Не мога да запаля дизела

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46, 330D, 2002
Мечтае да кара: по хубави пътища.

Не мога да запаля дизела

Мнение от shao » 27 Мар 2012, 8:23

Вчера взех Е46 320D 2004. Сипах й догоре от най-скъпият дизел. Карах из София 20км. Тази сутрин не мога да запаля. Трябва ли да подгравям двигателя (уж вече е пролет)?
Интересното е, че започна да ми свети предупреждението за двигател на светлинното табло. Някакви идеи имате ли как мога да я подкарам към сервиз поне?
Последна промяна shao на 01 Май 2012, 20:19, променена общо 1 път

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Не мога да запаля дизелът

Мнение от Dimitroff » 27 Мар 2012, 9:19

Започни с диагностика.
Помпа за високо налягане, подкачаща помпа, клапан на рейла, датчик на рейла, реле...това е само част от възможните причини да не пали колата...не те съветвам да играеш на проба-грешка с части за по 300-400 лева (единствено реленцето е 15-20 лева) :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 27 Мар 2012, 9:23

shao написа:Вчера взех Е46 320D 2004. Сипах й догоре от най-скъпият дизел. Карах из София 20км. Тази сутрин не мога да запаля. Трябва ли да подгравям двигателя (уж вече е пролет)?
Интересното е, че започна да ми свети предупреждението за двигател на светлинното табло. Някакви идеи имате ли как мога да я подкарам към сервиз поне?

Колега, напиши от къде си и помоли някай градски да ти направи диагностика ДИС. Иначе трябва боб да хвърляме. Може да са 10-тки неща. Примерно имобилайзер, подкачваща помпа и т.н.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 27 Мар 2012, 9:23

Dimitroff написа:Започни с диагностика.
Помпа за високо налягане, подкачаща помпа, клапан на рейла, датчик на рейла, реле...това е само част от възможните причини да не пали колата...не те съветвам да играеш на проба-грешка с части за по 300-400 лева (единствено реленцето е 15-20 лева) :lol:

:yes: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shao » 27 Мар 2012, 9:35

Благодаря ви за светкавичните отговори! Ще й направя диагностика. За съжаление нямам приятел сервизджия, а в днешно време да ходиш при непознати да ти правят колата си е самоубийствено...

Може ли да ми препоръчате все пак сервиз, в който ще могат да направят нужната диагностика и евентуално ремонт без да ме удрят скрито (с измислени проблеми, или приватизирани оригинални части)?

За КаморАуто и ДаруКар чух че трябва да се запиша за час след 2 седмици. Няма ли възможност за нещо по-спешно?

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 27 Мар 2012, 20:53

Кажи в кой квартал е колата и ако имам възможност мога да отскоча утре :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shao » 27 Мар 2012, 21:15

Мерси, един приятел от форума дойде и я оправи. Нямаше й нищо особено, просто трябваше да се подгрее малко повече. Уж вчера й сипах най-скъпият дизел и вече не е толкова студено, ама явно сутринта пак си иска сериозна подгрявка.

Интересно в случая беше, че приятелят ми каза, че колата е на 698 000км :shock: или поне толкова показа бордовия компютър при завъртане на ключа до подаване на електричество и някаква комбинация на бутона за зачистване на километрите. Чак ми се прииска да изчагъртам черната боя и да видя дали няма жълта отдолу :D

Ужас, ужас ... 700 000 км ...

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 27 Мар 2012, 22:00

Твоят приятел...грам не разбира от Е46 явно :lol:

Колата няма нужда от подгряване при настоящите температури, колега, а това, което той е гледал ... няма нищо общо с километража :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shao » 27 Мар 2012, 22:26

Е то не беше точно 698 000 (не е код на страната), беше 698 713 или нещо такова. Или според теб това пак не са реалните километри.
А за подгряването - утре сутринта ще пробвам с по-дълго подгряване (10секунди) ако не запали, значи действително не е в подгряването проблемът.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 27 Мар 2012, 22:28

shao написа:Мерси, един приятел от форума дойде и я оправи. Нямаше й нищо особено, просто трябваше да се подгрее малко повече. Уж вчера й сипах най-скъпият дизел и вече не е толкова студено, ама явно сутринта пак си иска сериозна подгрявка.

Интересно в случая беше, че приятелят ми каза, че колата е на 698 000км :shock: или поне толкова показа бордовия компютър при завъртане на ключа до подаване на електричество и някаква комбинация на бутона за зачистване на километрите. Чак ми се прииска да изчагъртам черната боя и да видя дали няма жълта отдолу :D

Ужас, ужас ... 700 000 км ...

Даже не мога да повярвам,че е улучил мястото за ключа да я запали :)
Колата явно има някакъв проблем и по-добре се разбери с Dimitroff да я прочете за по-сигурно. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shao » 27 Мар 2012, 22:33

Уф, поразрових се за този тест с ключа на контакт и занюляване на таблото. Това наистина не са били километри :D
Уф, поне за това ми олекна. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 27 Мар 2012, 22:38

:mhihi: :mhihi: :mhihi: това това 698### е код, а не са километри и вземи си закарай колата на ход щом вече върви до някой, който ще ти направи диагностика, за да ти каже каква е реалната причина за трудното палене. Може и нищо да й няма, но една диагностика не е излишна!!! Щом е запалила, значи няма да е нещо сериозно вероятно и за твое спокойствие я диагностицирай. Подгряване е необходимо само до момента на изгасване на лампата за подгряване. Възможно е да са ти изгоряли всички или повечето подгревни свещи, може и релето на свещите да е сдало багажа, просто трябва да се погледне от човек с компютър и знаещ кво гледа. Колкото до километрите - тази кола пази информация за километрите в няколко електронни модула и действително единият от тях е таблото, но това са тези, които виждаш нормално по време на каране, другото са кодове от скритите функции и ако се поразровиш из важните теми на форума, ще разбереш всеки един от кодовете какво значи. Може да използваш търсачката с ключови думи "Скрити функции на таблото". Напълно възможно е да са връщани действително и само съпоставката с останалите модули с подходящ софт за разчитане може да те ориентира леко в обстановката с километрите, но също така е възможно да са върнати качествено на абсолютно всички места, където се пазят, така че... тва също не е на 100% меродавно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shao » 28 Мар 2012, 11:18

Благодаря на Dimitroff за помощта. Каза ми много полезни неща както за конкретния проблем, така и като цяло за колата.
Проблемът при запалването най-вероятно е реле на помпата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D
Мечтае да кара: м5
Детайли за колата: черна печка

Мнение от kunaa » 09 Апр 2012, 12:30

Ще се сетиш колега към кого да се обърнеш.Ако колегата Димитров беше от Бургас на никой друг не бих дал да ми пипа колата макар,че за сега съм нямал проблеми. Но както казват всички една диагностика никога не е излишна
Алкохол ДА шофьорлък НЕ

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 09 Апр 2012, 17:04

Благодаря за добрите думи, колега :lol:

Следваща

Назад към E46