Избирам BMW, защото е сигурен автомобил...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: Избирам BMW, защото е сигурен автомобил...

Мнение от plradev » 03 Мар 2012, 15:29

BadAngel написа:
steeN написа:точно в една друга тема стана въпрос дали трябва да пускаш волана преди катастрофа и бях пуснал едно видео от последната дейтона 500. там пилота си ги беше кръстосал на гърдите. мен това ми изглежда по-правилно (което направи даника), особено ако си в кола с въздушна възглавница ?

кое ти се струва по-правилно? да се хванеш за главата ли? според мен това е грешно, защото по този начин увеличаваш въздействието на инерционите сили над тялото си

пък и възглавницата си е проблем, ако се отвори може да потроши нещо, знаеш, мерят се две педи от волана като сядаш, а когато държиш главата лактите застават по-близо

Това с инерционните сили нещо не го разбрах при ръце,предпазвайки главата ?! :roll:
Иначе отварял ли ти се е бега на теб при катстрофа (дано никога и не ти се налага) ? На мен се е отварял и бях без колан - не очаквах ,че ще се отвори... :banghead: Инстиктивно стиснах волана колкото сила имам и се стегнах като с голям запек на кенефната чиния ...Интересно ти е какво стана ,предполагам ... Сокростта ,беше около 80-90км/ч преди удъра ,имах около 5м спирачен път на мокро (демек почти никакво убиване на скоростта) ... и пораженията от бега по мен бяха никакви. Едвам успя да ме плесне по носа и най-много да го е зачервил. Толкоз ... Да ми счупи лактите ,едва ли ,но при всички положения да си предпазиш врата прикрепяйки си главата с ръце и самата нея е много по-правилно ,отколкото да ги сложиш на гръдния си кош ,където поражения не би имало при отварянето на възглавницата ;)

Ако се интересуваш от Ф1 ,предполагам си забелязал че пилотите имат протектор ,който се поставя на раменете им точно с цел да редуцира претоварванията на главата и врата при евентуален страничен удър. Това в шосейна кола няма как да стане ,разбира се и с вдигането на ръцете се търси подобна цел ... Ето нагледно за какво говоря -->

Изображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Мар 2012, 20:03

О, да се хванеш за главата е правилно защото главата е най- лошо ускоряващата се част от тялото хваната за тялото с най- слабите мускули. Та ръцете укрепват главата и пазят врата пт претоварване... До някаква степен разбира се. А като се удрям просто вдигам ръце на 9 и 3 часа. Може би трябва да се хващам за главата ама... Не съм се сещал в такива моменти. Пък и на писта обикновено си със ханс шина та врата е запазен по- добре така или иначе.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 03 Мар 2012, 22:41

plradev написа:Това с инерционните сили нещо не го разбрах при ръце,предпазвайки главата ?! :roll:
Иначе отварял ли ти се е бега на теб при катстрофа (дано никога и не ти се налага) ? На мен се е отварял и бях без колан - не очаквах ,че ще се отвори... :banghead:

като хванеш главата увеличаваш тежестта на тялото си в горната част

по този начин постигаш по-голямо ускорение при удъра,

когато ръцете са ти кръстосани пред тялото, тяхната тежест попада в зоната, където те държи колана
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 03 Мар 2012, 22:51

Торса ти е хванат с колан до раменете и там и бронежилетка да си облечеш ,колана го държи :winky: Главата реално е незащитена от претоварване по никакъв начин и ако вникнеш по-дълбоко в предишния ми пост ,че схванеш какъв е смисъла от това да я прикрепиш с ръце.Говорим за шосейни инциденти с нормални автомобили и седалки,нали. За притесненията от чупене на кокали от бега или старнична завеса,мисля ,че ясно се изразих също в горното си мнение ...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 03 Мар 2012, 23:04

plradev написа:Торса ти е хванат с колан до раменете и там и бронежилетка да си облечеш ,колана го държи :winky:

идеята на ръцете пред тялото не е да ти пази торса, а да не ти се разхвърчат при удъра

много силно се съмнявам, че при удър ще може човек да си задържи главата така, че да предпази вратните си прешлени

а и е безмислено, нали бега за това се отваря, да ти задържи муцуната :)

във Ф1 слагат яки, защото нямат бегове
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 03 Мар 2012, 23:07

Изображение aз се отказвам ...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 03 Мар 2012, 23:11

не дей, темата е интересна и според мен си струва да се обсъди

това, че не съм на твоето мнение, не означава че греша

ако трябва да споделям опит имам само 1 по-сериозна катастрофа с около 120, но имах и спирачен път, така че самата колюзия е била примерно със 70-80

спрях в канафката, бях с колан и не съм правил никакви пинизи, седях стегнат като дърво

имах лека болка във врата, но ми нямаше нищо, не съм отварял бегове
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 03 Мар 2012, 23:34

Айде да поставя тогава въпроса по друг начин .. Коментираме случая с клипа ,който е пуснал алх на предишната страница,но променяме малко условията ,а пък ти си прецени. Не караш наскар или рали автомобил с легени и четириточкови колани ,а средностатистически седан само с бег на волана . Изгубваш контрол над колата и се пързаляш 50м с ясната представа,че удара в дувара (идентичен с тоя от клипа-страничен) е неизбежен и имаш достатъчно време да прецениш къде да си сложиш ръцете и какво да жертваш. Щото по принцип време за реакция и оценка на ситуацията няма.Действа се инстиктивно. Та ,вариантите :
Вариант 1: Силно натъртени вратни прешлени , наранена глава след удар в страничната колонка и съхранени ръце ?
Вариант 2: Слабо натъртени вратни прешлени (естествено ,че ръцете не могат да са толкова ефективни като рейсинг яка) ,непокътната глава и наранени ръце от това ,че са се "разхвърчали" и едната се е ударила в колонката вместо главата?

