Бас Рефлектор
Модератор: Icco
13 мнения
• Страница 1 от 1
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
Бас Рефлектор
Някои знаели как се изчислява бас рефлектора.Каде се постажя колко да е на вътре колко да е голям и т.н.
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- ProInstall
- Car Audio Expert
-
Много е сложно ако започваш теперва да се занимаваш. Дай модела на говорителя и аз ще ти сметна бокс.
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
Значи това е моят говорител http://www.pioneer.es/es/product_detail ... id=136-188
По принцип от завода го дават за фрий еър монтаж но аз му направих една измислена кутия за да не го ударя с нещо в багажника.Кътията е по4ти по самия гожорител ни6то об6то няма с истински басбокс,но като усиля волумето и се създава много голямо налягане и просто искам да разбера каде 6те е наи удачно да сложа рефлектор за да излиза въздуха
По принцип от завода го дават за фрий еър монтаж но аз му направих една измислена кутия за да не го ударя с нещо в багажника.Кътията е по4ти по самия гожорител ни6то об6то няма с истински басбокс,но като усиля волумето и се създава много голямо налягане и просто искам да разбера каде 6те е наи удачно да сложа рефлектор за да излиза въздуха
- ProInstall
- Car Audio Expert
-
Скоро мерих такъв говорител в един голф3 на един пич от VWclub. Неговата кутия беше 40л., но рефлекса не беше подходящ. Сметнах, че рефлекса трябва да е фи (вътрешно) 90мм с дължина 45см.
Направихме го с 90º ъгъл за да се събере в кутията и му измерихме ЧХ беше ОК.
Значи:
40л. с фи 90мм 45см дължина и си супер.
Направихме го с 90º ъгъл за да се събере в кутията и му измерихме ЧХ беше ОК.
Значи:
40л. с фи 90мм 45см дължина и си супер.
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
ОК мерси за инфото.ЧХ - честотна характеристика ли означава и ако да как сия измерил.Аааа и между другото какво ще каже6 за Пайнер4ето,добро ли е щото на мен ми свири много добре
- ProInstall
- Car Audio Expert
-
ЧХ е Честотна Характеристика и се мери с RTA (Real Time Analiser) и като казвам, че е ОК това означава - близо до идеалната линия.
Говорителя не е най-добрия. По-добре е еднонамотковата версия TS-W306C.
Говорителя не е най-добрия. По-добре е еднонамотковата версия TS-W306C.
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
13 мнения
• Страница 1 от 1