Връзване на халогените към централното

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo

Връзване на халогените към централното

Мнение от Rupart » 21 Мар 2012, 22:28

Здравейте колеги,
след като прочетох на темата на MuTaJlaKo за светване на ангелските очи след отключване на колата и намиране на информация за постигането на тази глезотииика, разших че ще изглежда много добре ако светнат и халогените заедно с очичките! Понеже никак не съм добър по тоците реших да попитам някой правил ли го е това и дали може да сподели стъпките за изпълнение?! Предполагам пак може да се свържат някак към плафона....! Ако може от къде минават кабелите на халогените освен зад бронята за да се вземе "+" и да се свърже към релето?

Благодаря предварително!
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D

Re: Връзване на халогените към централното

Мнение от MuTaJlaKo » 21 Мар 2012, 22:45

Да ама ако го правиш с това реле когато ти светят очите ще светят и халогените, примерно ако са ти направени на контакт да светят очите, тогава и халогените ще светят постоянно :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rupart » 21 Мар 2012, 23:01

А ако се изведе чрез друго реле? Плафоните като светват постепенно ангелските очи и те ли светват така? Релето не нагрява ли в следствие постепенно постъпващия ток?
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 22 Мар 2012, 0:57

Помисли си добре за фаровете за мъгла и прочети Закон за движение по пътищата! Ако са с времево реле само за време ОК, но недей да ги включваш за постоянно.

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 22 Мар 2012, 1:54

Продава се модул за около 30лв.Купих си и е вързан за релето на халогените,от сервиза ми казаха,че така е по-добре,защото ако се върже директно към LCM-a може да стане фал и после нов.И аз исках да се вържат халогени+габарити но нямах късмет,отидох късно в сервиза и доста време си играха,стана време да затвяряът и вързаха само халогените.Казаха да мина на другия ден да видят какво да прават с габаритите,но нямах време.Отидох след 1 седмица,казах им за какво иде реч и как работата беше за 15мин,ми казаха аа трябва да прекарваме инасталция за отзад а у. :kuku: Викам ясно не ви се занимава и така остана,ако някой има човек добър с тоците да свирка. :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rupart » 22 Мар 2012, 23:35

stilko написа:Помисли си добре за фаровете за мъгла и прочети Закон за движение по пътищата! Ако са с времево реле само за време ОК, но недей да ги включваш за постоянно.

Знам да Закона за движение по пътищата, затова идеята ми е халогените да светват когато отключа колата и след това да се загасят! След включване от бутона на лайт модула тогава да светят!

100imenov написа:Продава се модул за около 30лв.Купих си и е вързан за релето на халогените,от сервиза ми казаха,че така е по-добре,защото ако се върже директно към LCM-a може да стане фал и после нов.И аз исках да се вържат халогени+габарити но нямах късмет,отидох късно в сервиза и доста време си играха,стана време да затвяряът и вързаха само халогените.Казаха да мина на другия ден да видят какво да прават с габаритите,но нямах време.Отидох след 1 седмица,казах им за какво иде реч и как работата беше за 15мин,ми казаха аа трябва да прекарваме инасталция за отзад а у. :kuku: Викам ясно не ви се занимава и така остана,ако някой има човек добър с тоците да свирка. :wave:

Колега кой е сервиза и хората там разбират ли си от занаята? А модула от къде го взе и всъщност за какво служи?
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от 100imenov » 23 Мар 2012, 0:58

Няма да казвам име да не права реклама,но е доста известен и останах доволен от работата им,просто са доста заети и тогава май не им се занимаваше с мойта прищявка или грешката беше моя,че 2-я път не говорих с управителя а със някой от служителите.Относно модула има фукнкция точно която ти си написал,а именно да се светят избрани от теб светлини при отключване и заключване.Има интервал на подсветка м/у 10 и 30сек,също така сензор,който разпознава дали е светло или не,защото като е светлно няма за какво да се осветява пътя. :)
http://www.youtube.com/watch?v=qemjLqI1gQQ

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 23 Мар 2012, 2:37

100imenov написа:Няма да казвам име да не права реклама,но е доста известен и останах доволен от работата им,просто са доста заети и тогава май не им се занимаваше с мойта прищявка или грешката беше моя,че 2-я път не говорих с управителя а със някой от служителите.Относно модула има фукнкция точно която ти си написал,а именно да се светят избрани от теб светлини при отключване и заключване.Има интервал на подсветка м/у 10 и 30сек,също така сензор,който разпознава дали е светло или не,защото като е светлно няма за какво да се осветява пътя. :)
http://www.youtube.com/watch?v=qemjLqI1gQQ

Вместо този модул се слага времево реле и върши същата работа. Сигнал се взема от GM модула.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

Мнение от gido » 27 Мар 2012, 20:20

закупихси модула а сега кой ще ми го свърже,кажете майстор качествен от пазарджик или пловдив.някой който го е правил.
[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Мнение от bmwinio » 27 Мар 2012, 20:57

И аз съм го замислил това да го правя на моята кола. За да няма проблем с полицаите заради халогените може да се направи на две отделни релета, едно към ангелските очи и едно към халогените. Ефекта ще е добър, но не може да се постигне ефекта с плавното изгасване като на плафоните вътре, дори и от тях да захраним релетата. Друго, което съм си мислел е да захраня само ангелските очи, без халогените с + от плафона и да сложа един диод, за да не връща захранване към плафоните при включване на габаритите. При този вариант имам опасение, че това може да създаде проблеми на лайт модула. Бих бил благодарен на някой колега ако изкаже мнение дали действително ще има проблем за лайт модула ако се направи така. Иначе за сега съм на варианта с релетата и при първия свободен ден ще го направя :) Поздрави!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gido » 29 Мар 2012, 19:12

никой ли незнае сериозен майстор които го е връзвал това реле.някакви усобености дане изгори някой модул :help:
[/url]интересное

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D

Мнение от MuTaJlaKo » 29 Мар 2012, 20:31

Незнам защо трябва да ходиш на майстор за да го вържеш, отнема около час работа и има клипчета и обяснения как се вързва. Преди седмица си свързах сам релето и няма никакъв проблем. Ето ти и клипчето ако говориш за това реле ... http://www.youtube.com/watch?v=gwgYvEu7atY

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gido » 30 Мар 2012, 0:08

нее колега ,аз си закупих цял модул от колегата бабуна,прилича на кутия за аларма.на него има врътка с която си настройваш колко минути да свети,и има светлинен датчик като е светло данесе включват.но мее страх житчкаджията на неми оплеска нещата.затова ппитам някой който го е правил да сподели за тънкости ако има.
[/url]интересное

ентусиаст
Аватар

Мнение от 100imenov » 30 Мар 2012, 12:57

тънкости... както казах по-нагоре вържи го към релето на халогените(намира сее :roll: на пасажерското място в краката от дясно),за да не замине лайт модула,защото не се знае колко е надежден.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gido » 31 Мар 2012, 18:20

и мойте днеска ги свързаха халогените и стана добре,като си сложа и ангелски очи ще свържа и тях.
[/url]интересное

Следваща

Назад към E46