Как да почистя коронката?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Как да почистя коронката?
Как да почистя коронката на главината върху която чете предния десен датчик на ABS? Трябва ли да се разглобява всичко или има вариант от вътрешна страна като изкарам датчика по някакъв начин да я почистя?
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Re: Как да почистя коронката?
и мене ми е много интересно че имам некви проблеми с АБС....има и друг момент, освен натрупващата се мръсотия, е възможно да се отчупи малка част от самия датчик, а тази част е намагнетизирана и се лепи за тая гривна и пак фира....през дупката отгоре колега по добре не, най-много да нараниш гривната, а и ако има такъв залепен боклук няма да се махне през дупчето 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Е те точно онзи ден махнах едно боклуче от датчик, изкарахме го на парчета задния десен. На една обикновенна прахосмукачка сложихме тънко маркуче отпред и през дупката на датчика стана. Въртиш 2 оборота и си ти.
От същата замърсена гривна но на задно ляво съм виждал как колата стои на място и колиометража показва 50 км
Или караш с 50, а стрелката отива на 240 .....
От същата замърсена гривна но на задно ляво съм виждал как колата стои на място и колиометража показва 50 км

Днес извадих датчика на предното ляво колело и почистих коронката до блясък. Но ефект нямаше ABS продължава да свети. Моя модул е от старите и е вътре в купето казаха ми че той не се разваля като този до двигателя които е. Помогнете от къде може да е проблема? Когато я закача на компютър изкарва преден десен датчик.
В момента имам още четири датчика в багажника и при всички когато ги сложа изгася ABS но като тръгна и направя два три метра започва да примигва ASC и не може да качи повече от 1000 оборота и така до десетия метър някаде и пак светва ABS и ASC. Ходих при различни маистори и за това имам четири датчика резервни вече и сега ме карат вече да си направя колекция от модули. Във Варна ми казаха че не е от модула и че този стария модул не се разваля посъветваха ме да си изчистя коронката но пак не стана днес. Даите някакав съвет.
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
След като изкарва грешка на преден десен датчик, свали и него и почисти коронката. Може да пробваш проблемния датчик да го закачиш на някое друго колело за проба дали грешката ще се премести.
Щом се включва ASC-то, значи системата не отчита въртене на предните колела или разликата във височината на предните и задните гуми е прекалено голяма и системата си мисли, че има боксуване
Щом се включва ASC-то, значи системата не отчита въртене на предните колела или разликата във височината на предните и задните гуми е прекалено голяма и системата си мисли, че има боксуване
7 мнения
• Страница 1 от 1