Масло ТДС
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Масло ТДС
Разход на масло се лекува с нужните ремонти. Ако си държиш на мотора се заеми със задачата. Гумички на клапани, сегменти - каквото излезе трябва да се смени. Провери си турбопътищата за прекомерно омасляване. Няма друг начин просто. С тия гъсти масла евентуално ще понамалее разхода на масло, но рано или късно ще пожертваш турбината
, а и за мотора не е добре.

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Много зависи на какво масло си попаднал. На ТДС-а ми се случи че след първата смяна на масло след като го взех за 10000км съм му досипал повече от 2литра масло. След следващата смяна пак същото масло MOBIL1 10W40 но разфасовките бяха по 1 литър за 10000км съм досипал не повече от 600 грама при същото каране. Иначе казано с големите разфасовки (4-5 литра) си го хапваше доволно а при малките (1л) го нямаше това.

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
и при мен го имаше това първата смяна ми беше с селения 10/40-долях 300гр./10000км,следващата с бмв наливно пак 10/40-2л.на 6000км а няма пушек или теч
- vesche
- Потребител
-
- Кара: BMW E39tds
Пробвай да смениш марката на маслото. Имах същия проблем , сега карам с Castrol 5w40 и доливам около 400мл/10000км.
Искам да отбележа че моя ТДС пуши доста, мисля че е сиво и най- много се забелязва по тъмно когато някой кара зад мен.
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Ефекта със засиленото забелязване на изгорелите газове по тъмно смятам, че го има при всички коли заради светлината от фаровете на колата отзад.
Колкото до харченето на масло, колегите по-горе го казаха - пробвай със смяна на марката маслото, ако това не помогне - ремонти
Аз искам да попитам: какво е количеството масло от максимума на пръчката до минимума. За смяна на масло взимам 7л. 5w40, сипвам 6,7л както е по каталог, след 4/5000км сипвам и останалите 300мл. и докато стигна 11/12000 съм почти на минимума. Искам да разбера колко масло харчи за да знам дали е нужно да взимам мерки.
Колкото до харченето на масло, колегите по-горе го казаха - пробвай със смяна на марката маслото, ако това не помогне - ремонти

Аз искам да попитам: какво е количеството масло от максимума на пръчката до минимума. За смяна на масло взимам 7л. 5w40, сипвам 6,7л както е по каталог, след 4/5000км сипвам и останалите 300мл. и докато стигна 11/12000 съм почти на минимума. Искам да разбера колко масло харчи за да знам дали е нужно да взимам мерки.
E30_DK написа:Ефекта със засиленото забелязване на изгорелите газове по тъмно смятам, че го има при всички коли заради светлината от фаровете на колата отзад.
Мисля коя да е щека разликата е 1 литър поне на четири различни коли три различни марки все така . А колкото до маслото колега по-добре да ти харчи ( ако не искаш да даваш пари за ремонти ) отколкото да сипваш боза 15/40 която става на вода на високите темп. в сравнение с 10/40 и 5/40. Един закон масло по предписание на призводителя или поне спецификациите да отговарят барабар с вискозитета докато умре мотора или ремонт ако искаш да живее. Иначе е супер антилогика на уморен мотор=уморена маслена помпа ти искаш да и дадеш да подкачва по-гъсто ( на студено ) масло , това е ладо-москвичова песен поради БГ манталитет.
Напълно съм съгласен с колегата.На моя двг за първи път му сложих дори 5W40 и зимата я изкара много по-добре.Иначе не е зле да се види от къде има загуби и да се поправи.
- pppetkov
- Потребител
-
- Кара: E38 730d
Според мен купуваш си масло BMW 10w 40 и си решаваш проблема с марката.За три години имам шест смени и нямам проблем нито с доливане нито с пушене... 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
vesche написа:Пробвай да смениш марката на маслото. Имах същия проблем , сега карам с Castrol 5w40 и доливам около 400мл/10000км.
Така е ,пробваи с друга марка масло .Кастрола ако е истински ще му е добре.Лично аз за моите коли ползвам по калпави марки ,но съм доволен.Сега карам с АЦделко ,не го бута,но и с ИГАТ нямах проблем.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
11 мнения
• Страница 1 от 1