Проблем с рейката
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
58 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Re: Проблем с рейката
Next написа:Смених двете биалетки гадното тропане си остана![]()
Вече си мисля за някой тампон на стабилизиращата щанга. Като ги гледам от двете страни са наред но...
Ти направо ме разби. Аз мислех да ги сменям тези дни. При мен само те и амортесьорите и тампони на стаб. щанга останаха

Лесно ли се сменят тези тампони на стаб. щанга? уй ми казват че са супер ама да взема да сменя и тях

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
kaspar_ivo написа:амортесьорите и тампони на стаб. щанга останаха
И при мен тези останаха ам няма свестен майстор който да каже от това е! А сменяме на посоки.
- smilen82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i автоматик
Здравеите и аз съм с подобен проблем като преминавам бавно през неравности се чува едно хлопане ходих при маистор оказа се че са ми заминали вътрешните рамена след смяната това хлопане намаля.отивам пак при маистора и се оказа че и рейка има луфт.маи ще трябва и аз да рециклирам защото като карам със около 80 километра и натисна леко спирачката се осеща вибриране на волана.така като чета има много хора с такъв проблем успех на всички да си караме хубавите колички 

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Колега
Колега
, иди на шоков тест, диаграмата ще си покаже тампони, амортисьори и т.н.kaspar_ivo
Колега
това с тресенето при леко натискане на спирачката става от криви спирачни дискове.smilen82

И аз да се зачисля към отбора на хлопащите рейки. Моята леко я понатегнаха и хлопането изчезна. Ама след три месеца по нашите невероятни пътища пак я чувам, че похлопва. Майстора ми каза да си купя Работен Комплект за Рейка и щял да я направи. Имате ли напредстава къде мога да го намеря тоя комплект ?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Ремонтен комплект, не работен комплект.
Питай при дилърите - най-вероятно ще те отсвирят, но пък...може и да имаш късмет
Питай при дилърите - най-вероятно ще те отсвирят, но пък...може и да имаш късмет

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
BMW_TO написа:И аз да се зачисля към отбора на хлопащите рейки. Моята леко я понатегнаха и хлопането изчезна. Ама след три месеца по нашите невероятни пътища пак я чувам, че похлопва. Майстора ми каза да си купя Работен Комплект за Рейка и щял да я направи. Имате ли напредстава къде мога да го намеря тоя комплект ?
Виж провери в тази фирма на сайта им излиза че предлагат ремонтен комплекто но за е36 предполагам, че ще има и за е46 но не са го сложили на сайта може да звъннеш и да провериш.
http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... r&id=24982
Мерси OCI ще звънна. Да комплекта беше Ремонтен не работен нещо съм се объркал 

- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
Колеги от скоро ми се появи тропане и на мен в рейката, когато карам бавно по неравен път или по паваж. 
Посъветвайте ме какво да правя и къде да я закарам - втулки ли ще се сменят, въобще какво може да се направи?

Посъветвайте ме какво да правя и къде да я закарам - втулки ли ще се сменят, въобще какво може да се направи?
- smilen82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i автоматик
Здравейте и аз имах проблем с рейката,но го реших като купих втора употреба.проблема ми беше че имаше лувт и по неравности се чуваше едно хлопане.мислех да я ремонтирам но ми казаха че ако има лувт е износен зъбният гребен.ако имало теч на хидравлично масло я рециклирай но за луфта незнам.най добре да питаш някаде кадето ги рециклират
успех !

- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
Колеги, реших проблема с тропането като смених накрайниците на рейката. Силно ви препоръчвам да сменяте и вътрешните и външните заедно. Много трудно се забелязва ако има проблем в тях и смених всичко преди това, докато се усетя, че проблема е там.
Иначе си смених рейката с друга 2ра ръка преди да сменя накрайниците и тропането дори се усили, защото нейните накрайници бяха по- зле, от тези на старата ми. Затова пък луфта в пръта го видях като я взимах, че е по- малък и наистина въпреки, че тропаше повече, волана беше по- стегнат и пак се връщаше лесно. Така, че аз специално стигам до извода, че луфта в рейката не е толкова фатален, колкото износените накрайници.
Иначе си смених рейката с друга 2ра ръка преди да сменя накрайниците и тропането дори се усили, защото нейните накрайници бяха по- зле, от тези на старата ми. Затова пък луфта в пръта го видях като я взимах, че е по- малък и наистина въпреки, че тропаше повече, волана беше по- стегнат и пак се връщаше лесно. Така, че аз специално стигам до извода, че луфта в рейката не е толкова фатален, колкото износените накрайници.
Здравейте наскоро закупих BMW e45 320d, но има някакав проблем с хидравликата - волана се върти доста трудно. От какво може да е според вас дали е рейката или нещо друго?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
danchev92 написа:Здравейте наскоро закупих BMW e456 320d, но има някакав проблем с хидравликата - волана се върти доста трудно. От какво може да е според вас дали е рейката или нещо друго?
Колега,това с твърдостта на волана е много относително,доста хора си мислят ,че волана трябва да се върти с кутрето - еми не е така...Но ако наистина е тежък - по-вероятно помпата,но смени маслото преди това,но да се източи хубаво....и виж дали ще има разлика.
Нещо друго,ако рейката е натегната за да не тропа,като си я купувал,пак става тежък...общо взето без сервиз ,няма как да се разбере
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
58 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4