Реални километри

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Реални километри

Мнение от bioz » 16 Фев 2012, 16:14

Здравейте,

Интересно ми е да чуя какви методи знаете за налучкване на реалните километри( доколкото е възможно ) на една кола.

Това което до сега съм чул аз, че може да се "погледне" сервизната история в официален представител, или в паметта на ключа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Re: Реални километри

Мнение от S7 » 16 Фев 2012, 17:49

На мене пък ми извадиха часове на работа на двигателя :D

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 16 Фев 2012, 18:02

Километраж по табло не се гледа никога.

1. Виждат се показанията от:
- лайт модула
- имобилайзера
- ключа
- автоматичната скоростна кутия (ако е автомат!)

2. Гледа се цялостното състояние на автомобила.
- най-много се амортизират съпортите на предните седалки, а след това кожата до шофьорското стъкло - волана и топката са консумативи, така, че не се съди по тях.
- педалите на Е46 са на практика ... вечни - няма захабяване какъвто и да е пробега!
- ясно е състоянието на пепелника и барчето под подлакътника - няма какво да ги коментираме.

3. Най-сигурния начин за сверка на километрите на дадена кола е ако някога през живота си е била "ъпдейтвана" - визирам софта на ЕКУ-то - при процедурата се изисква въвеждане на километраж.

Пример - на таблото на колата пише 190 000км, но при идентификация на ЕКУ-то се вижда, че през 2005 година е пипан софта, а колата е била на 160 000км...та...сега идва момента дали ще се залъгва човек, че за 7 години са врътнати само 30 000км или ще смята реално.

4. Ако километража е върнат грамотно и няма манипулации по софта - нито диагностик, нито при дилър, нито в Мюнхен в "родилното" ще могат да кажат реалните километри.

5. Ако километрите по точка едно са еднакви навсякъде до последният километър - 100% е пипана колата - различните модули запаметяват километрите на различни етапи, така, че разлики в километражите им не само са нормални, ами направо са ЖЕЛАТЕЛНИ :mhihi:

6...Тази тема няма място в Е46 подфорума - с нищо не касае само и единствено модела!

7. Общото състояние на автомобила, работата на мотора, цялостната стойка на колата, състоянието на отделни елементи в моторния кош и купето са много показателни за "умората" на един автомобил - колкото и да е напудрен от продавача - тези неща се виждат (ако купувача има очи за тях!).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 16 Фев 2012, 18:05

Километрите на колата се записват в компа на колата и в ключа (при мене се оказаха с еднаква стойност)
Чувал съм, че същите данни ги има и в климатика и абс - но от там не знам как да ги прочета :-)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 16 Фев 2012, 18:09

Dimitroff написа:Километраж по табло не се гледа никога.

5. Ако километрите по точка едно са еднакви навсякъде до последният километър - 100% е пипана колата - различните модули запаметяват километрите на различни етапи, така, че разлики в километражите им не само са нормални, ами направо са ЖЕЛАТЕЛНИ :mhihi:

Хм това ме изненада приятно и даже ме зарадва още по приятно :P
мислех си точно обратното.. сега се изясни разликата от +- хххх+км
Изображение Изображение

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 16 Фев 2012, 18:19

nikolae написа:Километрите на колата се записват в компа на колата и в ключа (при мене се оказаха с еднаква стойност)
Чувал съм, че същите данни ги има и в климатика и абс - но от там не знам как да ги прочета :-)

Пълни глупости са това с климатика и АБС-а :mhihi: , но щом си решил да вярваш - вярвай.

xerial написа:
Dimitroff написа:Километраж по табло не се гледа никога.

мислех си точно обратното.. сега се изясни разликата от хххххх км

Позволих си да променя разликата в километрите, за да не пускаме ноу-хау на Горублянските джамбази ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 16 Фев 2012, 18:24

Ако решите изместете темата, пуснах я тук защото карам е46, а и е по "технически" насочена...

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 16 Фев 2012, 18:37

Темата няма смисъл да се мести, но пък е огнище за оффтопик и спам...само гледай какво ще се случи до утре :)

А направих лека забележка, защото въпроса не касае само Е46 :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 16 Фев 2012, 18:52

Dimitroff написа:
мислех си точно обратното.. сега се изясни разликата от хххххх км

Позволих си да променя разликата в километрите, за да не пускаме ноу-хау на Горублянските джамбази ;)[/quote]

Ванка недей така бе - помислих си че бълнувам и съм сънувал че съм написал еди кво си :mhihi: :mhihi:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46, 330D, 2002
Мечтае да кара: по хубави пътища.

Мнение от shao » 27 Мар 2012, 17:05

Колеги, имате ли представа колко километра може да изживее двигател на E46?
Питам, защото си взех Е46 320D 2004 (италианка) и след един трик с ключа при подаден контакт на бордовия компютър изписа 698 713 км :shock: .
Та въпросът ми е според вас може ли двигател M54 да изкара 700 000км и все още да е в добро състояние?

П.С.
- двигателят е в много добро състояние;
- купето и коженият салон са изнесени не много - като за 150-200 хил. км по думите на трима сервизджии;
- единият майстор имаше теорията, че бордовият компютър е взет от друго БМВ и е инсталиран върху настоящата;

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 28 Мар 2012, 8:57

Добре, де...нали ти обяснихме в другата тема, че цифричките, който си видял след "трик" с ключа нямат НИЩО ОБЩО с километража!??

П.с. Да ти имам майсторите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 28 Мар 2012, 9:37

Най-сигурния вариант е в представителство на БМВ. Ако колата е поддържана в сервизи на БМВ, от всеки оторизиран сервиз могат да изкара историята на колата и на колко километра какви неща са правени по нея. Проблемът е, че не всяка кола има история и за повечето нищо не излиза. Но мога да дам пример:

Едно момче си купи Е60 525д на 135 000км - перфектно отвсякъде, супер возия, върви си всичко и реши да я чекне по метода със сервизите - е излезе че преди 2 години е била на 615 000км и е минала за проверка на компресия :mhihi: ...... та така

Другото е лайт модула, аз съм хващал кола така с GT1-то - на таблото 119 000км, в лайт модула 183 000км :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 28 Мар 2012, 9:53

Само мога да допълня, че дори в Германия тези неща вече са обичайна практка. Превъртане на километража само в таблото, без останалите модули е 50 евро. Превъртане на всички модули в колата със пълна сервизна история - 300 евро. Макар и това вече да се смята за престъпление там, все още е на мода.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 28 Мар 2012, 11:30

за мен километрите не са никаква база за заключение, мн е важно как е карана и как е поддържана, една кола е скапва стоенето на едно място, лошата поддръжка с некачествени консумативи и гарнитурата между волана и седалката. Проблема е че не знаеш на какво ще се натъкнеш и какво от изброените ще е било фактор точно при тази кола. За волани педали и скоростни лостове веднага давам пример - човек който кара колата нормално качва се не пуши вътре, пази я най-общо - 200 000 волана е като нов, скоростите също, пепелника нее ползван, обратното немърлив с мръсни ръце, пушещ кара с кални крака, най-общо кара я като служебна- колата на 100 000 е за нов салон, волан, топка на скороастите, пепелника е пробит от цигари.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 28 Мар 2012, 13:02

iv4o9999 написа: човек който кара колата нормално качва се не пуши вътре, пази я най-общо - 200 000 волана е като нов,
- ако е с ръкавици може да е като нов - но на 200 000 да е като нов силно се съмнявам,ако са извън градски е едно ,но ако са повече градско е крайно вероятно
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Следваща

Назад към E46