Прецакано виско?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Re: Прецакано виско?

Мнение от MaxMeyer » 25 Мар 2012, 11:09

Dirty M5 driveR написа:
MaxMeyer написа:М/у другото много ли антифриз изтичаше при махане на капака на термостата че не помня?

Това съмнение за количеството охладителна течност, която би могло да ти липсва ли е? :mhihi: Да не е да не достигат 1-2 литра, пък да се чудиш що загрява. Аз така бях, но набързо ми се изясни ситуацията, когато започнах да доливам и се оказа, че 1.5л. липсват, а в разширителния съд течността беше 10ина см. под чертата, което определено не е 1.5л. И си карам аз спокойно... Но при мен започна да грее съвсем леко, и я хванах навреме.

Не просто исках да си припомня колко ще трябва да източвам и наливам обратно...Абе гадния филм с обезвъздушаването...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 25 Мар 2012, 11:11

momo-1st написа:Колега,ако наистина имаш съмнения за виското и искаш да пробваш с ново а не ти се брои шапка пари,отиваш в първия магазин за части и купуваш виско за Форд Транзит,супер евтино е,а има същите показатели температурни като на ТДС-а,незнам обаче,не погледнах твоята дали е бензин,че ако е-нема ти съвпаднат дупките,иначе съм сравнявал за ТДС и за Транзит на една и съща марка бяха дори с едни и същи показатели за ТДС-ката ми искаха 220 лв,а за транзитовото-75.Щом е за проверка-сещаш се кое ще ти е по-изгодно!

Бензин е колата М50Б20 иначе има неизвестни марки по за 60лв ама са съмнителни...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 25 Мар 2012, 11:13

JIKI_RACER написа:
MaxMeyer написа:
JIKI_RACER написа:Ще купиш една нова кола сега , нал разкара седалките :mhihi:

Аааа аз от колата не се отказвам като теб :mhihi:

дойде ли някой с торбата с парите , я давам , хич и не страдам .ама торбата вече е трябва д ае голяма.

То и аз налях повече пари от колкото съм дал за самата кола и не мисля за продаване... :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 25 Мар 2012, 15:58

От днешните тестове: :mhihi: Загряла кола оставих я да работи 10на мин на място без пуснат климатик.Когато стрелката отиде в червеното почти отидох да опипам радиатора и беше хладък а дебелите маркучи бяха горещи.Това 100% запушен радиатор ли е?Или може да е и термостат?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 25 Мар 2012, 16:04

М/у другото колко вида радиатори има за M50B20 vanos siemens с климатроник (не климатик)?И има ли значение дали колата е с ванос и дали е бош или сименс?
Изображение

Аватар
Кара: bmx

Мнение от vinio » 25 Мар 2012, 16:35

интересно ми е каква е разликата в радиатора за климатик или климатроник :shock:
иначе виж номер1 от схемата ...

http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... /radiator/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 25 Мар 2012, 17:07

Според мен колега,имате въздух в системата.Не може да влиза вряла течност от единия маркуч и да излиза вряла течност по другия и радиатора да е запушен или термосата да не е отворил.Значи няма достатъчно течност в системата.Пуснете парното на макс и вижте при загрял мотор дали духа студено.Ако е студено гарантирано има въздух.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 25 Мар 2012, 17:10

MaxMeyer написа:От днешните тестове: :mhihi: Загряла кола оставих я да работи 10на мин на място без пуснат климатик.Когато стрелката отиде в червеното почти отидох да опипам радиатора и беше хладък а дебелите маркучи бяха горещи.Това 100% запушен радиатор ли е?Или може да е и термостат?

сега си прегледай кабела за масата от мотора към лапата , и си пусни и един нов.тоя го ядох скоро- стрелката отива на червено а колата е топла :) на 80 градуса. Взимаш един мултицет с отчитане на темп , мушкаш го кабела горе в маркуча в ляво до капачката , стягаш маркуча и гледаш кво се случва :) .всичко смених , табла , термостати виско радиатор - колата прегрява .
Оказа се счупена кабелна обувка на лапата и страшен цирк....
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M

Мнение от fox1981 » 25 Мар 2012, 17:38

MaxMeyer написа:От днешните тестове: :mhihi: Загряла кола оставих я да работи 10на мин на място без пуснат климатик.Когато стрелката отиде в червеното почти отидох да опипам радиатора и беше хладък а дебелите маркучи бяха горещи.Това 100% запушен радиатор ли е?Или може да е и термостат?

Колега като разправяш за маркучи пипаха ли се?При прегрял мотор ще ти остане кожата по тях!!!Може да е това дето казва Живко.Горен и долен маркуч еднакво ли са горещи?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 25 Мар 2012, 18:38

абе моя долния беше студен (за маркуча говоря) , и аз викам термостат,дръндрън , оказа се маса.

Вече на кантар беше главата да вадим.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 25 Мар 2012, 20:14

АБе пипаха се и доста по горещи са били миналото лято като правих пълната профилактика и обезвъздушаване.Щом си държах ръката на тях секудни значи може Живко да ме спаси с съвета си... :yes:
Само не ми стана ясно къде точно да пъхна жицата на мултицета...?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 25 Мар 2012, 20:21

vinio написа:интересно ми е каква е разликата в радиатора за климатик или климатроник :shock:
иначе виж номер1 от схемата ...

http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... /radiator/

Тва го питах за всеки случай иначе не знам има ли разлика за климатик и климатроник.Просто за да е сигурно и точно...
Гледам че има разлика за автоматик и ръчка :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 25 Мар 2012, 20:48

MaxMeyer написа:АБе пипаха се и доста по горещи са били миналото лято като правих пълната профилактика и обезвъздушаване.Щом си държах ръката на тях секудни значи може Живко да ме спаси с съвета си... :yes:
Само не ми стана ясно къде точно да пъхна жицата на мултицета...?

в маркуча на радиатора горе до капачката , внимателнио пъхаш и нахллузваш маркуча на радиатора пак.стягаш скобата и си ти.
кабела е тъънък , няма проблем ,няма да текне вода. между маркуча и тръбата е кабелчето .
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 25 Мар 2012, 20:57

Демек да може жичката да попадне в антифризния поток в дебелата тръба :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 25 Мар 2012, 23:53

MaxMeyer написа:Демек да може жичката да попадне в антифризния поток в дебелата тръба :yes:

тоест сиреч демек, снимка ли искаш?

Или не обяснявам като хората. Или .....
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34