труден избор... 535 / Mercedes CLS - проверка на километри
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- torre
- Потребител
-
- Кара: М550Д
труден избор... 535 / Mercedes CLS - проверка на километри
Здравейте,
До преди няколко дни имах 530д 2007г.,но вече се разделихме
Малко нахално от моя страна,но в БМВ форума питам дали има някой колега,който може да ми помогне и да ме посъветва относно това как може да се проверят реални ли са километрите на кола внесена от Италия ? Става въпрос,че съм харесал Мерцедес CLS ,който е внесен от Италия и искам да му проверя километрите ... същото важи и ако отида до Италия и си внеса от там било мерцедес или 535д . За 535 всичко ми е ясно-знам,че има база данни и всяко едно влизане на колата в сервиз независимо в коя част на Европа може да се види. Но дали така е и при Мерцедес ?
Искам да поясня,че темата НЕ е за това дали да си купя мерцедес или бмв , а ако мина на варианта мерцедес как мога да го проверя предварително ?

До преди няколко дни имах 530д 2007г.,но вече се разделихме

Искам да поясня,че темата НЕ е за това дали да си купя мерцедес или бмв , а ако мина на варианта мерцедес как мога да го проверя предварително ?

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Re: труден избор... 535 / Mercedes CLS - проверка на километ
Не мога да ти отговоря съвсем конкретно,но при мерцовете системата за запис/превъртане на км е същата както при БМВ.Преди 6 мес. бях в подобна дилема,и надявам се знаеш,че ЦЛС до 2006г имат сериозни проблеми със ск.кутия,а 350 бензин и фабричен дефект на някакви зъбци в двигателя.Успех!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Италианците връткат километражи яко
И го правят много качествено. Те имат първичен пазар /коли до около 130000км. , които са с реални километри и доказана сервизна история и рядко се продават за износ/ и вторичен пазар /коли над 130000км. , които не се знае на колко км. са и никой италианец няма да купи - т.е. за износ/. Това е малко общо обяснение и в никакъв случай не искам да стигам до крайности.
В по-голямата част скъпите премиум марки са със сервизни книжки , заверени до около 130000км. По-нататък
За Мерцедес , както и за БМВ , най-сигурно е да се направи справка в официалните представителства , кога въпросната кола е посещавала сервиз и така да се сравнят километрите с тези от базата данни. Дори може да се разбере къде точно е обслужвана колата и да се видят печатите в сервизната книжка. Обаче ако има голямо несъответствие , може само да се гадае за колко хил.км. става въпрос. Евентуално специалистите от Балкан Стар и подобни могат да констатират , че на еди коя си дата е имало някаква интервенция по електрониката , ама какво точно е бърникано ...
Само мога да пожелая късмет

В по-голямата част скъпите премиум марки са със сервизни книжки , заверени до около 130000км. По-нататък

За Мерцедес , както и за БМВ , най-сигурно е да се направи справка в официалните представителства , кога въпросната кола е посещавала сервиз и така да се сравнят километрите с тези от базата данни. Дори може да се разбере къде точно е обслужвана колата и да се видят печатите в сервизната книжка. Обаче ако има голямо несъответствие , може само да се гадае за колко хил.км. става въпрос. Евентуално специалистите от Балкан Стар и подобни могат да констатират , че на еди коя си дата е имало някаква интервенция по електрониката , ама какво точно е бърникано ...
Само мога да пожелая късмет

- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Да де ама ква проверка ще направите във фирмените сервизи ,след като е изтекла гаранцията на колата и е престанала да се подържа при тях.
Както и митовете ,че реалните км се запаметяват на няколко различни места в колата и че пак там ( фирмените сервизи ) ще ви ги разчетат и кажат .
На момента се сещам за 2-ма в София ,които така оправят км,че нямат хващане .
Колкото до мерца, лично аз много му се кефя и се замислям за новия.
Избягвай 350 бензин, 320 цди за мен е най -разумния вариант.
Само се чудя,защо си се насочил към италиянка.
Така почти 80 % съм сигурен ,че ще се лешиш от подгряване и обдухване на седалките
Ако си харесал някой от двата италиянски мерца на Горубляне , там са вече 1 г. и подозирам ,че доста можеш да свалиш от цената им
Както и митовете ,че реалните км се запаметяват на няколко различни места в колата и че пак там ( фирмените сервизи ) ще ви ги разчетат и кажат .
На момента се сещам за 2-ма в София ,които така оправят км,че нямат хващане .
Колкото до мерца, лично аз много му се кефя и се замислям за новия.
Избягвай 350 бензин, 320 цди за мен е най -разумния вариант.
Само се чудя,защо си се насочил към италиянка.
Така почти 80 % съм сигурен ,че ще се лешиш от подгряване и обдухване на седалките

Ако си харесал някой от двата италиянски мерца на Горубляне , там са вече 1 г. и подозирам ,че доста можеш да свалиш от цената им

