Спирачна течност- въпрос при смяната..?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Спирачна течност- въпрос при смяната..?

Мнение от dbanchev » 28 Мар 2012, 22:18

Момчета, имам едно питане: при смяна на спирачната течност, помпата на съединителя задължително ли трябва да се обезвъздуши( влиза ли и там въздух)? Ако се източва течността и от помпата на съеднителя ми е ясно, че трябва да се обезвъздуши и там, но ако не пипам нищо там при смяната как стоят нещата? Четох из форума обаче точен отговор не намерих.........

старши ентусиаст
Аватар

Re: Спирачна течност- въпрос при смяната..?

Мнение от vladobate » 29 Мар 2012, 0:22

Една и съща тема за 12 минута различен юзър в различни подфоруми. Ако нямаш намеса по тази магистрала не пипаш нищо по нея . Ама що сменяш спирачна течност , ако се казваше течност за съединител дали щеше да смениш само неговата и тая за спирачната система да не я пипаш . Няма разлика "смуче" влага еднакво тъй че въпроса е малко ..... все пак течността е в един скачен съд . Успех .

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 29 Мар 2012, 1:19

Колегата пита дали като долее в главното казанче, да слезе под колата и да изпусне старата спирачна течност да изтече от работния цилиндър на съединителя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Мнение от landolin » 29 Мар 2012, 17:24

Еми ще трябва да източи и тази от съединителя, ако иска всичко да е както трябва - може и без канал, само на крик, свалена гума и с малко залягане под колата.

При мен течността от съединителя беше същата мътилка като от спирачните апарати (една идея по светла) така, че е по добре да се смени.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 29 Мар 2012, 17:38

Ок пичове, мерси за отговорите! То малко глупава тема се получи, ама понеже не съм сменял досега сп. течност на кола с хидравличен съединител, реших да питам да знам каква е хавата. :) А относно това, че е добре и на съединителя да се смени- напълно съгласен, кой знае каква мътилка е, 4г не е сменяна тая течност......... :mhihi:

Назад към E39