Имат ли фабрична звукова аларма 318?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Имат ли фабрична звукова аларма 318?

Мнение от Демирев » 28 Мар 2012, 12:32

Има ли фабрична звукова аларма Е46 преди фейса и може ли да се мине пред застрахователя с дистанционното централно от ключа?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 328ci e46
Мечтае да кара: X5

Re: Имат ли фабрична звукова аларма 318?

Мнение от relogin » 28 Мар 2012, 12:58

Колега само ако се пусне с бмв скенер да светят мигачите имаш възможност да минеш поне при мен така се случи,а иначе зависи как е поръчана с аларма или без.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 28 Мар 2012, 13:19

Присветват мигачите отпред като цъкна бутона на ключа - ама звук няма...поне все още не съм го чул :lol:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 328ci e46
Мечтае да кара: X5

Мнение от relogin » 28 Мар 2012, 13:36

Най-вероятно ще минеш пробвай ако не ще те върнат и ще ти пишат без аларма докато не я оправиш :) при мен точно тогава и не светеха. Пуснах я и ония прицъка два пати и вика,а добре пуснали сте е и гас,но всичко е късмет. Отгоре на тавана посредата имаш ли една квадратна кутийка иначе?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 28 Мар 2012, 13:59

на мен в ДЗИ ми казаха, че може и без допълнителна аларма, и че имобилайзера в ключа е достатъчен ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d Sport '04
Мечтае да кара: 14 етажна панелка

Мнение от aqa_boy » 28 Мар 2012, 14:21

Аз единствено чувам алармата ако заключа колата с дистанционното (дето си е в ключа) и след това със самия ключ отключа шофьорската врата(другите нямат ключалки, ама предполагам го знаете :mhihi: ) - тогава чак започва да пищи.
Със заводска аларма съм т.е. имам червения диод на огледалото за задно виждане и кутията на тавана - до колкото знам диода под огледалото е един от признаците за заводска аларма - ако го нямаш, значи фабрично имаш само централно заключване
Това дали имаш аларма не зависи от това дали си с 318, защото има и 320ки само с централно.
От гъзария се умира!

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 28 Мар 2012, 15:16

Е аз тоя диод го имам, но нямам фабрична аларма...

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 28 Мар 2012, 16:56

Фабричната аларма може и софтуерно да е деактивирана. Нали в Германия са забранени и на моята не работеше. При заключване премигваха веднъж мигачите червеният диод започваше да мига. При отключване само светваха плафоните. След като я активираха през ГМ модула мигачите премигват два пъти при отключване, а и си пищи при отключване от ключалката и при движение вътре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 28 Мар 2012, 17:12

rve написа:Фабричната аларма може и софтуерно да е деактивирана. Нали в Германия са забранени и на моята не работеше. При заключване премигваха веднъж мигачите червеният диод започваше да мига. При отключване само светваха плафоните. След като я активираха през ГМ модула мигачите премигват два пъти при отключване, а и си пищи при отключване от ключалката и при движение вътре.
Последна промяна julkata1 на 23 Окт 2012, 19:05, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 28 Мар 2012, 18:12

Сега ще ме карате да ходя до гаража :mhihi:

Едит: Ходих до гаража, но май нищо нямам :mhihi: Колегата Dimitroff може да внесе малко яснота, защото той активира...каквото и да имам :mhihi:
Последна промяна Phil на 28 Мар 2012, 18:22, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 28 Мар 2012, 18:16

rve написа:Фабричната аларма може и софтуерно да е деактивирана. Нали в Германия са забранени и на моята не работеше. При заключване премигваха веднъж мигачите червеният диод започваше да мига. При отключване само светваха плафоните. След като я активираха през ГМ модула мигачите премигват два пъти при отключване, а и си пищи при отключване от ключалката и при движение вътре.

Добре - ако не изпюулка пред застрахователите ще мине ли номера че нещо е паднала батерията и затова няма звук само мига :lol: :lol: :lol: :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 28 Мар 2012, 18:51

Демирев написа:

Добре - ако не изпюулка пред застрахователите ще мине ли номера че нещо е паднала батерията и затова няма звук само мига :lol: :lol: :lol: :lol:

При мен не стана. Искаха да чуят да пищи. Понеже не исках да ми разглобяват разни неща по колата, ми сложиха някаква само на + и - на акумулатора колкото да писне, защото иначе каското не важи при кражба :) Успех
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 28 Мар 2012, 20:51

Всички Е46 имат фабрична аларма, просто при някои не е активирана и липсват някои датчици и/или сирената!

Пичове, ако проблемът Ви е само в това, че трябва нещо да пищи пред застрахователите, вземете си една сирена от Е46 и Е39 на части за 10-15 лв. (съвместими са на 100%). Аз съм със сирена от Е39, само стойката е различна, че на някои Е39 е в задния подкалник, как да е... Прекарвате 3 кабела от сирената до главния модул, прекодирате главния модул да пищи и сте 6+.

Проверете ми темата в DIY за поставяне на фабрична аларма. Там има снимки и инструкции кое как да стане. Успех! :yes:

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 28 Мар 2012, 21:39

julkata1 написа: Колега може ли да споделиш как става това активиране ? Мойта аларма реагира при заключване и отключване по същия начин.

Правиха ми го в Дарукар и стана за нула време. Предполагам, че го правят през диагностичен софтуер като DIS например.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 29 Мар 2012, 11:44

Демирев написа:

При мен нямаше проблем :dunno: Явно зависи от застрахователя :yes:
Изображение

Следваща

Назад към E46