Чукане от задния мост на е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Детайли за колата: БМВ 318i/E46/118к.с/99г.

Чукане от задния мост на е46

Мнение от djenkow » 26 Мар 2012, 19:50

Здравейте колеги! Имам следния проблем...... Чувам чукане от задия мост на колата и от двете страни когато карам и мина през някоя лека дупка или фуга на пътя, даже понякога и по паваж се чува! Мисля че звука не е на метал, по скоро все едно се удрят две пластмасови топчета едно в друго. Мислих да не е скъсването на моста от купето ,но съм го гледал, аи мой колега имаше този проблем, симптомите не бяха като моите сега. Чува се само когато гумите минат през някоя неравност или дупка, и го прави и с малка скорост и с по висока. Вдигал съм я гледал съм тампони и т.н но не видях нещо нередно.Свалих прахозащитния комплект на амортисьорите, помислих че при свиване може да се повиват леко и да удрят по тялото на амортисьора ама и тва не беше! Недоумявам какво може да е. Надявам се да ми помогнете тук?! :banghead:
БМВ 318i/E46/118к.с/99г.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Чукане от задния мост на е46

Мнение от Dirty M5 driveR » 26 Мар 2012, 21:11

Тампони на стабилизиращата щанга, биалетки, тампони на амортисьорите - трябва да се гледа много обстойно, изисква се и демонтиране на някой от тия елементи, за да се разбере на какъв хал са.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d 99'

Мнение от mitev85 » 26 Мар 2012, 21:42

И при мен се чува много странно чукане отзад, но само когато съм в баир и само на голям ляв завой когато подам леко газ, иначе по неравности не се чува нищо.. много странно, преди няколко дена бях в сервиз и майстора я гледа доста обстойно (без да разглобява нищо) и не откри нищо :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 26 Мар 2012, 22:38

djenkow написа:Здравейте колеги! Имам следния проблем...... Чувам чукане от задия мост на колата и от двете страни когато карам и мина през някоя лека дупка или фуга на пътя, даже понякога и по паваж се чува! Мисля че звука не е на метал, по скоро все едно се удрят две пластмасови топчета едно в друго. Мислих да не е скъсването на моста от купето ,но съм го гледал, аи мой колега имаше този проблем, симптомите не бяха като моите сега. Чува се само когато гумите минат през някоя неравност или дупка, и го прави и с малка скорост и с по висока. Вдигал съм я гледал съм тампони и т.н но не видях нещо нередно.Свалих прахозащитния комплект на амортисьорите, помислих че при свиване може да се повиват леко и да удрят по тялото на амортисьора ама и тва не беше! Недоумявам какво може да е. Надявам се да ми помогнете тук?! :banghead:

тампони на амортесиорите те така чукат ти си махнал ударниците плюс прахозащниците но пак си закачил амортесиора нали сега пробвай да откачиш и него и ако се оправи или е от тях или от тампоните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 323i

Мнение от guiltyboy86 » 27 Мар 2012, 0:15

май май и аз съм за тампони същото лупкане го имам след зимата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 27 Мар 2012, 0:28

И аз съм ги купил от давна поради същата причина, обаче знаете ли за колко време се сменят та да си направя сметката за цента.
Трябва ли да се смъкват и пружините?

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 27 Мар 2012, 1:01

virtualchild написа:И аз съм ги купил от давна поради същата причина, обаче знаете ли за колко време се сменят та да си направя сметката за цента.

и аз моите тампони ги разхождам в багажника почти 4 месеца, но ще ги сменям вече понеже ми писна като се качи някои и да каже - нещо тупка отзад - за тампони си :lol:

едва ли ще е много пари смяната.
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 27 Мар 2012, 6:48

virtualchild написа:обаче знаете ли за колко време се сменят та да си направя сметката за цента.

Сваля се само амортисьора. По принцип става бързо, но това не значи, че не може да ти вземат много пари в сервиз :mhihi: Съветвам те преди да отидеш, да махнеш корите около бомбетата отзад, щото майсторите с мръсни ръце и определено по-малко търпение от твоето може да направят някоя поразия.

Потребител
Аватар
Детайли за колата: БМВ 318i/E46/118к.с/99г.

Мнение от djenkow » 27 Мар 2012, 7:51

БЛагодаря за мненията колеги, ще я вдигна днес на подемник пак за да я огледам още по-добре и ще видим какво ще излезе!
БМВ 318i/E46/118к.с/99г.

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 27 Мар 2012, 9:55

mitev85 написа:И при мен се чува много странно чукане отзад, но само когато съм в баир и само на голям ляв завой когато подам леко газ, иначе по неравности не се чува нищо.. много странно, преди няколко дена бях в сервиз и майстора я гледа доста обстойно (без да разглобява нищо) и не откри нищо :(

Каре на полуоска :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60,530Д
Мечтае да кара: влака

Мнение от ivo752 » 27 Мар 2012, 14:23

bai_ILIA написа:
virtualchild написа:И аз съм ги купил от давна поради същата причина, обаче знаете ли за колко време се сменят та да си направя сметката за цента.

и аз моите тампони ги разхождам в багажника почти 4 месеца, но ще ги сменям вече понеже ми писна като се качи някои и да каже - нещо тупка отзад - за тампони си :lol:

едва ли ще е много пари смяната.

Смяната на двата тампона ми отне не по-вече от 40мин. сам пред вкъщи(много им е проста смяната) :D

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 27 Мар 2012, 15:25

Проста е наистина но трябва да имаш менгеме ако не иска да се отвие гайката на самия амортисьор защото много често превърта контрата.
новият ми номер: 0877787835

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 27 Мар 2012, 21:18

marto853. написа:Проста е наистина но трябва да имаш менгеме ако не иска да се отвие гайката на самия амортисьор защото много често превърта контрата.

то самото стъбло на амортисьора завършва така, че да се хване с ключ или клещи и като се отвие гайката леко се повдига на крик за да се хване амортисьора и се прибери и след това се отвиват двете гайки на тампона и той пада песле по обратния начин и не се налага сваляне на амортисьорите .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d 99'

Мнение от mitev85 » 27 Мар 2012, 21:33

BMW///M-ma6inata написа:
mitev85 написа:И при мен се чува много странно чукане отзад, но само когато съм в баир и само на голям ляв завой когато подам леко газ, иначе по неравности не се чува нищо.. много странно, преди няколко дена бях в сервиз и майстора я гледа доста обстойно (без да разглобява нищо) и не откри нищо :(

Каре на полуоска :idea:

Колега това каре на полуоската каква цифра е и зор ли се сменя :D не съм много в час, мерси за помоща
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 27 Мар 2012, 21:37

То май не се сменяха тия карета, а всичко върви заедно - полуоската с двете карета. Виж в "продава части" как са цените.

Следваща

Назад към E46