Gqbriel написа:Твоята е на 200 000км с какъв волан е?И няма грам протрито?И не е сменян волана?Защото и моята е на 200к но волана си е като кола на 200к - пак казвам ,извън градско е едно ,градско е друго :yes: волан,седалки,таван не са особен фактор - всичко се сменя :yes:

Това за някои хора е единствения и сигурен начин да се разбере дали е на реални км колата.
Моя тъст като гледа коли в mobile.bg и като каже "глей го тоя волан колко е грапав, тая кола е перфектна, чистак нова е", а тя е на 15 години....и аз си мълча, щото колкото и да му обеснявам, той не приема нищо друго.
Има хора, които си купуват кола само гледайки външния и вид и като е лъскачка, значи е перфектна.
Постоянно моя тъст ме кара да му намирам някакви аудита 80 от Германия и аз все му казвам, че като намера някоя, няма как да я докарам, щото ще и хвръкнат гумите за тия 2000км път, а той ми отговаря "абе няма бе, гледай я тая, тя е лъскач от всякъде".....
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 28 Мар 2012, 14:34

То волана и протриването зависи и от климата. Примерно кола от Италия на 200 000км е задължително с протрит волан и скоростен лост. А ми е идвала и кола от Англия на 240 000 мили и вътре беше като от магазина. С оригинален волан, грапав, нетапициран. Кожения салон и той без забележка. Скоростния лост и той лъскач. А километрите са двапати повече от на италиянката. Та това как се протрива кожата за мен не е показател. Всичко цпоред мен зависи от поддръжката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306

Мнение от prel » 28 Мар 2012, 16:36

На моята кола съм сменял лайт модула, което оправи проблемите със стоповете, които имах, но се появи друго нещо - малка червена точица на дисплея на таблото, който показва километрите на колата. Тази точка се показва, когато има разминаване в записаните километри в различните модули на колата. Това и най-лесният начин да разбереш, ако има нещо нередно, но предполагам, че по-умелите "авто-хакери" могат това да го скрият.
Предполагам, че някой ден, ако реша да продавам колата това ще ми създаде леко неудобство пред евентуалните купувачи :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 28 Мар 2012, 16:38

prel написа:На моята кола съм сменял лайт модула, което оправи проблемите със стоповете, които имах, но се появи друго нещо - малка червена точица на дисплея на таблото, който показва километрите на колата. Тази точка се показва, когато има разминаване в записаните километри в различните модули на колата. Това и най-лесният начин да разбереш, ако има нещо нередно, но предполагам, че по-умелите "авто-хакери" могат това да го скрият.
Предполагам, че някой ден, ако реша да продавам колата това ще ми създаде леко неудобство пред евентуалните купувачи :)

Туй е поправимо - :yes: и не говорим за подобни неща при теб се е наложило,но си дал пари за добро и си го оправил
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 28 Мар 2012, 16:53

разбира се няма как да като чисто нов, работата е че почти няма забележки освен това което изброих, интересното е че кожата е мн запазена, но пластмасата(влана е със сцепен лъч) от долу е позадрана, моята логика е следната колата е карана от жена според мен, драскотините са от нокти а както се сещате женските ръце постоянно се мажат с кремове и т.н. от кадето може и волана да сее запазил, освен това колата е карана в германия. Абе най общо казано трябва една снимка да му хакна и да ти покажа или пък да се видим да ти го покажа колега. :yes:

Разбира се колата е минала през сервиз на бмв в германия поне от там я взех и може да са я пудри ли но волана съм почти обеден че не е сменян

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Мар 2012, 17:07

Напълно е възможно колега .Виждал съм кола на 4 години и 210 000 км вътре беше кукла и с перфектно вървене без забележки въпреки че я докараха от Италия.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 28 Мар 2012, 20:59

Jordana написа:Напълно е възможно колега .Виждал съм кола на 4 години и 210 000 км вътре беше кукла и с перфектно вървене без забележки въпреки че я докараха от Италия.

200-300 000км не са нищо за поддържан автомобил!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 28 Мар 2012, 23:34

Моята кола си я докарах от Германия преди няколко месеца. Беше на 180 000км, сега вече е на 200 000км. Който не вярва, че няма дори и захабено по кожата на волана или където и да било, мога да покажа. Няма дори леко захабено по копчетата на волана :) Сигурен съм, че нищо не е сменяно :yes:
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 29 Мар 2012, 10:27

Ма май никой не видя аз какво ви написах - говоря за Е60ка в перфектно състояние на 650 000+ км, вие тука ми говорите за някви си 200-300к км, че тя тамън е разработена бе :mhihi:, такива си минават за "УНИКАТ" на Горубляне от раз :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 29 Мар 2012, 16:40

BiTurbo написа:Ма май никой не видя аз какво ви написах - говоря за Е60ка в перфектно състояние на 650 000+ км, вие тука ми говорите за някви си 200-300к км, че тя тамън е разработена бе :mhihi:, такива си минават за "УНИКАТ" на Горубляне от раз :mhihi:

Така е :yes: над милиона са КАТО НОВА :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Мар 2012, 20:02

Баси той двигателя и не е изстивал откак е излязла от магазина.И после новите БМВта били калпави и ги правили от ефтини материали :lalala: :lalala: :lalala: :lalala: :lalala:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 29 Мар 2012, 20:17

Айде стига толкова...

Предишна

Назад към E46