Прецакано виско?
Модератор: Технически модератори
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Re: Прецакано виско?
Dirty M5 driveR написа:MaxMeyer написа:М/у другото много ли антифриз изтичаше при махане на капака на термостата че не помня?
Това съмнение за количеството охладителна течност, която би могло да ти липсва ли е?Да не е да не достигат 1-2 литра, пък да се чудиш що загрява. Аз така бях, но набързо ми се изясни ситуацията, когато започнах да доливам и се оказа, че 1.5л. липсват, а в разширителния съд течността беше 10ина см. под чертата, което определено не е 1.5л. И си карам аз спокойно... Но при мен започна да грее съвсем леко, и я хванах навреме.
Не просто исках да си припомня колко ще трябва да източвам и наливам обратно...Абе гадния филм с обезвъздушаването...

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
momo-1st написа:Колега,ако наистина имаш съмнения за виското и искаш да пробваш с ново а не ти се брои шапка пари,отиваш в първия магазин за части и купуваш виско за Форд Транзит,супер евтино е,а има същите показатели температурни като на ТДС-а,незнам обаче,не погледнах твоята дали е бензин,че ако е-нема ти съвпаднат дупките,иначе съм сравнявал за ТДС и за Транзит на една и съща марка бяха дори с едни и същи показатели за ТДС-ката ми искаха 220 лв,а за транзитовото-75.Щом е за проверка-сещаш се кое ще ти е по-изгодно!
Бензин е колата М50Б20 иначе има неизвестни марки по за 60лв ама са съмнителни...

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
JIKI_RACER написа:MaxMeyer написа:JIKI_RACER написа:Ще купиш една нова кола сега , нал разкара седалките
Аааа аз от колата не се отказвам като теб
дойде ли някой с торбата с парите , я давам , хич и не страдам .ама торбата вече е трябва д ае голяма.
То и аз налях повече пари от колкото съм дал за самата кола и не мисля за продаване...

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
От днешните тестове:
Загряла кола оставих я да работи 10на мин на място без пуснат климатик.Когато стрелката отиде в червеното почти отидох да опипам радиатора и беше хладък а дебелите маркучи бяха горещи.Това 100% запушен радиатор ли е?Или може да е и термостат?

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
М/у другото колко вида радиатори има за M50B20 vanos siemens с климатроник (не климатик)?И има ли значение дали колата е с ванос и дали е бош или сименс?

интересно ми е каква е разликата в радиатора за климатик или климатроник
иначе виж номер1 от схемата ...
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... /radiator/

Според мен колега,имате въздух в системата.Не може да влиза вряла течност от единия маркуч и да излиза вряла течност по другия и радиатора да е запушен или термосата да не е отворил.Значи няма достатъчно течност в системата.Пуснете парното на макс и вижте при загрял мотор дали духа студено.Ако е студено гарантирано има въздух.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
MaxMeyer написа:От днешните тестове:Загряла кола оставих я да работи 10на мин на място без пуснат климатик.Когато стрелката отиде в червеното почти отидох да опипам радиатора и беше хладък а дебелите маркучи бяха горещи.Това 100% запушен радиатор ли е?Или може да е и термостат?
сега си прегледай кабела за масата от мотора към лапата , и си пусни и един нов.тоя го ядох скоро- стрелката отива на червено а колата е топла

Оказа се счупена кабелна обувка на лапата и страшен цирк....

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
MaxMeyer написа:От днешните тестове:Загряла кола оставих я да работи 10на мин на място без пуснат климатик.Когато стрелката отиде в червеното почти отидох да опипам радиатора и беше хладък а дебелите маркучи бяха горещи.Това 100% запушен радиатор ли е?Или може да е и термостат?
Колега като разправяш за маркучи пипаха ли се?При прегрял мотор ще ти остане кожата по тях!!!Може да е това дето казва Живко.Горен и долен маркуч еднакво ли са горещи?
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
абе моя долния беше студен (за маркуча говоря) , и аз викам термостат,дръндрън , оказа се маса.
Вече на кантар беше главата да вадим.
Вече на кантар беше главата да вадим.

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
АБе пипаха се и доста по горещи са били миналото лято като правих пълната профилактика и обезвъздушаване.Щом си държах ръката на тях секудни значи може Живко да ме спаси с съвета си... 
Само не ми стана ясно къде точно да пъхна жицата на мултицета...?

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
vinio написа:интересно ми е каква е разликата в радиатора за климатик или климатроник![]()
Тва го питах за всеки случай иначе не знам има ли разлика за климатик и климатроник.Просто за да е сигурно и точно...
Гледам че има разлика за автоматик и ръчка

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
MaxMeyer написа:АБе пипаха се и доста по горещи са били миналото лято като правих пълната профилактика и обезвъздушаване.Щом си държах ръката на тях секудни значи може Живко да ме спаси с съвета си...
в маркуча на радиатора горе до капачката , внимателнио пъхаш и нахллузваш маркуча на радиатора пак.стягаш скобата и си ти.
кабела е тъънък , няма проблем ,няма да текне вода. между маркуча и тръбата е кабелчето .

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
MaxMeyer написа:Демек да може жичката да попадне в антифризния поток в дебелата тръба
тоест сиреч демек, снимка ли искаш?
Или не обяснявам като хората. Или .....