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Черпиш едно кафенце приемчика да ти каже на колко км е била колата към края на гаранцията и от там можеш да си сметнеш по колко км на година са и въртяни. Ако колата е 2006, а пък 2007 са и сменяни части във фирмен сервиз и е била на 50-60к....
- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
torre ти и преди 3 години имаше подобен въпрос ама ни едното ни другото.....
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Как преди 3 години бре
Той е регистриран на 14.02.2010

Той е регистриран на 14.02.2010
- ssivov
- Потребител
-
- Кара: всичко
Италианците връткат ама се хващат лесно по инспекциите и други места.Ако е връщана в България,за двете марки има различни места за проверка,и естествено различна техника.
Мерцедес се преглежда със стардиагноз,първо в EZS после в ASYST,ASYST+,ако и там изглежда нормално просто все някъде забравят да ги сменят колегите(ECU,BATERY MODUL,AIRBAG,ABS,FAP).
BMW се гледа с BMW SCANNER или ABRITUS а и нещо друго(с дилърските не се вижда нищо).По долу ви качвам снимка да видите как изглежда със скенера,и как идва от Италия (има разлики в рамите,най важните места CAS и ZGM пише UNKNOUN,такова не трябва да има).ZGM е много гаден за правене.На BMW почти никой не връща в моторния комп(ECU),там почти винаги са реалните.
И да завърша-всичко зависи от сервизната книжка,желанието и техниката с която разполагат колегите(не на последно и парите които дават автокъщите).Колкото по алчен е джамбазина,толкова по лесно му се хващат колите.
Мерцедес се преглежда със стардиагноз,първо в EZS после в ASYST,ASYST+,ако и там изглежда нормално просто все някъде забравят да ги сменят колегите(ECU,BATERY MODUL,AIRBAG,ABS,FAP).
BMW се гледа с BMW SCANNER или ABRITUS а и нещо друго(с дилърските не се вижда нищо).По долу ви качвам снимка да видите как изглежда със скенера,и как идва от Италия (има разлики в рамите,най важните места CAS и ZGM пише UNKNOUN,такова не трябва да има).ZGM е много гаден за правене.На BMW почти никой не връща в моторния комп(ECU),там почти винаги са реалните.
И да завърша-всичко зависи от сервизната книжка,желанието и техниката с която разполагат колегите(не на последно и парите които дават автокъщите).Колкото по алчен е джамбазина,толкова по лесно му се хващат колите.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Само каква ирония! Най-скъпото нещо на света - мечтите - са безплатни."
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Мога да ти кажа от собствен опит за Е61 530Д, което купих преди месец директно докарано от Италия, а преди няколко дни ми казаха, че е с върнати километри.
На повечето места километрите съответстваха с тези на таблото, но в light module-a пишеше unknown, което е признак, че е пипано нещо. Също така, бяха забравили да променят броя на смените на масло, които бяха 9 (през 20-30К км), смените на накладки (5 - през 40-50 000), нулиране на ДПФ-а след 190 000 км - 1 път и т.н. От тази информация диагностика заключи, че колата е на около 250 000 км, а на таблото са 133 000!
Това което наистина ме ВТРЕЩИ беше, че в Дару ми казаха, че колата е била в официален сервиз на 132 000, но нямаше инфо на коя дата т.е. тя е била ИЗТРИТА от официалната база данни!!!
Е, не мога да не им сваля шапка на италианците
Единствено мога да ти пожелая късмет, който ще ти е много необходим!!!
На повечето места километрите съответстваха с тези на таблото, но в light module-a пишеше unknown, което е признак, че е пипано нещо. Също така, бяха забравили да променят броя на смените на масло, които бяха 9 (през 20-30К км), смените на накладки (5 - през 40-50 000), нулиране на ДПФ-а след 190 000 км - 1 път и т.н. От тази информация диагностика заключи, че колата е на около 250 000 км, а на таблото са 133 000!
Това което наистина ме ВТРЕЩИ беше, че в Дару ми казаха, че колата е била в официален сервиз на 132 000, но нямаше инфо на коя дата т.е. тя е била ИЗТРИТА от официалната база данни!!!
Е, не мога да не им сваля шапка на италианците

Единствено мога да ти пожелая късмет, който ще ти е много необходим!!!
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Това опровергава твърдението, че италианците не сменят масло 

noiseless, няма да се плашиш един колега тука е на 400хил с 535д и не е оплаква да има проблеми.
Tool - Fear Inoculum
- noiseless
- младши ентусиаст
-
Воденичаров написа:Това опровергава твърдението, че италианците не сменят масло

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Воденичаров написа:Това опровергава твърдението, че италианците не сменят масло

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- torre
- Потребител
-
- Кара: М550Д
Еее колеги много благодаря за отговорите
Все пак съвестта не ми даде да се насоча към Италия и макар с доооста пари да се разделих избора е следния: 535д 2008г. на 90,000 км. директно от Мюнхен
Може да заключите темата ако решите,че е изчерпана. И очаквайте нова със снимки на зверчето

Може да заключите темата ако решите,че е изчерпана. И очаквайте нова със снимки на зверчето

- noiseless
- младши ентусиаст
-
Супер избор на кола и държава - със здраве да я караш!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2