Ти избираш ;)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: тийнейджърка с M42B18 под полата...
Мечтае да кара: Е92 М3
Детайли за колата: Montrealblau Metallic E36 Coupe СА6577КС

Мнение от roshav » 04 Мар 2012, 1:19

Пичове, отклонихме се от основната тема... Истината е, че аз като вляза в 16-годишната си таратайка (Е36-ца) и затворя вратата, съм сигурен, че ако не дай Боже нещо се случи, имам една идея по-голям шанс от тоя във FIAT-а от 2006-та година отсреща :D а мацката с децата трябва да дава курбан всяка година на тая дата :yes:
Колата трябва да е немска,
Жената - блондинка,
Ракията - силна, а виното - червено.
Телефонът може и да е Nokia...
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 25 Мар 2012, 19:20

roshav написа:Пичове, отклонихме се от основната тема... Истината е, че аз като вляза в 16-годишната си таратайка (Е36-ца) и затворя вратата, съм сигурен, че ако не дай Боже нещо се случи, имам една идея по-голям шанс от тоя във FIAT-а от 2006-та година отсреща :D а мацката с децата трябва да дава курбан всяка година на тая дата :yes:

Не бъркаш, ще се размажеш като гъз

http://www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_1997/15.aspx.
http://www.euroncap.com/tests/fiat_bravo_2007/281.aspx

Новите коли колкото и евтина марка да са - са имат по-добра сигурност. Така че ако ще целиш фиати гледай да са по-стари от тебе :mhihi:
Tool - Fear Inoculum

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 25 Мар 2012, 19:41

Emooo написа:
roshav написа:Пичове, отклонихме се от основната тема... Истината е, че аз като вляза в 16-годишната си таратайка (Е36-ца) и затворя вратата, съм сигурен, че ако не дай Боже нещо се случи, имам една идея по-голям шанс от тоя във FIAT-а от 2006-та година отсреща :D а мацката с децата трябва да дава курбан всяка година на тая дата :yes:

Не бъркаш, ще се размажеш като гъз

http://www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_1997/15.aspx.
http://www.euroncap.com/tests/fiat_bravo_2007/281.aspx

Новите коли колкото и евтина марка да са - са имат по-добра сигурност. Така че ако ще целиш фиати гледай да са по-стари от тебе :mhihi:

+1
по добре избягвай въобще да целиш нещо

Потребител
Аватар

Мнение от forski » 30 Мар 2012, 21:02

Предполагам се шегуваш, имаш интересно чувство за хумор, дано не ти се налага да изпробваш колко не надежден е всъщност 16 годишният ти подвижен ковчег :kuku:
Точно с такива курници като твоя се изтрепа маса народ, а хората от статията просто са имали помощ с висше :shock:
Mладо момче си, опичай си акъла ...
THINK POSITIV

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i
Мечтае да кара: Ролс Ройс
Детайли за колата: BMW 318i 2000 куб. 2007г.

Мнение от iliyapavlov » 26 Май 2012, 22:18

С моята стара тройка уцелих едно Пежо от /най малките,за 1-2 хил./ лева и моята я бракуваха, за Пежото не знам. Споделям , че БМВ - то си е БМВ и с него се чуствам добре и сигурен /макар, че в един оторизиран сервиз на БМВ ме направиха на глупак и почти ме убедиха, че съм си купил не кола, а боклук/. Карам по правилник и трезвен, защото знам, че всичко е по Божи промисъл, както пише по горе онези от снимките са оцелели благодарение на милост с Више. :driving:
С БМВ всичко е добре!
Изображение
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: тийнейджърка с M42B18 под полата...
Мечтае да кара: Е92 М3
Детайли за колата: Montrealblau Metallic E36 Coupe СА6577КС

Мнение от roshav » 07 Мар 2013, 2:10

Днес пробвах Е36-цата с един бус (сравнително нов, на 1-2 години). Удар отпред вляво - всичко е здраео - освен ламарината, явно и пластмасата държи :yes:
Колата трябва да е немска,
Жената - блондинка,
Ракията - силна, а виното - червено.
Телефонът може и да е Nokia...
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320

Мнение от SnipY » 07 Мар 2013, 18:00

Като цяло винаги от BMW са отделяли бая време и за сигурността на автомобила не може да сравняваме другите европейски коли с BMW особено когато и двете коли са на едни години.BMW са винаги една идея напред! :)

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум