Помощ за кора от ПДЧ
Модератор: Icco
13 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ за кора от ПДЧ
Здравейте,
Ще си слагам елписите /DLS960/ в компакт-а.
Искам да попитам за съвет как ще стане най-лесно очертаването и рязането на кората . Искам да стане като тук:

Само че кората и подложките на които се подпира да са една плоскост, която да закрепя за шасито. Искам така, защото пластмасите се клатят доста, а талашита си е тежък, говорителите също и усилвателя евентуално. Багажника не го ползвам, ако товаря нещо ще е през дупката която остане или през задните седалки /или на баща ми в комби-то/.
Върти ми се из главата една идея..: Затварям багажника, влизам в колата и меря най-крайните размери които остават.. да се получи правоъгълник. След това налагам оригиналната кора + подложките за груба представа. После режа и почвам да отнемам от материала докато не пасне.
Ако имате по-добри предложение, моля споделете.
Най-добре ще е схема в мащаб /поглед отгоре/, да я разпечатам в нужния размер и да наложа в/у пдч-то, но се съмнявам че някъде има такава.
Ще си слагам елписите /DLS960/ в компакт-а.
Искам да попитам за съвет как ще стане най-лесно очертаването и рязането на кората . Искам да стане като тук:

Само че кората и подложките на които се подпира да са една плоскост, която да закрепя за шасито. Искам така, защото пластмасите се клатят доста, а талашита си е тежък, говорителите също и усилвателя евентуално. Багажника не го ползвам, ако товаря нещо ще е през дупката която остане или през задните седалки /или на баща ми в комби-то/.
Върти ми се из главата една идея..: Затварям багажника, влизам в колата и меря най-крайните размери които остават.. да се получи правоъгълник. След това налагам оригиналната кора + подложките за груба представа. После режа и почвам да отнемам от материала докато не пасне.
Ако имате по-добри предложение, моля споделете.
Най-добре ще е схема в мащаб /поглед отгоре/, да я разпечатам в нужния размер и да наложа в/у пдч-то, но се съмнявам че някъде има такава.
Re: Помощ за кора от ПДЧ
Направи го по твоя начин, както ти се струва, че ще стане най-точно. Използвай шперплат вместо пдч.
Ако имаш обаче суб както на снимката, подхода е друг.
Ако имаш обаче суб както на снимката, подхода е друг.
Само елипсите ще бъдат. Дори се чудя дали да слагам и усилвател.
По същия начин ги бях монтирал в браво-то ми и бях много доволен, макар че кората не беше много добре уплътнена.
По същия начин ги бях монтирал в браво-то ми и бях много доволен, макар че кората не беше много добре уплътнена.
Добре изглежда. Хубаво си я оребрил, а ако искаш да е "баш" може да преместиш профилите по-близо до говорителите. Защо ПДЧ? Шперплата е почти незначително по-скъп, но свири в пъти по-добре.
Увери се, че няма да подскача. Може да измислиш някакъв анти-подскачащ механизъм (по някакъв начин да я затегнеш към автомобила). Това е особено важно.
Кажи как свири.
Приятно слушане!
Увери се, че няма да подскача. Може да измислиш някакъв анти-подскачащ механизъм (по някакъв начин да я затегнеш към автомобила). Това е особено важно.
Кажи как свири.
Приятно слушане!
И аз мислех да са по-близо, но накрая така реших. Откъм седалката няма мърдане, а откъм вратата идва прекалено плътно (,за да подскача), но все пак мисля да завия по един винт 3мм през подложката на кората (има си дупки).
За свиренето.. много доволен, по-сполучливо ми се получи от фиат-а. Баса е много стегнат, бърз и има много добра ударност. Дори и без усилвател мощността е достатъчна /2х12W измерих на елипсите/ със старото SONY, но все пак мисля да сложа един DLS 2x60W.
За свиренето.. много доволен, по-сполучливо ми се получи от фиат-а. Баса е много стегнат, бърз и има много добра ударност. Дори и без усилвател мощността е достатъчна /2х12W измерих на елипсите/ със старото SONY, но все пак мисля да сложа един DLS 2x60W.
Понеже много рядко се среща някой да си направи толкова грамотно кората, и понеже не е особено трудно, според мен твоето е за пример!
В този ред на мисли, би ли споделил пред всички фенове на "туби" в багажниците, така като слушаш според теб усеща ли се нужда от повече бас (като ниво, равномерност, долна граница), за да добавиш суб?
В този ред на мисли, би ли споделил пред всички фенове на "туби" в багажниците, така като слушаш според теб усеща ли се нужда от повече бас (като ниво, равномерност, долна граница), за да добавиш суб?
Онзи ден пътувах до Търново и мога да кажа, че сериозно се замислям дали да взимам усилвател. Мощността наистина идва предостатъчна, баса дори и без да ръчкам еквалайзера идва в повече. Ниските слизат доволно ниско. Може и в мен да е проблема, но при продължително слушане ме боли глава
Не обичам да се хваля, но все пак ще си изкажа мнението.. слушал съм какви ли не туби с усилватели "по 200W, по 500W" и твърдя, че елипсите звучат по-линейно. Също искам да кажа, че от елипси до елипси има голяма разлика
.
Занимавам се с аудио и знам как звучи 1W в добре сметната и конструирана кутия с качествен говорител.
Поздрави!

Занимавам се с аудио и знам как звучи 1W в добре сметната и конструирана кутия с качествен говорител.
Поздрави!
Красавеца вече е при мен 
Прокарах плюса до багажника и довечера ще монтирам.
CD-то ми няма RCA изходи, та ще ползвам High Input за сега. Гледам, че DLS палят при подаване на сигнал на High Input, без да е свързан плюс на "REM", ама май ще има пукане при гасене, доколкото разбрах от документацията.
Ако все пак реша да вържа и "REM" от къде мога да взема +12V /предполагам не трябва да е силов кабела/, когато включа CD-то и усилвателя да включва или в краен случай когато дам контакт?

Прокарах плюса до багажника и довечера ще монтирам.
CD-то ми няма RCA изходи, та ще ползвам High Input за сега. Гледам, че DLS палят при подаване на сигнал на High Input, без да е свързан плюс на "REM", ама май ще има пукане при гасене, доколкото разбрах от документацията.
Ако все пак реша да вържа и "REM" от къде мога да взема +12V /предполагам не трябва да е силов кабела/, когато включа CD-то и усилвателя да включва или в краен случай когато дам контакт?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна amxcs на 29 Мар 2012, 12:26, променена общо 1 път
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Не ти трябва дебел кабел . На това сони няма ли REM или Аnt/Antenna изход ? В повечето случай кабела е син.
Поздравления за кората много добре е станала
Поздравления за кората много добре е станала

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
Има. В багажника е бял кабел. Свързах и заспа
Всичко е готово. Утре ще кача още някоя снимка как изглежда в колата.

Всичко е готово. Утре ще кача още някоя снимка как изглежда в колата.
- lagunaracer
- Потребител
-
Колега, а с какво облицова кората ? 

13 мнения
• Страница 1 от 1