Виене на хидравличната помпа.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Виене на хидравличната помпа.
Здравейте колеги от известно време започна да ми вие помпата за хидравликата.Чудя се дали да си взема някоя втора ръка или да сменя лагерите на моята.Ако знаете къде се прави ремонт на тези помпи в София моля споделете.
новият ми номер: 0877787835
- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
Re: Виене на хидравличната помпа.
смени си само маслото
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:
- marto853.
- ентусиаст
-
Ми аз имах около 600гр. масло източих от старото и сложих новото, но проблема си остана.Ще пробвам да го сменя цялото да видим да ли ще се оправи.Някой може ли да даде снимки как точно става смяната.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Смени го цялото - и при мен имаше извиване от помпата от време на време - смених маслото и вече няколко месеца не съм я чул да гъкне. Даже и в най-студената зима не се е обаждала.
Аз го смених със спринцовка и маркуче от системи - струват лев и нещо. Изсмукваш всичко от казанчето, после наливаш новото масло. Палиш, въртиш малко волана, после гасиш и повтаряш процедурата. След 1 бутилка масло си готов
И Габриел така го смени - да драсне и той 
Аз го смених със спринцовка и маркуче от системи - струват лев и нещо. Изсмукваш всичко от казанчето, после наливаш новото масло. Палиш, въртиш малко волана, после гасиш и повтаряш процедурата. След 1 бутилка масло си готов

Si non confectus, non reficiat.
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Да използвам и аз темата. При мен когато колата не работи и въртя волана на ляво, надасно ми изхвърля малото през капачката на казанчето. Някой да има някаква идея защо?????
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
oTECa написа:Да използвам и аз темата. При мен когато колата не работи и въртя волана на ляво, надасно ми изхвърля малото през капачката на казанчето. Някой да има някаква идея защо?????
Еми създаваш налягане в системата, като го правиш на загасен двигател. Къде мислиш отива това налягане?
Si non confectus, non reficiat.
- oTECa
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:oTECa написа:Да използвам и аз темата. При мен когато колата не работи и въртя волана на ляво, надасно ми изхвърля малото през капачката на казанчето. Някой да има някаква идея защо?????
Еми създаваш налягане в системата, като го правиш на загасен двигател. Къде мислиш отива това налягане?
За тази логика съм се сетил отдавна колега, но тук имам едно аверче с е36ис (колата я има 7 година), която никога не е изхвърляла маслото на хидравликата при изгасен мотор. За това се чудех защо при Е46-ците го изхвърля а при Е36-ците не и дали само моята го изхвърля или проблема е при всички.
П.П. Не е приятно след минаване на регулаж на преден мост да мия двигателя.
- marto853.
- ентусиаст
-
Някой знае ли до къде се пълни,че не виждам белег. 

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
на капачката за казанчето за хидравликата има едно
-то е щека като маслото трябва да е посредата

- marto853.
- ентусиаст
-
И аз така си помислих ама все пак да питам. 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
oTECa написа:Да използвам и аз темата. При мен когато колата не работи и въртя волана на ляво, надасно ми изхвърля малото през капачката на казанчето. Някой да има някаква идея защо?????
Аз ей така в какъв филм се бях вкарал, не е истина...

- BiggDogg
- Потребител
-
- Кара: триколка
- Мечтае да кара: F-16
И при мен го имаше същия проблем, много неприятно. Смених направо помпата.
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
След подобни размисли и страсти с помпата на Е90-ката / и след смяна на маслото/, ходихме до някакъв майстор, който прави само това от години, рециклирането беше 150 лева, обясни ни най-подробно нещата, показва ни разни помпи... можела да се оправи, ама не се знаело какво е, докато не се отвори, и можело и да не може да се оправи... И да я сваляш, да я носиш на майна си райна, да седи колата кой знае колко време "на трупчета", да не е ясно колко ще изкара след рециклирането и...решението естествено нова, една камара пари
и ... ако искаш мога да потърся телефона на човека, но според мен не си заслужава...

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Може да се е скапало гуменото рингче/уплътнение във вътрешната част на капачката и тя да не затваря добре и от там да пропуска и особено ако нивото е над максимума, нищо чудно и да хвърля.
Аз след всяко каране забелязвах, че излизаше течност и смених цялата капачка с новото гумено уплътнение и сега е по-добре, но пак веднъж в месеца чистя с парцалче около капачката защото се насъбира много малко течност.
А за виенето на помпата, колегата да пробва да си смени маслото, но изцяло и да покара така и да види дали ще спре виенето. Все пак е евтина и бърза процедура, преди да се мисли за нова помпа.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- oTECa
- младши ентусиаст
-
Аз гуменото уплътнение го смених. Сега ми омаслява само като въртя волана без да е запалена.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2