Странно дрънчене отзад в ляво и в дясно мисля

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Странно дрънчене отзад в ляво и в дясно мисля

Мнение от braina » 24 Мар 2012, 16:53

Колеги прочетох доста теми но никъде не намерих конкретно за това така че пускам тема, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да помага :) появи се странно чукане отзад не мога да преценя от къде точно обаче появява се при тръгване напред, назад, като минава през бабунки понякога, кото я опра в бордюр, само искам да вметна че няма значение дали е на скорост или не има си го пак тва дрънкане... ходих на един майстор слушахме я лашкахме я и накрая ми каза че се чува от спирачките и трябва да ги сменя .... питанката ми е тва възможно ли е накладки да издават такъв отчетлив звук в горе посочените ситуациии .... и в същото време да не се чуват същите звуци, като натискам спирачки ?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 520i Е39

Re: Странно дрънчене отзад в ляво и в дясно мисля

Мнение от mihon » 24 Мар 2012, 19:30

Колега доста е писано по този проблем.
http://bmwpower-bg.net/forums/search.php
Иначе по темата.Аз имам подобен проблем и все още несъм го отстранил.Зимата не чувах дрънчене,че се караше на затворени прозорци :mhihi: .Съмнавам се при мен да са износени апаратите или кофти накладки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39
Детайли за колата: 520i

Мнение от t.i.p » 24 Мар 2012, 20:17

колега пробвай,като си в движение да опане6 ра4ната на парвиа заб,ако не се 4ува,има едни ламаринки до 4елюстите на ра4ната,аз имах подобен проблем,майстор ми го оправи.но при мен се 4ува6а в движение не6то като 4аткане

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d, E39 540i

Мнение от espressto » 24 Мар 2012, 20:36

Колега първо погледни ламаринката тип прожина която държи спирачния апарат към диска да не е омекнала, ако е добре извади накладките и леко натегни ламаринките на вътрешната накладка(открито от Илко Иванов :bowdown: :bowdown: :bowdown: )и трябва да си ок. Аз ги правих тези процедури но се оказа че крайното ми гарне е изгоряло и то дрънка като торба с ключове успех :yes:
ИзображениеДобрите момчета отиват в рая, а лошите си карат бимите и ...... любимите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe

Мнение от Jorjinio » 24 Мар 2012, 21:06

виж си също така и ламарината предпазител на самия диск(често те гният и дрънкат..особенно ако е внос от германия)
;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от braina » 24 Мар 2012, 21:13

колега то така или иначе спирачките са ми за смяна то така и ми каза майстора че са ми износени накладките но така или иначе трябва и дискове да сменям щото са повредени от неправилно износване та тезата му е че накладката хлопа в челюста и от там се получава въпросното хлопане но без да съм сменил нищо не мога да твърдя :) като ги оправя ще пиша в темата кво е станало :)
Изображение

Назад към E39